Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Gambar dan Perasaan ~

Assalamualaikum .. last entry for tudey ..see u olz at saturday ~ wish u olz always happy with wonderful of life ~



1-kadang2 aku seperti ingin lari dari kehidupan yg menyesakkan dada walaupun aku yakin yang aku berada pada paksi yg sama di bumi yang bulat ..sejauh mana pun aku berlari akhirnya aku b…

Terlambat atau ?

Assalamualaikum ~ esok qaseh cuti ..will miss u olz ..



hati seakan berbicara untuk meluahkan segala yg terbuku .. kenapa manusia sering mengatakan masa itu ibarat emas tapi adakalanya masa dibuang begitu shj ..mungkin masa tidak nampak seperti emas yg boleh dipakai sbgai perhiasan atau pun di jual u…

Maaf ? maaf ~ pengubat tapi ~

Assalamualaikum ~ duk wat gapo tu belako ? haha ~ 



petang olz ~ tadi ondeway qaseh balik kerja .. ada budak sekolah maybe darjah 2 naik basikal .. laju giler ..qaseh perhati je sbb dia dari belakang ..lepas tu qaseh terkejut .. kawan dia yg duduk di belakang tu jatuh.. mmg ngeri nasib baik xde keret…

Muslihat Cinta Kepalsuan Dunia ~

Assalamualaikum bloggers ~ are u ready ?


pagi ni terbangun lewat ..menaip dgn perut yg lapar di temani kasih syg yg sentiasa berpanjangan ~ awwwwww ... sometimes aku terasa dunia ni semakin lama semakin timbul kepalsuan .. kepalsuan dunia yg dicemari dgn debu2 dunia yg tidak keterbatasan .. melalui …

Aku Suka KetidakSempurnaan aku ~

Assalamualaikum ~ alhamdulillah .. bersyukurlah roh masih bersatu dgn jasad !


tidak dinamakan manusia jika sempurna .. hanya Allah saja yg sempurna .. tapi seringkali aku melihat mereka mengejar ~ mencari ~ seperti pemburu yg memburu mangsa2nya .. mencari kesempurnaan tapi tidak memperbaiki kekhilaf…

AturanNYA sangat cantik .. Yakinlah ! tapi ~

Assalamualaikum .. pagi bloggers ~

semua bangun ! selamat pagi cikgu ! hehe.. alhamdulillah masih bernafas lagi hari ni dan perjuangan perlu di teruskan ... eceh macam nak g perang je gamoknye .. hope bloggers semua sihat2 aja.. 2 3 hari lepas kecoh pasal sorg gurl yg cuba bunuh diri kat KB mall kan…

Saye Ditegur oleh Hang Jebat T_T terima kasih sahabat ~

Assalamualaikum


petang olz... hari ni qaseh bukak page qaseh kat facebook... qasehdalia.com ..pastu ada seorang tegur qaseh .. jeng2x apa yang di tegur ?




tiba2 rasa aliran darah mengalir laju .. bukan marah tapi maluuu T_T
qaseh nak say thanx sangat2 kat dia sebab tegor qaseh yg banyak khilaf ni .. hu…

Aku Menulis Bukan Kerana Nama Tapi ~

Assalamualaikum ... 

aku menulis bukan kerana nama tapi aku juga perlu ada nama ~
petang olz... qaseh sebenarnya pelik.. pelik bila ada blogger selalu bagitahu penulisan qaseh tidak seperti usia .. yeahhh im 23 years olz.. still budak kecil yang sedang belajar erti kehidupan ..pengalaman2 lepas mende…

Bila Politik Dan Darjat Terlalu Diagung2kan ~ 2 hati merana siapa yg tahu !

Andainya aku seorang puteri layakkah aku berkahwin dengan seorang petani ?mana darjat yg aku agung2kan selama ni ,... jatuhlah darjat aku sebagai seorg puteri ~ andainya aku seorang puteri dapat kah aku bergaul dengan korang semua ?andainya keluarga aku dari darah di raja mampu kah aku bersama deng…

Kosong Bukan bererti Kosong ~

Assalamualaikum ~ 
selamat petang semua .. ganu hujan ! alhamdulillah rahmatNya lagi.. bez tido neh hehe ..asek tido je !hujan je tido ..tido je hujan ceh ! 


maybe bagi korang kosong tu tak membawa erti .. kosong tu sifar ..kosong tu empty (sama je ) kosong tu tiada nilai ! andainya saya berikan kamu…

Dia datang dengan lenggang lenggoknya datang menagih kasih ~

Assalamualaikum selamat pagi ...
woahhh rindunya kat korang sume2... hari ni baru dapat hadap blog kesayangan ! jap lagi qaseh jejak balik korang2 yg datang romen eh komen blog okie... alhamdulillah banyak yg beri keinsafan dekat entry ni entry rahsia .. sama2 kita slg nasihat n cari keredhaanNya dr…

Dimana Dia di hatiku ! Dihati Mu ~ Dihati mereka2 ~ Hurmm

Assalamualaikum ..
selamat petang olz.. hari ni ku rasa kan sepi .. entah kenapa..tiba2 angin moody datang nak komen2 blog pun macam dipaksa huhuhu... time mood down nak tulis entry pun mata kat siling tangan kat keyboard .. bahasa pun dah jadi bahasa kadazan dusun huga3x... 




sebenarnya tengah berfik…

Tips Sebetulnya Jumpa Mak Mentua ~

Assalamualaikum ~ 
disebabkan kebuluran eh ke 'blur' selepas juin game abg ben ketul2..maka dengan ini mengistiharkan saya muflis eh saloh..maka semua idea2 telah di pindah ke dalam game dan dengan ini idea2 untuk menghupdate hari ni telah tamat tempoh ! dan dengan ini jugak saya akan berkon…

GAME ANTARA BLOGGER 2 : GEGAR !!!

NAMA KUMPULAN :  SERUMPUN SATU MALAYSIA

KENAPA KAMI PILIH NAMA INI :

kerana kami mahu berjuang habis - habisan untuk mengeratkan lagi hubungan sesama blogger dan berkumpul dalam satu tempat yang sama, menjadi satu rumpun yang bersatu !

KETUA KUMPULAN : MOHD FADZLI ( http://fadzli-rt.blogspot.com/ )

KEN…

GAME ANTARA BLOGGER : 2

Assalamualaikum ~
http://www.benashaari.com/2011/03/game-antara-blogger-2.html

Berdepan dengan Mak Mentua ?gulpppp !!

Assalamualaikum ! 
selamat petang ... 2 3 hari ni rasa mcm sunyi jerk blog ni ..sape lah buat ubat guna2 neh haha.. ceh ~


dan2 je mak mentua ye ..kawen pun tak lagi hehe ..semalam meseg dengan hencik kyle ..
hencik kyle : lepas beli kereta nanti b nak ajak syg jumpa kak long n emak ...  qaseh : ekk tat…

Harapan atau janji ?

Assalamulaikum semua blogger yang hebat2 belaka ...
selamat pagi ~ hari ni nak menjiwai aka menjiwang ..dah lama tak menjiwang (setiap kali post entry jiwang mesti tulis dah lama tak jiwang wahaha)
ganu always mendung ..bangun pagi tadi basah je .. ekkk jalan basah der mesti semalan hujan tapi dah kr…
back to top