Projek Mini : Iftar di Restoran #LavaGrill bersama geng blogger putrajaya

Assalamualaikum...

Alhamdulillah semalam ber iftar lagi dengan geng-geng kesayangan hati , geng whasapp + blogger atas jemputan datuk seri ben ashaari .. kali ni kitorang berbuka di restoran lavagrill seri serdang .. kiranya second time qaseh datang #lavagrill ni , hari tu first makan meletops .. sedap sangat !!

tq sangat dekat encik razman sudi open table untuk kami semua , semua nya free .. nak tahu kami makan apa haaa sat na ~ teruskan membaca .. then mengikut perancangan abg beng , kitorang berkumpul di masjid putra , berbuka dengan mineral dan kurma sebab nanti nak pelahap beger bakor dan solat di situ ..

ketibaan dato seri ben ashaari .. muehehe, tanpa dia xdak kami disini , tq abg beng !

geng-geng boroi eh boboy 
dr kiri : abg beng , nijam izam , abe que , faizal freadly , mk syahir , shawn razaleigh, jai (husband to be dkna) najeeb n mawardi .


then selesai semua kitorang bergerak ke sana ~ semua dah terbayang beger bakaq dalam kepala ohoiiii , tambah2 geng boroi  eh boboy .. qaseh n geng lambat sampai sedikit sebab kitorag sopan ..


sampai sudah .. eh korang jemput lah datang sini .. sedap wooo try la sekali kalau nak tahu haaa 
Alamat : Restoran Lava Grill Burger,. 
No. 15-1, Jalan 18/33A,. 
Taman Sri Serdang,. 
43300 Seri Kembangan
Selangor
HP: 017-2520031 (RAZMAN)

first sajian ... roti john (kidnap gambar nizam makan byk ) 
sempat jugak merasa roti john cheezy kan .. sedap sengoti la


second sajian yang mmbuatkan aku menelan air liuq is chicken wing ~ dah la wing2 ni my feberet .. mabeles !!

first time aku minum air ni .. qaseh minum beberapa gelas sebab qaseh tak penah minum air apa , dah abis sedozen gelas untuk mengenal pasti last2 tanya yg lain air kedondong rupanya tapi sedap ... rasa nak tambah sedozen lg .. nnt nak cr la air ni hiks2 

sajian ketiga : kari kepala ikan beserta nasi .. nyum2x , jangan jeles woii

sajian keempat : akhirnya yang ditunggu2 , burger bakar 10 tingkat der ~ ko hado eh tetiba lapar balik ..grr

tetiba ada tangan larikan beger ni huh !

beserta rotinya .. tapi sume duk asyik pandang daging je , nasib baik qaseh tlg habiskan wawawawa

yummi ~ setelah diasingkan , nampak tak sos tu .. kecurrr ~

ni saya .. hai , orang paling pemalu sewaktu kejadian .. saya memang pendiam sikit .. maaf ye =)

dan lastly !!!! yang ni memang watkan mata abg beng tetiba cerah kembali hahaha .. 
LAMB CHOP !!!! i loikeee ~~

akhirnya kesemua sajian tu di habiskan dengan secepat kilat , alhamdulillah tq sangat kat mamu razman dengan rezeki yang dia bg ni .. semoga selepas ni jemput lg eh .. semoga berjaya dengan keenakan beker bakarnya .. ameen , tak lupa jugak buat abg beng .. beribu terima kasih ye bam beng .. nnt ade ape hal roger lagi .. keh keh keh kami ni kan pantang diajak kemana2 .... 

then layan la aksi2 comel qhaliff iman and anak bro ahsan yang buatkan kami geram .. 

ya habibi ya maulana ~ ya Allah sumpah comel gila qhaliff pakai jubah 

eh ternampak bulu pulak censored
iz yg cute .. dpt kiss dr dia .. kite maluu tibe2 *blushing*

tak lupa pada chef2 yang sedaya upaya .. makan haaa ~

 proses memanggang 


booo ~ booo ~ haha cumell !!

n then qaseh first time jumpa dua orang ini .. senyap n sopan je , anak sapa la ni .. 
kikiki .. glemer ni ~ kite je yg tak glemer .. hiks salam perkenalan ya !






geng gigirl yang sporting ting n comel lotey haha jgn jeles 

tetiba ade peace kat kepala qhaliff .. tgn sape tu ha ! cute je haha
lastly ~ kami pun bergambar dan bersalaman sambil mengucapkan selamat hari raya ~ bersama mamu razman , tq so much much n more ~ dan selamat pengantin baru to be buat dkna .. ~
kami pun pulang dengan kekenyangan .. ..

terakhir sekali tinggal tulang ~ akak sue n abg eddy memang sukakan kambing haha ..

eh tak larat nak upload sume gambar .. ok bye assalamualaikum 
qaseh sempat tapau sebab akak kat umah mengidam nak makan ..
korang jangan lupa pergi taw !!

esok qaseh backlink .. ngantokk





13 comments

  1. Lovely entry! =D siap tapau ooooo!!!!!

    ReplyDelete
  2. terima kasihhhh ... hehehe ... sedapppp ...

    ReplyDelete
  3. 10x tengok gambar beger..10x telan air liur :)

    ReplyDelete
  4. tetiba rasa menyesal tak makan puas2 aritu..

    laporr :p

    ReplyDelete
  5. siapa nizam ijam tu?? poyo tol..huhu

    ReplyDelete
  6. ye qaseh...ambe memang fanatik kambing..heheheee...yummyyyy...alamakkk...teringin lagi la..huuhuuu

    ReplyDelete
  7. pergh.. bestnya.. jumpa para blogger yang hebat2 tu..

    ReplyDelete
  8. semua muka kenyanag...Ingt lagi Qaseh malu2 kucing dapat kiss dari Izz..he..he..

    ReplyDelete
  9. mencikkkk..mencikkk..waaaaa.sedapnyaa. nyesal tak ikut :'(

    ReplyDelete

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..