Flora Kafe AmpWalk : The Best Romantika Restaurant

Assalamualaikum ... 
kali ni qaseh nak ajak korang ramai-ramai say WOW this is so romantic place !! dan patut simpan niat dalam hati 'aku mesti pergi restaurant ni!! jom layan ~ 

first terima kasih sangat-sangat kepada owner flora kafe atas jemputan melalui yanty lee syg .. qaseh pantang sangat lah kalau orang ajak kemana-mana lebih-lebih lagi tempat yang qaseh tak pernah pergi .. now qaseh nak mereview tentang makanan dan suasana di flora kafe ini ... lets go babeh , sangat berbaloi ..
lokasi nya 


(terletak di dalam bangunan Ampwalk berdepan dengan holiday villa hotel)

decoration  di pintu masuk flora kafe , sebelum masuk pun dah teruja apatah lagi deco di dalamnya , haaaa cantik kan .. boleh berangan sekejap sebelum pergi ke sana nanti .. 

meja makan yang di deco dengan taburan kelopak bunga ros ditemani lilin - lilin kecil yang cute menaikkan seri meja makan , tak lupa nama restaurant flora kafe yg tertulis di tisu .. u can take it n make it as a wonderful moments .. 

see how they deco flora cafe .. sangat cantik dengan suasana ala-ala garden , meja yang di hias dengan bunga-bungaan , kerusi yang dihiasi dengan belon-belon yang colourful ... sesuai untuk any event yang korang nak .. boleh cipta kenangan kat sini , mana tahu kan ?
then kita tengok makanan yang disediakan di sini ..  yummiiiii !!!!


dengan trademark :
hidangan makanan dan masakan melayu tradisional yang murah,enak dan hebat.
makanan-makanan yang di sediakan untuk kami .. slurppp semuanya sangat sedap ~





 qaseh suka daging ni , nampak macam ni tapi rasa dia , asyik nak menambah je !

owner yang sangat peramah .. habis makan kami menyambut hari lahir kak fiza dan najeeb abdullah , hepy besday to them .. see event besday sangat sesuai kat sini .. turut sama menyanyikan lagu ~ hepy besday ! appreciate it !







last sekali .. kami disediakan dengan desert kat bawah ni .. amacam ? ada terliur ka itu !! apa lagi , jom la serbu ramai2 flora kafe bagi gamat satu restaurant dan bikin kenangan indah kat sini .. insyaAllah sangat2 berbaloi dan banyak lagi makanan yang best-best yang patut di terjah .. 




korang boleh pilih apa-apa menu yang korang inginkan ... ini yang qaseh mampu reviewkan untuk korang , pergi nikmati dan rasai dengan sendiri dan korang akan teruja dengan deco yang indah , makanan yang sedap dan suasana yang nyaman untuk dinikmati ~ 
lastly ~ thanx again too owner restaurant 03-21618010 / 017-3024112 ( Mell ).. dan semua yang turut hadir 
ben ashaari sekeluarga , bro ahsan sekeluarga, kak fiza sekeluarga , kaksue sekeluarga , ujang sekeluarga , bro aswadi sekeluarga , yanty ,mieyza , najeeb , mk syahir , mawardi yunus , nijam ..

bye ~









13 comments

  1. yayyy *clap clap clap! daging masak kicap tu memang sedapppp :)

    ReplyDelete
  2. wahhhh confirm dap kan mknnye n yg plg penting tpt ye romantik gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup makanan dia ok la bg kamu yg cerewet hihi

      Delete
  3. Andai saya ada si dia pasti port yang istimewa bersama . Eh ley cenggitu. LOL

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha ley je ty .. ajak den sekali haha

      Delete
  4. cantiknya deco. makanan pun sedap ek. memang sesuai kalau buat event @ anniversary ni.
    tp jauh la pulak nak ke sana. huhuu~

    http://ninimohd.blogspot.com

    ReplyDelete

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..