Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Drama-Drama Korea Terbaik 2017 Wajib Tonton

Annyeonghaseyo ~
Benci nya bila dah start balik gilakan drama Korea , tidur mesti tak cukup dan tak sabar tunggu episod demi episod .. ni semua Jeeb dan Lisa dan Mimin punya pasal sebok duk cerita pasal drama Korea dalam group .. aku dah la tengah mencuba untuk menahan diri nak layan drama-drama ni …

Gambar Nikah Fattah Amin dan Fazura

Assalamualaikum 
Aku bukan peminat mereka berdua , tapi mereka ni betul-betul orang kata fenomena .. mana taknya dari lofattah hinggalah fattzura .. pandai diorang gabung nama hahaha tapi apapun memang bagi peminat mereka kejutan demi kejutan yang fattzura ni bagi .. 
First kisah pertunangan secar…

Bagaimana Untuk Membahagiakan Diri Sendiri

Assalamualaikum .. 
Di dunia ni adakala kita gembira adakala kita berduka tapi sebolehnya jangan biarkan duka yang ada melebihi rasa gembira yang perlu kita kecapi , dan yang paling penting sayangi diri sendiri lebih dari sayangi orang lain .. tapi bila ada anak ni macam terlebih sayangkan anak da…

LAZADA Online Revolution Blogger Contest 2017

Assalamualaikum ~

Check-check email nasib baik teringat tentang contest Lazada , al maklum lah sibuk shopping sempena Online Revolution yang dah bermula pada 11.11.2017 , sale semua aduhaiii memang terjojol biji mata haha tak percaya boleh klik link nihttps://www.lazada.com.my/online-revolution/..…

Donut Panas Sedap di Sg Choh Rawang

Assalamualaikum dari aku yang bukan penggemar donut tapi ......

Hari ni nak cerita pasal donut , sejenis makhluk yang bulat tapi berlubang di tengah-tengah haha tapi kan seriously aku bukan suka sangat makan donut sebab tak suka gula yang ada tu  , kalau aku makan pun aku akan buang gula-gula yang…

Rayyan Tak Boleh Bercakap Lagi ? Tips Meransang Anak Kecil Bercakap

Assalamualaikum 
Hai mommy and daddy semua , back to parenting topic lah hari ni ~ just nak cerita perkembangan Rayyan .. biasalah bila berada dalam lingkungan ibu bapa ni , ada yang cerita perkembangan anak depa , umur sekian sekian anak dah boleh jalan , umur sekian sekian anak depa dah boleh du…

StraightPro | Produk Berkesan Luruskan Rambut Tanpa Rebonding

Joyah : Boleh tak kalau aku nak luruskan rambut tanpa rebonding ? Nak relaks-relaks je kat rumah sambil goyang kaki . Qaseh  : Eh mestilah boleh sebab aku pun ada nak share produk berkesan gila untuk meluruskan rambut tanpa perlu pergi saloon !

Haaa  kalau korang ada kawan-kawan yang punya masalah m…

Senarai 12 Lagu Yang Layak ke Final Anugerah Juara Lagu 2018 | AJL32

Senarai 12 Lagu Yang Layak ke Final Anugerah Juara Lagu 2018 | AJL32 , tu diaaa aku jarang update pasal hiburan ni tapi di sebabkan malam ni terlayan separuh akhir muzik-muzik jadi terajin nak update dalam blog , memang semua lagu dan penyanyi power-power .. kalau aku jadi juri memang pening nak pi…

Jonlivia ActivTee Plus | Pakaian Sukan Yang Sangat Selesa dan Bergaya

Assalamualaikum ~ Holla guys ! 

Siapa kata orang kurus tak perlu bersenam ? itu kesalahan besar pada orang kurus yang merasakan dia tidak perlu bersenam sedangkan orang kuruslah berisiko besar untuk mendapat penyakit kolestrol yang tinggi , sebab apa ? sebab selalunya orang kurus macam aku ni pema…

Make 11.11 Fly | Promosi Hebat Sempena Traveloka Flight Campaign

Holla ! 
Tak lama dah tahun 2017 akan pergi meninggalkan kita so korang tak bercadang ke nak pergi melancong ? Sebab ada berita hangat yang aku nak kongsikan kepada korang hari ni , lebih-lebih lagi kepada korang yang suka melancong dan of course kepada yang suka naik flight haaaa , sebenarnya aku…

Nivea Care Run 2017 | Protects What You Care

Assalamualaikum 
29 Oktober 2017 , tempoh hari  telah berlangsungnya Nivea Care Run 2017 , walaupun aku tak dapat join sebab hal-hal tertentu tapi seriously jeles dengan kawan-kawan lain yang telah menyertainya , so di kesempatan ini aku pun nak share jugak kat korang semua ~ hope akan ada lagi prog…
back to top