Search

Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Holla !

Anything can email me at dalia_adelia@yahoo.com
I'm Qaseh Dalia

Surprise Happy Meal Hadir Bersama Mainan Ikonik Zaman 80-an Sempena Sambutan Ulang Tahun ke-40 Happy Meal

Assalamualaikum 

Omaigod, pertama sekali qaseh nak wish Selamat Ulang Tahun Yang Ke-40 Happy Meal - Mainan Ikonik McDonald's. Ada tak pengumpul mainan ikonik Happy Meal McDonald's dari tahun 1988 lagi ? Korang tahu tak 1988 tu tahun qaseh di lahirkan, perghhh masa qaseh lahir dulu takde pulak yang hadiahkan mainan dari Happy Meal ni haha :p Siapa yang masih simpan , memang rare sangat. 

So, qaseh berkesempatan menghadirkan diri dalam majlis ulang tahun Happy Meal yang berlangsung di Shah Alam baru-baru ni, macam biasa lah event sangat happening dan meriah, ditambah dengan beberapa game yang penuh gelak ketawa dan beberapa kejutan best, semestinya buat peminat Happy Meal


Always beauiful Emcee Azura Zainal 

Seingat qasehpertama kali qaseh beli happy meal ni bila dah dewasa sebab dulu dekat bandar kecil McDonald's ni takde lagi so bila berhijrah ke luar baru boleh beli Happy Meal  hihi, dan sekarang selalu beli untuk anak pula, bukan anak je suka, tapi mak ayah yang lebih, betul tak haha!

Sempena ulang tahun Happy Meal ni, ada surprise untuk korang ! Selama 40 tahun , Happy Meal menjadi simbol penrkongsian kegembiraan bersama keluarga, bagi memperingati peristiwa penting ni, McDonald's Malaysia melancarkan edisi terhad Surprise Happy Meal ! Yuhuuuu tak sabarnya nak dapatkan juga. 

Puan Melati Abdul Hai, Vice President and Chief Marketing Officer of McDonald’s Malaysia unveiling the 14 iconic toys

Kalau korang tak pernah tengok mainan ikonik  Happy Meal semenjak 4 dekad yang lalu, haaa sempena ulang tahun yang ke-40 ni, korang berpeluang mendapatkan mainan ikonik yang pernah ada sejak tahun 80-an  lagi. Perghh, kesemuanya ada 14 mainan tau, sumpah rare, qaseh pun tak sabar nak dapatkan Beanie Babies, Tamagochi dan semuanya lah, sumpah comel-comel je semua ~ 

Surprise Happy Meal ! ( 28 Nov sehingga stok masih ada )


Bagi korang yang tak pernah tengok mainan ikonik Happy Meal dari zaman 80-an, ini lah dia, terdapat 14 mainan ikonik kesemuanya mengikut tahun. Happy Meal telah berkembang ke lebih 38000 restoran di lebih 100 negara di seluruh negara semenjak ia diperkenalkan pada Jun 1979 sebagai simbol kejutan,keceriaan dan kegembiraan.

Untuk Surprise Happy Meal ni, korang boleh dapatkan di semua restoran-restoran McDonald's Malaysia di seluruh negara mulai 28 November ini, sehingga stok masih ada. So cepat-cepat tau sebab mainan rare ni biasanya laku keras, heheh.

Jadi, setiap Surprise Happy Meal akan mengandungi salah satu mainan koleksi dan edisi terhad. Kiranya, korang tak boleh pilih tau, akan dapat random sebab nama pun surprise kan, macam zaman kanak-kanak dulu, pernah kan beli mainan dalam plastik dan kita teruja gila nak tahu apa benda yang kita akan dapat, haaa macam tu lah surprise nya nanti hehe, antara 14 mainan tu, korang boleh tengok gambar di bawah ni okay.

  • Cowboy McNugget  (McDonald's) 1988
  • Fireman McNugget (McDonald's) 1988
  • McNugget Carrier Mail (McDonald's) 1988


  • Hamburger Changeable (McDonald's) 1989
  • Grimace (McDonald's) 1990


  • Dino Happy Meal Box Changeable  (McDonald's) 1991
  • McDonald's Hot Wheels Thunderbird  (Mattel) 1993

  • Hamburglar (McDonald's) 1995
  • Space Jam Bugs Bunny (Warner Brothers) 1996

  • Patty The Platypus (McDonald's) 1997
  • My Little Pony (McDonald's) 1998
  • Hello Kitty  (McDonald's) 2013


  • Tamagotchi (Bandai) 1998
  • Furby (Hasbro) 1999


Limited Edition Box 
Tak sabar nak tunggu 28 November, harap-harap firstly dapat Tamagochi ahahaha. Macam best je ~ 

Parties and Meeting at McDonald's Malaysia

Okayh, satu lagi qaseh nak share pada korang semua, melalui Parties @McD menyediakan ruang untuk rakyat Malaysia dari pelbagai peringkat umur untuk mengadakan pelbagai sambutan seperti majlis hari jadi, majlis perpisahan atau majlis perjumpaan semula di restoran-restoran terpilih di Malaysia. Boleh lah cipta kenangan indah di McDonald's gituhhh ~ 

Dan juga, selain Parties @ McD , rakyat Malaysia juga boleh melalui Meetings @ McD boleh menggunakan restoran-restoran McDonald's sebagai tempat mengadakan mesyuarat di luar pejabat, kekdahnya sambil meeting sambil makan McDonald's hihi, alaa bos sekali sekala kan ~ 

Untuk tempahan, korang boleh buat tempahan melalui applikasi McDonald's yang boleh dimuat turun di Play Store / Apple Store atau di laman web McDonald's Malaysia di www.mcdonalds.com.my 




Lastly ~ jangan lupa dapatkan Surprise Happy Meal pada 28 November nanti sehingga stok masih ada, perghh mainan zaman 80 - 90 an woooo, haruslah buat koleksi, yang pasti bukan anak-anak je minat, mesti ramai mak ayah yang suka mengumpul mainan Happy Meal kan ? Haa beli jangan tak beli ! 

Comments

Nina Mirza said…
Tak sabar tunggu 28hb ni... Nak pi beli happy meal..!!
YB Shehan said…
pergh. comel2 hadiahnya.
SalinaJohari said…
Nak collect balik...zaman study dulu rajin ai beli 💖 ...nak letak kat opis kalau rumah kang lenyap lak..hehehe
Mus said…
comel-comel mainan tu.. saya suka dengan mainan mcnugget.. comel sangat..
Fadima Mooneira said…
OMG!!!!!!!!! This are the toys I used to have when I was little. Rindu sgt. I suka happy meal toys zaman kita kanak2. Lagi cantik dan innovative berbanding dgn happy meal skrang. Thank you for sharing.
Anak Perak said…
memang best bila dpt kumpul koleksi patung happy meals ni, tapi kaaaannn, bila tiap kali pergi beli, mesti nasib x baik, habis lah, xde kartun yg kita nak la.. balik2 kartun sama..T__T
Marina Bashah said…
Ya ampunnnn. Wajib pegi McD beli happy meal. Bukan anak je, mak anak pon teruja nih
5 Little Angels said…
The toys for kids meals look so cute. My kids will sure love to collect it all.
5 Little Angels said…
The toys look so cute. I'm sure my kids would like to collect it all whenever we dine-in at Mc Donald's.
Dura Norell said…
Waaah, Dura yg dah umur nak masuk 40 ni pun rasa macam belum pernah tengok semua mainan happy meal tu. Huhu.
Huda Halid said…
nak beli happy meal jugak utk the arifs nnt
mesti laku teruk happy meal hujung minggu ni. BBL pun suka collect mainan mekdi ni sebab comel amat
Bella Jamal said…
Alaa nakkkk! Comel! Nampak tu memang ikonik daripada tahun bila tu kan. Ada sorang kawan memang dia selalu beli Happy Meal je sebab nak kumpul Toys. Buat kita nak kumpul la semuanya.
Balqis Athirah said…
Alaa..comel.. menggamit kenangan betul. Kita zaman furby tu. Tapi tak sempat beli dah habis. Eh tua betul dah kalau gini. Hehehhe nostalgia juga dengan happy meal ni kan
Nadia Johari said…
Jomla kita collect..hahaa..kit apergi laian-lain MCd..kihkih..syok oo dpaat kumlul mainan ikonik ni
Sue Izza said…
tukar2 tau kalau dpt yg sama hehehhe
Ai said…
Mainan-mainan tu ada yang lagi tua dari ai. Hahaha!
Mat Drat said…
Terbaik la perkongsian ni, mengimbau kenangan lama. terbaik la McDonald's Malaysia.
Sebahagian toys ni , Kat rumah Mat Drat pun masih ada. Sayang ooooo
Aerill Hassan said…
Wah seronoknya! Saya masa kecil tak sempat nak colect Happy Meal ni sebab masa tu tak pernah pergi Mcd. Start pegi mcd pun masa lepas sekolah menengah. hehe
Marina Bashah said…
Uishhh wajib dapatkan happy meal ni. Tak sabar nak tunggu 28 Nov ni. Bukan anak-anak je suka. Mak anak yang terlebih teruja
Rawlins GLAM said…
Rawlins adalah salah seorang pengumpul mainan McD nie sampai ada 2 almari kaca kat rumah untuk menyimpan mainan nie semua. Boleh la nanti tambah koleksi, mana yang tertinggal/ terlepas beli
AlongMurni said…
Wah surprise happy meals.. Mmg suka la AM.. Bukan saja budak, AM pun tumpang sekaki nie.. Hehehe.. 🤭 🤭 🤭
Permatabiru said…
nak gie beli nanti..biasanya mak pun excited sama bila dapat toys haha
Wah menarik. Kembalikan nostalgia dulu dulu. Semalam ramai beratur nak dapatkan Hello Kitty
Zharif Azis said…
YA aLLAH COMEL2 BETUL MAINAN2 DEKAT mCd nie. mmg membawa kenangan silam betul. kalau dpt balik semua nie, syok nya. tapi xbest tu bila ada budak2 datang rumah, jenis mak bapak xreti tegur anak, habis lah
mas saari said…
Wahhh 40 tahun dah! Comel mainan tu, anak² mesti suka.
Farhana Jafri said…
nak kena beli banyak-banyak la kalau macamni. What a memory lah toys dalam Happy Meal ni. Tak sangka Happy Meal dah 40 tahun and still happening sampai sekarang.
Bonda Chanteq said…
Masa ank kecik dulu mmg simpan suma hapy meal ni....beli semata mata nk mainan tu...bila anak dah besar, rindu pula masa dok kumpul bendalah ni...dgn mak pn sama mengumpul...