Hobi Baru ! Planner Cantik dari LootersBox

7 ulasan:
Assalamualaikum , ada tak pembaca dari kalangan  planner addicted ? So hai dari aku yang baru nak bermula masuk dalam dunia planner ni hihi , boleh lah dalam kategori budak-budak baru nak up lah uols :p


Kenapa aku tiba-tiba berminat dengan planner ni ? Haa sebab utama memang aku tengah tercari-cari buku yang comel-comel untuk aku tampal kenangan dengan menggunakan gambar dari Paperang Printer ni , dan ternampak lah planner yang boleh diy sendiri , boleh masukkan kertas cantik-cantik , boleh letak sticker , washi tape dan banyak lagi idea kreatif yang aku tengok dalam pinterest 

Sebenarnya planner ni pun banyak jenis juga ye , planner jenis buku , jenis kosong , simple , ada kalendar dan macam-macam lagi tapi aku lebih tertarik pada planner jenis ring binder ni , yang kita boleh masukkan kertas yang suka hati kita , boleh masukkan plastik ye ? Haaa i dont know the specific name of 'plastik tebal' tu haha , boleh masukkan kertas 'quote' , kertas warna warni dan macam-macam lagi 


Mula-mula aku search di instagram mana nak dapatkan planner yang cantik-cantik kan , then ada jumpa satu ig ni (dah lupa nama dia) , dia share dari mana dia beli planner dia , sumpah lawa . So aku just stalk je , then terbaca dia dapatkan planner ni semua dari shopee LootersBox , nice ! Sebab aku memang suka shopping di shopee .. Jadi kat atas ni planner yang aku beli , cover aku pilih yang biasa je dulu , transparent cover and then kertas untuk daily plan , kertas jenis dot dan petak 


Harga dia korang boleh tengok di shopee LootersBox , barang-barang dia tak lah mahal sangat , mampu milik lagi sebab takdelah cecah puluh-puluh ringgit , tapi kalau beli banyak haruslah cecah weh hukaloh 

Saiz planner aku ni adalah saiz A5 , ingat nak ambil size A6 tapi tetiba berubah fikiran dalam sesaat je ! iskkkk . A5 lagi besar lah dari A6 punya size 

Planner yang ada ring ni mudah , senang nak susun dan tukar cover :p

Stickers & Pen
Bila dah masuk situ , rambang mata sebab banyak gila barang-barang comel dan cute terutamanya stickers , pen washi tape , dan banyak lagi . Jadi aku pun terbeli jugak pen sebab dah lama tak sekolah haha pen biru je ada di rumah ni haaa . Bila pen ni landing kat rumah aku , Rayyan ambil ! Lepastu dia lari satu rumah , arghhhhhh ! Jenuh pulak nak kejar tapi terpaksa jugak kejar balik haha . GRRRRRR  !



 Sebab tah bila nak pergi kedai DIY , alang-alang beli je stickers kat sini . Banyak lagi weh stickers yang lawa-lawa untuk kita deco planner , harga dalam ringgit - ringgit je 

Masking Tape & Washi Tape 
Benda ni penting jugak untuk deco planner sebab dia ada corak macam-macam , i dont know apa beza masking dan washi tape ni , macam sama je kan huh . Pape je la asalkan boleh tampal sudah kuikuikui






Contoh planner dari Pinterest 


Ni antara contoh yang aku tengok di pinterest , eeee nape cantik sangat diorang buat ni , yaampun ntah berapa jam la buat ni ( eh tu aku ) haha apa - apa pun kalau nak cari contoh template , design , dekorasi planner ni , boleh cari di pinterest je haa , berlambak-lambak . Style bullet journal pun cun , dulu-dulu selalu buat masa sekolah tu pun matapelajaran sejarah , ye dak ? Haha .

Hati Berbicara :
Aku pun tak tahu apa akan jadi pada planner aku haha apapun nak cari barang-barang stationary dulu .. Harap rajin lah , kalau tak hurmm hurmm bako je la haha okay bye !


7 ulasan:

dorsett pink berkata...

cantik. tapi saya suka planner Hobonichi. btw, gambar2 Qaseh semua cantik-cantik

Lya Akif Imtiyaz berkata...

Ni ler kakya carik rtu .. tak tau nama hahaha . Pasni nak try jugak laaaa .. hobi baru hehehe .. cam best jer kan kan kan ..

Sofinah Lamudin berkata...

cantik.... saya main conteng je ikut suka... ahahha... tak reti la ikut2 jenis .. LOL.

Izyan Balqis berkata...

cantik sangat, IQ ad beli planner untuk 2018 ni, ternyata IQ bukanlah seorang kreatif. hahaha!! qaseh kreatif xpe...huhuhu

Sue Izza berkata...

Boleh tak jgn goda aiollls hahahhaha...dah gue terjebak hahahha...tapi cari sticker n tambahan sheets je la,buku ring tu dah ada hehehheh

Khir Khalid berkata...

Cantiknya.. nampak sgt menceriakan :)

Asyiqin berkata...

kin pun ade planner..tp dah tersadai sejak bulan march.. huhu
next year start balik. haha

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com