Search

Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Planner 2020 | TPlanner 2020 dari Teme Abdullah


Assalamualaikum

Hari ni nak share planner untuk tahun 2020, eh surirumah pun perlukan planner ke ? Of course lah, qaseh catat semua dalam tu okay, by the way takdelah qaseh buat as a planner sangat tapi campur dengan diari kehidupan, mana tahu nanti panjang umur, tua nanti baca balik segala catatan yang ada dalam tu mesti rindu kan ~

Mana tahu bila baca balik ada rindu yang menggamit, ada situasi lucu hinggakan mengekek-ngekek dengan gigi tinggal dua di kerusi malas, tu pun kalau mata nampak lagi haha



Sebenarnya, baru je lagi berjinak pinak dengan planner ni, tahun lepas qaseh beli planner yang viral tu tapi qaseh tak guna sangat sebab tak berapa best yang jenis takde ring, then qaseh beli planner dari shopee, boleh tengok entry ni 


So untuk tahun ni, qaseh beli TPlanner dari Teme Abdullah, penulis dan pelukis jalanan yang tersohor sebab tahun ni beliau ada keluarkan dua jenis planner, halaman dia sama je untuk kedua-dua planner ni,  cuma satu yang biasa (takde ring) then satu lagi jenis Premium (ada ring), qaseh beli yang premium





Planner beliau ni sememangnya limited edition dan hanya di jual sebanyak 22,222 buah sahaja, dan secara pre-order, pergh gila kau, tak sampai sebulan pun 22,222 ribu buah tu terjual aaaa nasib baik sempat beli, hari ke-2 kot qaseh beli, tu pun memang pergh sambutan dia memang tak tercapai dek akal

Yang bestnya, planner Teme ni memang dia lukis dan tulisan sendiri, siap ada sign lagi, memang ramai lah peminat Teme ni, ada yang tiap tahun buat koleksi. Qaseh takde lah peminat tegar sangat tapi qaseh selalu tertarik dengan ayat-ayat dia, tulisan dia, dan planner kali ni memang dapat menarik minat qaseh, dan semestinya beliau seorang yang misteri, wajah dia tak pernah dia tunjuk.

So, siapakah Teme Abdullah yang sebenarnya ? Jeng-jeng-jeng biar lah ia menjadi suatu misteri nusantara haha





Setiap planner ada no siri dia, so no siri qaseh adalah 04390, ini lah dia my Tplanner, sayang gila woo nak tulis, siap test-test lagi tulisan di kertas lain, konon-konon nak nampak cantik ~ tapi hauk juga ya tulisan daku ! haha tu lah sebab lama tak menulis, asyik menulis dalam blog ajer :p

Cantik kan ? Bila qaseh post ada jugak tanya beli kat mana, and ada lagi tak ~ sayangnya kepada sayang-sayang semua, planner ni takkan dijual lagi, kalau nak juga, kena tunggu tahun 2021 pulak lah ye hikhik, panjang umur, nak beli lagi untuk tahun 2021 lalalala ~ nak suruh laki belanja lah pulak ;p


Qaseh ada je buat unboxing video tapi di instagram lah, boleh follow my instagram www.instagram.com/qasehdalia . Okay adios, tq kerana sudi membaca :)



Comments

Sue Izza said…
kalau kak sue beli ni meme simpan saja la sayang satu hal,malas nak tulis satu hal hahahahha
SalinaJohari said…
K.Sal pernah ada planner yang cantik gak . Penyudahnya satu hape pun tak tulis sebab sayang nau .. nau . So tengok je buat hiasan ..kihkihkih
ummi nani said…
wah lawanya planner... untung bnyk masa nak menulis.. kak nani diary wajib pun tak tertulis huuuuuhuu..
Izyan Balqis said…
IQ hari2 tulis dalam tplanner ni. Tak heran dah tulisan macam mana. Haha. Rugi kalau tak tulis even sehari. Tahun lepas banyak tak tulis..sayang jer beli tak tulis...huu
dorsett pink said…
Nice. tapi saya lebih suka guna planner Hobonichi. Dah serasi dengan planner tu. Planner Teme ni cantik jugak =))
Umi Nazrah said…
waalaikumussalam. Allahu, cantik sangat ^_^
Duan Deris said…
Peminat Teme rupanya. Memang cantik planner tu tapi sob sob tak mampu lah nak memilikinya