Search

Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Memilih Pilihan ?

Assalamualaikum ... esok dah masuk bulan ramadhan , Alhamdulillah masih lagi dapat merasa nikmat berpuasa..

''we cannot direct the wind but we can adjust our sail''
apabila datang kepadaku seorg pemuda meminangku . dia adalah pemuda yang menjaga solat serta agama nya dengan baik , tap…

Takdir ~

Assalamualaikum .... lama tak cerita pasal mak hencik kyle , lupa pulak nak bagitahu , keadaan mak dah makin stabil dan tak perlu lagi guna mesin untuk pernafasan .. tapi still kat wad lagi ~ alhamdulillah ya Allah s.w.t ..tq for everything ..

''sesuatu yang berlaku memang di luar jangkaan k…

BEN ASHAARI CARI BLOG ..CEPAT !

baru je balik shopim .. nak join segmen abg beng ( sedap tak pantun qaseh ) hahaha ~  soalannya : apakah warna kegemaran abg beng .. jawapannya : tengok kasut dia warna apa .. ehhhhhhhhh aku lak bg soalan..jeng3x  emm nak citer apa ye .. ~kot2 leh jadi soalan abg beng ..
saya suka warna pink ..  umur sa…

Wordless Wednesday #5 Dulu dan Sekarang ~

2008
2011
Pada hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa-apa description untuk explain gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan tanpa letak apa-apa penjelasan..,wiki.answer.com

Pendapat !

Assalamualaikum .. tadi nak cari ketenangan tapi tak tenang2 agy hahahaks ..


''listen to ur heart''
teringat kata2 seorang ustaz  tentang pendapat , beliau mengatakan bahawa sebenarnya pendapat kita semua ni betul ! betul bagi diri sendiri or ada jugak betul pada individu2 lain ~ cuma…

Kembalikan KebahagiaanKu !!!!!!!

Assalamualaikum ,

awak ~ boleh tak awak kembalikan kebahagiaan yang telah hilang ~   boleh tak awak basuh luka yang pernah awak tinggalkan ~  boleh tak awak sapu air mata yg mengalir kerna awak ~  awak ... saya benci tapi saya rindu ~ dendam tapi sayang ! awak jahat !
luka di lukai tanpa di minta ia men…

Biarkan Saja Bicara Rindu ~

Assalamualaikum ...

dah lama jari berehat menyuarakan isi hati .. ni line punya pasallah , selalu je buat mama macam ni tau ! eceh tetiba jadi mama  keh3x ..btw bukan sebab line , ingin ku berehat di syurga nan indah tapi ku sedang mencari kunci2nya ~ agypun takde sape pun yang rindu ~  xpelah suat…

Jadi Soleh Bukan Cari Solehah ~

Assalamualaikum.. semoga Allah sentiasa merahmati perjalanan hidup kita..amin =)
''bukan mudah mencabut pohon kejahatan jika akarnya sudah mencengkam - imam ghazali''
ramai nya keluhan lelaki2 di luar sana ye ''susahnya mencari perempuan yg solehah'' tapi lupa pulak ja…

Wordless Wednesday #4

wordless wednesday

Carilah wanita yang cantik ...........

Assalamualaikum , lmbat hupdate sebab blackout tadi .. xpe alhamdulillah  ujian ada hikmah , balik keje awal hahahaks
''tidak ada wanita yang hodoh , hanya kecantikan yang berbeza''
sukakan kecantikan tidak salah , kdg2 ia dah jadi satu fitrah rite , kita semua sukakan kecantikan dan …

Tak Tahu Nak Pakai Apa Dah !!!!!!

Assalamualaikum....

''bila aku pakai seluar mereka pandang , aku rasa macam di bogelkan , bila aku pakai baju kurung mereka masih memandang , apa yang tidak kena sebenarnya , perlukah aku berkurung untuk menutup pandangan mereka2 .. lalu aku berpakaian muslimah menutup segala aurat tapi ~ me…

Bulan Ramadhan je Aku baik...

Assalamualaikum ...

sakit hati entry terdahulu terdelete .. so merajuk dengan blog , kelmarin tak hupdate !! padan muka blog wahahaha(ada jugak gila pesen ni) , tentang mak hencik kyle alhamdulillah ada perubahan sedikit bila cuci2 darah pastu doc bagi mak bernafas sendiri , dah boleh tapi sekejap2 …

Betina Gilow Besi !

Assalamualaikum ...
org sini label wanita materialistik = betina gilow besi !

*gelinya ada bulu dada, seb bek ensem* samad : wei der , lu kenapa muka macam bini mati  said : memang bini mati pun wei , bini yg tak sah dah tinggalkan aku sedih aty aiii.. samad : alah bunga bukan sekor lah , eh sekuntum .…

Berilah Dia Semangat ...

Assalamualaikum

''mak .. bangunlah mak .. anak2 mak rindu kan mak ''
Semalam hencik kyle call n kata dua2 buah pinggang mak dah rosak n jantung tak dapat nak berfungsi , sekarang ni guna mesin untuk pernafasan , n doctor kata 50 - 50 ..di sebalik suaranya ada getaran , nafas tersekat2…

Doakan Kesihatan Mereka ...

Assalamualaikum .... 
morning bucuk2 semua .. buat sekian kalinya nak cerita tentang my life hari ini , tapi tak pandai nak cerita lagumana !tapi hati sedang sedih ..tadi bangun mata bengkak sebab semalam menangis , menangis kerana kesedihan hencik kyle yang dia tanggung sekarang .. qaseh juz nak ko…

BEN ASHAARI : RAYA

abg encem
abg ben say RAYA .. korang kena letak satu perkataan berkaitan RAYA kat komen entry abg beng .. wahahaha .. nak duit RAYA !

Warkah Berlagu Pilu

Assalamualaikum alz..
tak tahu lah kenapa sejak akhir2 ni aku rasa blur , taip entry pun bukan dari jiwa , kalau ada yang perasan blog ni makin suram je .. kadang2 rasa macam nak buat something tapi macam ada benda yang menghalang .. nak buat tapi tak boleh ! kenapa ek .. aih nape ngan diri sendiri …

Aku Lempar Maruah , Aku Kejar Mewah !

Assalamualaikum..

'' salah kah aku ''
''aku tak pernah merasa kemewahan , tak pernah tersarung pakaian2 yang mahal di tubuhku, terkadang hati memberontak ! melihat kawan2 yang begitu seronok hidup dalam kemewahan ~ setiap bibir2 mereka menguntum senyuman kepuasan sedangkan aku…

Kerana Setitis Air !

Assalamualaikum...

 ghairah merpati dua sejoli memadu kasih ~ perih ! pedih ! rintih ! nikmat ! keluh ! resah ! jadi derita -ambillah-

dari setitis air mengalir menjadi seketul darah . dari seketul darah menjadi segumpal daging merah berdegup jantungnya bernadi bernyawa ! sayang di buat hanya umpama…