Paperang P1 Printer Review | No Need Ink Anymore !

18 ulasan:
Holla guys ! Today i wanna share my new boyfriend , but i already married :p 


Okay ramai yang tak sabar nak baca review aku kan , eceh bajet femes pulak , cuma yaa sorry lambat update , biasalah kene explore dulu baru boleh kongsi dengan korang semua . Tapi nak ingatkan Paperang ni bukan kamera , sebab nampak bentuk badan dia comel cute dan macam ada lens kan , tapi ianya hanya sebuah printer yang sangatlah comel ! Aku memang tak boleh tengok benda-benda comel ni . Nah ! Terbeli ! 


Sebenarnya aku tak pernah tahu pun kewujudan Paperang ni , hinggalah satu hari tu aku bukak Shopee sebab cari toys untuk Rayyan . Faham-faham lah bila masuk shopee , nak cari benda lain tapi ternampak benda nih ! Ibarat jatuh cinta pandang pertama , siang malam duk fikir , duk teringat-ingat benda alah ni . Haih tak boleh jadi dah macam angau , tu yang terbeli ha ha ha , tapi tanya husband dulu boleh tak nak beli Paperang ni , hurmm banyak jugak soal jawab . Akhirnya dapat jugak , terguna sikit je gaji yang suami bagi bulan-bulan #eh !



Berbaloi ke beli Paperang Printer ni ?

Berbaloi ? Of course lah  berbaloi he he  if korang suka kumpul kenangan , suka sesuatu yang vintage , suka buat diari , jurnal , student dan planner addict , korang patut beli ni sebab mudah sangat nak guna . Kalau tanya aku kenapa aku beli ? Aku nak print gambar-gambar yang ada dalam handfon ni , nak tampal dalam buku ala-ala diari , tampal di dinding bilik haa macam tu la hehe comel kan ? 

Tak sama tau bila kita tengok gambar dalam handfon dengan real punya cuma Paperang ni versi black and white je , setakat ni takde versi berwarna lagi . But its okay memang aku nak jugak sebab macam-macam boleh print , resepi , label , macam-macam lagi la ikut suka hati 



Mana Nak Dapatkan Paperang ? 
Aku beli di shopee Maju Gajet Trading , sebab mudah dari Malaysia so tak perlu nak tunggu lama dari oversea bagai , dan laju gila dia hantar dalam masa 3 hari je sebab Paperang ni ready stock . Yang sedihnya aku nak warna pink tapi dia hanya jual warna putih je , tapi dah beli casing warna pink ! hikssss bolehlah ~ 

Harga Paperang sahaja adalah RM133 , i dont know lah mungkin ada lagi yang lebih murah , malas nak cari dah , so dapat Paperang Printer,  kabel charging , manual , dan 2 thermal paper ( kertas resit je uols ) Kalau korang nak beli paper yang jenis sticker pun ada jual dan boleh guna untuk Paperang ni . Kelebihan dia thermal paper ni murah gila dan senang cari , lagi satu Paperang ni tak perlu beli dakwat bagai , hanya bluetooth dengan handfon je , android dan ios boleh . 



Applikasi Paperang 



Bila dah beli Paperang ni , wajib download applikasi nya untuk print . Kena register email dan sign in . Siap ! Dalam app ni pun dah tersedia macam-macam idea yang kita boleh print . Alahai comel-comel sangat , dan ada juga acc user lain yang letak idea kreatif mereka dalam ni , kita boleh amik dan print je . Mudah bukan teknologi sekarang . 

Size paper : 57MM , kecik je tau jangan duk fikir besar gedabak pulak 

Butang on / off  just tekan lama-lama nanti keluar lampu hijau , maksudnya ON la tu 

Tempat untuk charge . Boleh guna mana-mana kabel android 

Ada gerigi gini sebab senang nak koyak paper 


Thermal paper , its glossy paper 
Cara Guna Paperang


See how it works , why so cute ! 


Cara Guna Paperang 

  • Download applikasi Paperang 
  • On Paperang 
  • On bluetooth fon
  • Connect 
  • Pilih gambar 
  • Print  
Hasil Gambar Dari Paperang 
Aku suka gambar berwarna dan juga monokrom , jadi walaupun hanya gambar hitam putih macam ni its okay , kalau tak okay aku tak beli dari awal hehe . Jika korang tak suka gambar-gambar hitam putih macam ni better jangan beli .. :p

Nah hasil dari Paperang yang aku dah print , gambar dia not bad lah tak teruk sangat dan still nampak walaupun hitam putih je , cuma jika gambar yang terlalu banyak warna nanti dia tak cantik sangat . Sebelum print boleh tengok preview dulu gambar tu okay ke tak okay dan boleh jugak edit dalam applikasi Paperang ni .






Pregnant journal gitu .. :p tak siap lagi sebab nak pergi cari buku cantik-cantik hahaha wait haaaa 

Kelebihan Paperang 
⎙ Size poket ! Mudah nak bawak ke mana-mana
⎙ Menggunakan teknologi bluetooth dan sesuai untuk Android dan juga IOS , hanya download applikasi Paperang je
⎙ Tak perlu kan dakwat , ni yang aku suka sebab tak perlu beli dakwat bagai
⎙ Built in battery - lithium ion , jangka hayat bateri pun lama dengan 1000 MAH boleh bertahan sehingga 24 jam . Cas bateri dalam masa 1 jam untuk penuh
⎙ Kualiti gambar dan tulisan sangat okay , sesuai untuk buat memo , label , diary dan macam-macam lagi ikut kreativiti korang
⎙ Paper jauh lebih murah dari printer berwarna dan mudah dapat .
⎙ Cetakan tulisan sangat okay dan cantik , boleh lah aku copy je resepi kat google dan tampal di dapur haha

Kekurangan Paperang 
⎙ Yang tak bestnya Paperang ni bagi aku sebab ia takde versi berwarna , tapi yang berwarna memang kos dia agak tinggi .
⎙ Kadang-kadang bila gambar terlalu banyak warna ia tak berapa jelas  tapi tulisan no problem at all
⎙ Yang lain non hadooo tu je lah setakat ni



Haaa semua details dah letak kot , if ada soalan bagitau okay ! tq for reading muahciked :p


18 ulasan:

Shafyqah Azahar berkata...

alahai comelnya!!! kejap nakgi shoppeeeee hahaha sha suka jugak print gambar banyak banyak masuk album.

Sofinah Lamudin berkata...

Alaaaa... comel sangat la paperang ni... Yang paper sticker tu, mahal dan susah nak dapat eyh? Kat shopee ada jual gak tak tu? Kalau kertas resit tu, boleh guna apa2 sahaja kertas resit yang dijual kat mana2 pasaraya atau... kena beli khas paperang punya?

Marshalizadotcom berkata...

Akak dah usha dah. Dah masuk bakul. Tggu nak checkout je 🤣🤣

qaseh dalia berkata...

@Sofinah Lamudin

Paper sticker pun murah je , dalam ringgit-ringgir macam tu , haaa boleh je mana2 kertas resit sebab muat cuma tak boleh tebal sangat , nanti just roll bg nipis la utk muat dalam ni

Noor Akma berkata...

Canggih jugak ni... Ingatkan kamera.. :)

Izyan Balqis berkata...

brand caiul ek? best2....teringin gak nk beli tapi aishhh..rse mcm bukan sekreatif qaseh la..heeee

Sue Izza berkata...

mek ni kalau benda kreatif terer betul,jeles ai hahahha

Mellya Musa berkata...

Best best heheh tapi kan paper tu kalau abis nak beli kat mana ya sis?

Nina Mirza berkata...

Eh eh.... Terjatuh cinta lak ngan peperang ni. Cantik comey jer
Anak-anak kak nina sure suka dpat ni. Confim depa jer dok godek -godek nanti

qaseh dalia berkata...

@Mellya Musa
Kat shopee , tp ada je rasanya kat kedai sebab ni kertas resit so cari yg ada jual kertas resit hehe cuma mungkin yg kat kedai tu tebal so kena nipiskan je utk muat dlm ni

Radhia Razali berkata...

banyak kelebihan paperang ni

mas saari berkata...

Alaaa kenapa comel sangat ni! Macam terpengaruh nak beli je.

Nadia Johari berkata...

siap suka buat macam ni, bolehla beli kan..nampak comel sangat..hehe

Fatimah Nabila berkata...

xpyah dakwat eh? menarik nya! adoi rasa geram ja nak beli jugak..geram btoi tgk brg kat shopee ni, uhuhu..

Ummul Azkee berkata...

bestla..blikn tuk anak2 best ni..

Ummul Azkee berkata...

bestnya..belikn anak pun best ni

Ella Tomo berkata...

Bestnya Paperang ni, macam terjatuh hati la pulak >.<

Sofinah Lamudin berkata...

@qaseh dalia

oh... best jugak leh kertas sticker... Tq informasinya qaseh. hehe.

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com