Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Hanya Lilin Itu Yang Ku Inginkan .... ♥

Assalamualaikum .... gud morning olz ..

"ada satu lilin yang ingin ku pegang .. hanya itu yang ku inginkan .. ia tetap menyala dan sentiasa menyala .. dan mampu menerangi di setiap sudut walaupun di kejauhan .. itulah lilin cinta ku pada semua orang ''
terkadang hati berbicara .. terkada…

Selamat Hari Jadi Sayangku ....

Assalamualaikum ... pagi sabtu yang indah ... alhamdulillah still lagi bernafas dan boleh menaip as a blogger as a human .. as a hambaNYA ..

selamat hari jadi Nurul Elyati Abdullah .. miss u so much ! 
siapa lah pulak minah elyati ni ek aka joyah haha.. sebenarnya hari ni hari jadi my best friend …

Saya Buta Fashion ? T_T

Assalamualaikum .. alhamdulillah qaseh dah sihat sikit tapi tekak rasa pedih2 lagi .. tq korang yang mendoakan qaseh semoga cepat sembuh .. love u olz .. n tq hencik kyleril always temankan saya ...aww aww haha gediks.. sebelum kita lebih lanjut lagi ye anak2 .. apa kah itu fesyen ?ya! fesyen itu bl…

Maafkan Qaseh ye kawan2.....T_T

Assalamualaikum..
"rasa macam nak tido selama2nya je''
semalam tido terganggu .. selsema hidung n sakit tekak .. nak telan something pun rasa macam pedih je , bangun pagi tadi nak pergi kerja rasa macam sakit badan .. maybe tido buas sebab tak sihat kan .. memang salu tido buas pun ..huh…

Panas Atau Sakit ?

Assalamualaikum .. korang ingat qaseh lagi tak ? hihi.. jangan lupa undi DISINI


"suatu ketika dahulu aku pernah merasa kesakitan untuk mendapatkan kecantikan .. hari ini kecantikan ku makin pudar ~ adakah kesakitan aku dulu berbaloi dengan apa yang aku dapat ? sedangkan ....... "
kesakitan …

Pengalaman Qaseh Kena Pukau ..

Assalamualaikum...

muka qaseh masa muda2 ni (tipu) tengah berfikir macamana nak story mory kat korang .. korang pernah kena pukau tak ? qaseh pernah .. meh baca lagi meh ..takut sangat masa tu .. once upon a time ~
dengan penuh suspen menceritakan detik2 kena pukau .. satu hari tu qaseh ondeway balik…

“My Life’s Story Blog First Giveaway”

Assalamualaikum tawan2 .. ari ni titew nak juin GA tawww .. tbe2 jadi pelat
http://mylifesstoryblog.blogspot.com/2011/04/my-lifes-story-blog-first-giveaway-is.html
meh kita kutuk kaw2 punya penganjur .. baru je nak kutuk blog dia dah bertukar wajah ..hinggakan diri ni merasa jeles.. dah tahu dah blog…

Jangan Terburu2 .. Aku Belum Bersedia ~

Assalamualaikum ... jangan lupa vote qasehDISINI
"andainya kita hidup bersama ..hari ini dan selamanya , mengharungi lautan entah berapa luasnya ,sedangkan bekalan masih berkurangan ..mungkin kitakan karam di tengah lautan yang luas ..hanya atas dasar cinta masih belum cukup ..kerna suatu waktu…

Sanggup Beli Neraka Mahal .. Tak Sanggup Beli Syurga Murah ~

Assalamualaikum ..yeyy bertemu lagi kita dihari sabtu yang tening ..

'' ibarat perahu yang tersadai menunggu masa untuk di penghuni tidak sama seperti kapal orang yang mengejar2 walaupun mahal nilainya  '' (besar pulak pic ni ..tapi qaseh suka tengok pemandangan sebegini)
sepatutnya h…

Vote Qaseh T_T

Assalamualaikum .. hehe ..qaseh ada masuk satu vote2 ntah apa pun tak tahu... kikiki masuk untuk suka2 tu pun abg ben ashaari suh masuk ngaaa .. so kalau kamu baik hati .. undilah hehehehe


http://www.wwwow.my/Detail.aspx?cd=230411112430720 <---- KLIK DISINI N VOTE FOR ME
hehe semestinya lah qase…

Niat Ikhlas Tapi ~

Assalamualaikum ... ~

''niat itu lintasan hati'' mood berblogging makin nipis di balik hati .. but try the bes to write something ... bangun pagi tadi qaseh berniat .. setiap orang pun pasti berniat rite ? niat tu adalah lintasan di hati .. tak kisah lah niat apa2 pun .. apa yang tern…

Bila Berada Di dalam Dilema ~

Assalamualaikum ~


first nak say .. bukan qaseh dalam dilema ok .. situasi ni tidak ada kena mengena antara yang hidup ataupun telah meninggalk doniaaa... innalillah...hihi  okeyh fine ada someone sedang dilema antara kejauhan dan kedekatan ...contoh bf korang jauh di mata tapi dekat di hati ..dia san…

Mantera Dendam Kesuma Berahi ~

Assalamualaikum ~


"usah kau bertanya ke mana hilangnya bayanganku ini ..cuma kerna kelam atau sinar hilang pandangan matamu ..asyik kau terlena melabuh asmara melayarkan rasa .. nikmat seketika menjadi bahana cinta ''
mantera anjasmoro ? .. sape tengok cite ni ? qaseh tengok macam tu je …

Bila Aku Jatuh Cinta Dengan Suami Orang :(

Assalamualaikum ~


"selamah : abg dah kahwin .. sampai disini saja lah hubungan kita sameon : abg janji abg akan bersikap adil dengan sayang ...  selamah : syg tak sanggup lukakan hati isteri abg .. walaupun syg cintakan abg ..." (selamah dilema antara org yg dicintai dan orang yang akan mende…

Siapa Sebenarnya Aku Padamu ♥

Assalamualaikum .... petang2 gi kuale kemamam singgah lalu beli nasi dagang nananana ganu kiteww..kelaut wei ~ (promote negeri ganu jap)

''siapa sebenarnya aku padamu ..mungkin sama dengan teman lain ..yang bisa kau buat begitu .. dan bila tiada tempat untuk bermain kau mula mendapatkan aku .…

Yailahi !!!!

YaIlahi sesungguhnya bekalanku untuk menujumu sangat kecil 
namun prasangka baikku mmbuatku bertawakal kpdamu ..
sesungguhnya dosaku mmbuat ku kepanasan tersiksa oleh azab2 dari Mu 
namun harapanku tlh mmbuatku merasa aman dr murkaMu 
sekalipun dosaku tlh menyediakan diriku utk menerima segala hukuman …

BEN ASHAARI BIKIN FILEM : THE BLOGGERS

http://www.benashaari.com/2011/04/segmen-isnin-bloggers.html
JANGAN LUPA SAKSIKAN ''SIAPA BILANG GADIS MELAYU TAK MENAWAN'' DI PAWAGAM !! .. BILA ?BILA LARUT MALAM TARAKUCAH TARAKUCAH CAH ~ ewahh nyanyi kome ye ~.. haha
sinopsis : berkisah kan seorang ratu cantik idaman jejaka malaya…

Follower Yang Ke 3 Riboooo~

Assalamualaikum..
alhamdulillah follower qaseh dah capai 3 ribu .. huhu walaupun sikit je nak dibandingkan dari blogger2 yang lagi hebat .. syukur alhamdulillah n terima kasih sangat2 yang sudi follow blog tak seberapa ni ye ..huhu tq for evrything ...n follower yang ke 3 ribu jeng2x...

tengok budak…

Antara Pemikiran Kolot .. Batu api dan Manusia Yg bijak ... ~

Assalamualaikum...
''seolah2 tersesat dalam mimpi yang mengerikan .. lantas jadi dendam yang mengaburi hati meninggalkan satu titik hitam ''
selamat tengahari olz..hope semua sihat2 je ..jangan jadi tak sihat macam tuan blog ni ye.. hari ni mahu bangkit dari kesesatan semalam yang men…