The Most Creative Ways to Save for Down Payment

It has been a norm for everyone to own a home. However, just by looking at the price trend of house for sale in Selangor , you might find that owning …

Bagaimana Untuk Membahagiakan Diri Sendiri

Assalamualaikum ..  Di dunia ni adakala kita gembira adakala kita berduka tapi sebolehnya jangan biarkan duka yang ada melebihi rasa gembira yang pe…

Tips Untuk Ibu Bapa Bagi Kejayaan Anak-Anak Menghadapi Peperiksaan

Assalamualaikum , berbeza sangat dengan zaman dahulu dan sekarang bila kita nak dapat kan info kan , ye lah zaman sekarang nak cari info apa-apa bol…

Panduan Menimbang Berat Dengan Betul

Hai uols , hari tu qaseh terbaca keluhan kawan-kawan bila mana ada segelintir mengeluh kenapa setiap kali timbang berat badan mereka selalu dapat has…

TIPS ELAK INSTAGRAM HILANG / TAK BOLEH NAK BUKAK / KENA HACK

''Say No To Hacker'' 1. Password kena kuat Letak password yang betul2 susah orang nak tahu tapi yang penting korang kenalah ingat hehe…

Air Nabeez , Tips Kekal Bertenaga di Bulan Puasa

Selamat menyambut bulan Ramadhan buat semua yang beragama islam , alhamdulillah semoga Ramadhan kali ni lebih baik dari sebelumnya .. bila tiba Rama…

Tips Menjadi Manusia Yang Lebih Baik

Assalamualaikum , salam jumaat s emu a .. di hari yang mulia ni  nak share tips untuk jadi seorang yang lebih baik , marilah kita sama-sama berubah ke …

Ubat Sakit Kepala | Minyak Kayu Putih | EUCALYPTUS OIL

Assalamualaikum .. Sejak kebelakangan ni aku kerap sangat sakit kepala , sakit aku ni bukan tahap parah sampai kena hentak kepala , tapi denyut kat b…

Name Card Blogger .. Penting ke ada name card ?

Assalamualaikum Sejak dua menjak ni aku sibuk berjalan sana , berjalan sini , wahh gaya macam blogger hebat padahal takdo maknonyoo laa , saje mengek…

Tips Berdepan dengan Anon!!

Assalamualaikum ...  nok wat lagu mano lah dengan anon2 ni !kdg2 serabut perut weiii baco ayat2 mereka yang kurang kasih sayang tu .. ! masa qaseh mula…

Tips Sebetulnya Jumpa Mak Mentua ~

Assalamualaikum ~  disebabkan kebuluran eh ke 'blur' selepas juin game abg ben ketul2..maka dengan ini mengistiharkan saya muflis eh saloh..ma…

Berdepan dengan Mak Mentua ?gulpppp !!

Assalamualaikum !  selamat petang ... 2 3 hari ni rasa mcm sunyi jerk blog ni ..sape lah buat ubat guna2 neh haha.. ceh ~ dan2 je mak mentua ye ..kawen…

Contest n Segmen salah satu cara promosi blog ?

Assalamualaikum .. selamat petang olz... last entry for tudey ~  see u olz tomorrow never die ... setuju tak kalau qaseh kata contest n segmen lah palin…

Alasan Reject Lelaki Selepas First Date

Assalamualaikum selamat pagi olz ... dari pagi tadi agy qaseh dok skodeng blog potografer .. mengkhayalkan betol lah blog2 depa muahahaha kerja pun ta…

Nota cantik ~Jom Buat Masker Sendiri ~

Assalamualaikum ~ selamat pagi makhluk2 asing semua haha...ada yang tengah golek2 atas katil agy.. ada yang tak mandi agy..ada yang tgh korek hidung pu…

Nota cantik ~ penjagaan kulit (wanita sihat tak perlu bersolek )

Assalamualaikum semua.. selamat pagi woahhhhh rindu sama ini blog haa... masuk2 opiz bukak blog hehe.....bankrup tokey .. ~ oh ye hari besday  sis ellen j…

Tips lupakan dia ~ usah dikenang pada yang telah pergi

Assalamuaalaikum.. selamat pagi everibodi hehe2.. kabare?hope sentiasa di bawah payung rahmatNya.. tahun baru ni dah ada siapa2 yang berputus asa den…

Mitos fitness

Assalamualaikum.. selamat petang semua.. wahhh alhamdulillah dah  kenyang.. balik2 umah makan tgahari.. bukak tudung saji.. wah de sup ayam.. feberet..cyg …

Recent Post