Random 2013 | KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Assalamualaikum

Wah dah nak sebulan dah berada dalam tahun baru , baru berkesempatan nak buat random 2013 bersama geng-geng yang tersayang ni ,macamana nak citer ek , mesti korang selalu je tengok kami semua keluar , hang out bersama .. masa pergi bengkel photo tu hari ada orang tanya ''oo korang memang dah kenal lama ye , ooo mcm best je '' haaa memang best pun , memang kami di takdirkan untuk berjumpa kot .. sebenarnya qaseh awal-awal duduk di PUTRAJAYA mmg tak kenal sesiapapun , maksudnya tak pernah jumpa mana-mana blogger , then di tarik masuk ke dalam satu group oleh BEN ASHAARI , so layan je la kan ... berapa banyak group da , orang tu masuk orang tu keluar ~ hingga la sekarang , yang ada hanya kami , siapa kami tu ? jeng-jeng-jeng ~

First time jumpa Tuan BEN kat alamanda , dengan abe Que Achmad , masa tu abe single lagi sekarang dah kawen dan bakal timang cahaya mata dan macam abe pun turut mengandung melihat gaya peyotnye haha opss ! then first time jumpa Kak Fiza , Kak Sue , Mieyza , Yanty kat alamanda , konon-konon first meet , TEMBAM ty masa ni .. krik krik
haaa ni lah first time kami jumpa ,pheewww malu gila babeng , tapi kak fiza mcm tak malu je haha , alkisahnya bermula la kat sini , masa ni Tuan Ben pun ada sekali so kitorang berenam ..tadaaa daa daaa mmg semua kepala boleh masuk , maklumla 2 ore tu pantai timur jugok , masuk la ngan kepala ambe yg sopan dan pemalu ni 

lepas tu banyak la aktiviti yang Tuan Ben cadangkan , 


first time jugak jumpa sis lin , kak ayu , kak sue , kak yati , semua kak kak yang cun meletop ni , geng blogger masak-masak haa jgn memain ko nanti kena senduk atas kepala , haha

first time jumpa caer , dan cikali kat sini , pah ceroh syahir tak ngaku dia tu dia haa paham dak ! low profile dan pemalu sgt konon-konon .. baru jumpa kan , tapi sekarang wallahualam , malas nak cite lebih-lebih jap g dia balas dendam .. wakakak 

First time jugak jumpa cikali kat sini , aku pun kompius nama dia , so panggil CIK ALI je la senang wakaka , yang ni ya Allah bz kalah PERDANA MENTERI !!! kdg2 rasa macam nak bom je tapi sabow je la maklum lah layan RETIS je hihihi .. 


Projek mini LAVA GRILL [klik] yeyyy dapat makan beger free terbaik beger dia ! arghh lapar !


 
kenal lagi rakan-rakan yang baru , FAIZAL FREDLY yg asyik melancong , woah jeles daku ! NIZAM IJAM sekarang dah jadi artis dah , ini siriyess ye , DKNA n husband , bakal jadi ibu dan bapa , BRO AHSAN sekarang dah kat UK , rindu kat IZZ anak dia .. sobsss , MAWARDI YUNUS , yang sengal amat , ni pun bakal jadi retis jugak retis antarabangsa .. kikiki SHAWN , nampak je kecik gitu tapi doktor ni haaa hebat kan semua , NAJEEB nak citer gak ke haha semestinye la nnti merajuk tapi first jumpa dia , masa tu tgh lipat baju , kbye mls nak citer ! nnt kena kutuk 


KAROOT KOMEDIA [klik] - ramai jugak blogger turun hari tu , lyssa faizureen pun hadooo 



yang kat tengah dan pakai kemeja tu , pemilik blog kaki sembang dan tinta asyraff , dua-dua single lagi tapiiii tettt diorang nak ustazah je wakakaka , matyie tu memang banyak SEMBANG , ada je idea nak kenakan orang , ase nak pelangkung ngan tudung saji .. 

Flora Kafe [klik] -under yanty.my 

review FLORA KAFE dan sambut besday ajeeb dan juga kak fiza , haaa lupa nak citer pasal UJANG , satu je dia sgt 'BENGONG' haha jangan marah , kenal dia agak lama jugak kat blog , sama mcm abg beng , tahun 2010 tak silap =) 

MAIN PERANG-PERANG PAINTBALL [klik] - cerita penuh klik je 

haaaa ni first time qaseh join aktiviti ganas-ganas , ganas la sgt , wakakaka jangan lupo ahad ni 26 jan 2014 , ada lagi aktiviti paintball di tasik cyberjaya , jom kite berperang lagi , lagi bertambah kwn2 blogger bila turun aktiviti-aktiviti macam ni haaa , tolak rasa malu .. jom LUASKAN KUASAMU 
ada jugak aktiviti badminton , tapi skrg COURT penuh maaa , badminton ni first jumpa si ARELIFF ni pun bz kalah menteri .. grrrr

MATIC FESTIVAL TREASURE HUNT [klik] - haaaa first tim join treasure hunt ni 

masa ni paling lawak , bila partner dengan miza , sakit perut bila dia buat mimik muka binatang , ! wakakaka terbaik lol , bukan aku teka pun tapi asyik nak trgelak .. tapi ok la sebab dia dera den lompat tali skipping hingga ketar kepala lutut waa

LAWAK KE DER [klik] - under bro framestone


hati berbicara :
tq buat BEN ASHAARI semuanya hanya dari beliau , apa-apa aktiviti , food review , produk review , event-event banyak datang dari beliau .. Allah semoga di perluaskan rezeki beliau .. dan buat kawan-kawan KBBA thanx guys , bertuah qaseh dapat kenal korang muahh sikit eh eh eh .. 
tak semua , qaseh join , dan yang sedih bila tak semua ada dalam satu2 program nak buat macamana msg - msg de kerja , apa-apapun tetap dalam hati gitu ..

buat abe que , abg beng and dkna - semoga di permudahkan segala urusan dalam menyambut umat Nabi Muhammad , tak sabar nak tengok adik qhaliff , que junior dan juga dkna junior haaaa .. semoga selamat semuanya =) ameen 

permulaan 2014 , banyak jugak isu yang terjadi , isu-isu berbangkit hikhik first time ketua mengamuk haa padan muka semua , dah macam ayam berak kapur , wakakaka so permulaan 2014 , first meeting antara kami .. dan bertambah lagi ahli kelab blogger ben ashaari , maaf kami bukan kelab berdaftar tapi kami erat dalam sebuah silaturahim , alhamdulillah 

www.benashaari.com - abg beng 
www.queachmad.com - abg que 
www.fuh.my - abg caer 
www.papablogger.my - abg azmi 
www.mawardiyunus.com - 'adik' adi 
www.qasehdalia.com - qaseh ayu
www.yanty.my - ty 

nanti update balik ~ 












10 comments

  1. Tembam ek. Agaklah. Salam perkenalan erk. Krik2. Pasni dah dok jauh , semoga tak terhalang hubungan walaupun dah berlantai bumbung ye. Jaga diri. Halal makan minum ek.

    ReplyDelete
  2. Salam berkenalan.... Nice to know you all. Baru kenal je tp rasa mcm dah lama kenal. Peacee....

    ReplyDelete
  3. ade link jer... xde citer pasal ai pun... ok sentap...

    ReplyDelete
  4. uhukkk, thanks qaseh untuk entry ni .betul betul mengimbau kenangan kita dari mula sampai sekarang . Dah nak masuk 2 tahun :) sayang korang!muahhh

    ReplyDelete
  5. hahaha, br perasan ..Macam tranformasi pulak.. Dari kurus-gemuk-kurus balik :p krik krik krikkkkkkkkk

    ReplyDelete
  6. TQ sayang anakanda...1st time mmg la malu2 kucing..tp lama2 dh xmalu mcm burung kakak tua..kan kan kannn

    btw tq semua!

    ReplyDelete
  7. Thanks Qaseh sebab sudi datang pondok pcm, terima kasih juga pada semua yang menghormati pcm..."saya bukan siapa2"...dan kekal sebegitu hendaknya...insha Allah...

    ReplyDelete

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..