Paintball di Taman tasik Cyberjaya : Belajar Berperang

4 ulasan:
Assalamualaikum...
akhirnya jumpa jugak tetikus , merata cari tadi rupanya duk belakang laptop je ! so hari ni aku nak cerita satu kisah perang yang dasyat .. alkisahnya ..

sebenarnya aku tak pernah main PAINTBALL ini .. so ini kalilah aku join atas desakan  ajakan kawan-kawan blog , dalam hati ni toksah dok kata la gemuruh jiwa betul , ketaq lutut semua ada , almaklumlah orang kata main ni sakit .. erk ! so try test buat alasan sakit gigi tapi nak jadi pompom girl dari tepi , sekali ko amek otai BEN ASHAARI bagi ayat sedas .. kalau pergi tak main baik tak payah ! main paintball bukan guna gigi pon! haha so menjoin kan diri la ...(panjang pulak mukadimah) ..

peta lokasi ..

kami berkumpul kat sana dalam pukul 11 lebih kot , tunggu semua turun lepak-lepak dulu .. hati ni duk menyanyi lagu gemuruh jiwa bye faizal tahir .. pastu sorang-sorang dah tunjuk muka , sorang-sorang pulak badan tegap-tegap kalah malik noor lagi lah rasa macam nak terkucil .. mula lah cakap dengan yanty : apakata kita menyorok je bawah kon kat padang tu ! muka sorang-sorang da macam gengster ni woiiiii kahkah ..
   


segala kelengkapan untuk berperang .. woooo hebat tak 

then dah dengar segala taklimat , masa untuk berperang , sebelum tu kena la pakai baju kalis peluru supaya tak lebam-lebam badan dik non yang cantek ini .. 







lu langsi lu mai la .. 

 

mereka yang turut serta hari tu , kak ayu , bro framestone , bro keluangman , abg ben , bro lan careno , mk syahir , mawardi , ammar yasir , kak hidayah with husband ,matyie kaki sembang , his friend , tinta asyraff dan ramai lagi maaf yg tersebut nama .. semuanya dalam 22 orang blogger yang menjoinkan diri ..

lupa pulak , game yang kami ambil ni just yang basic RM40 satu kepala with 180 pallets , so dapat 3 game , 3 tempat yang berlainan .. dalam hutan tu aku kureng sikit sebab tak nampak haha main tembak je , nampak semak samun je kikiki so memang fail kalau nak pergi berperang hohoho tapi sgt enjoy la korang .. mula-mula je takut sbb tak pernah berpaintball kan ... tengoklah aksi-aksi diorang semua ni ..








thanx pada semua yang menjoinkan diri , hari tu aku kena tembak kat kepala , bahu , muka , tangan .. woahhhh first2 dah kena headshot wakaka .. nasib baik tak nangis , wuwuwuwu apa-apa pun dapat la jugak tembak satu kepala kikiki ..

oh ye hari sabtu nanti diorang ajak berpaintball lagi , jomla woii turun ramai-ramai .. semua dah macam gian nak main lagi tambah Ben Ashaari tu siap cari tips dalam youtube .. nampak tak permainan beliau ?? so jangan lupa kalau nak turut serta ROGER2 la .. jemputan adalah TERBUKA .... 

hati berbicara :
jom luaskan kuasamu , malam ni bermain badminton pulak dengan geng blogger , sape-sape nak join pun boleh , tiap minggu kami berbadminton .. masa 10-12 malam , bertempat di court presint 9 berdepan dengan food court teja tu .. moh la kita beSENAM !!!

thanx again pada semua ..sorry yang xde dlm gambor ..
k bye ,,jgn lupa sabtu nanti !!!

setepek kena muka .. ni bukan taik ya ,, jgn nak geli2 sangat hahaha 

opss larikkk






















4 ulasan:

  1. ooohhh dah boleh komen..

    maka dengan penuh dukacitanya titew nak bagitahu entry best nih jadik tak best sebab takde gambar titew walaupun sebesar semut haha

    *meroyan dari fb ke blog

    haha

    akak nak joint lagi tapi time tak ngam la..

    minggu nih dah ada date..
    minggu depan raya haji..
    minggu lagi satu duit dah habis..

    haha
    :P

    BalasPadam
  2. Pict last tu memang cari pasai betui.. hahaha... sabaq ja la dengan ampa semua.

    BalasPadam
  3. Olo...olo...olo....tak sangka Mat Yie menyeru2 nama Mieza...sweet aje..

    BalasPadam
  4. salam.
    memang best main paintball aritu. seronok dapat tembak-tembak orang
    :)

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com