Search

Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Selamat Tahun Baru 2020, Summary Of January

Assalamualaikum,

Rasanya belum terlambat lagi untuk qaseh ucapkan selamat tahun baru 2020 buat korang semua, Januari pun belum berlalu lagi kan ~ so far bulan ni qaseh diberikan ujian kesihatan sedikit tapi masih boleh kawal lagi.. Harap korang semua masih lagi happy, kuat semangat dengan apa pun dugaan yang melanda okay !

InshaAllah my mood will be okay so I can write more about my personal life walaupun memboringkan.. Kah ! Hahaha so please PUYAAAAA you can do it !!



Summary untuk bulan Jan ni, awal Januari 2020  kitorang pergi holiday Langkawi, benda kalau tak plan memang menjadi, kalau plan mesti tak jadi hahaha so cane ek ~ ermm lepas ni memang tak perlu plan lah, malam ni terasa nak pergi London ke apa ke, esok terus fly hahah ajet orang kaya, tapi gitulah tu haa taktau lah nak cakap macam mana ~

Tak tau lah kenapa, rasa macam bulan ni agak lama dan agak meletihkan dan menyakitkan sebab sakit gigi ! Jadi, nak tak nak kena pergi cabut gigi geraham belah kiri ni sebab dah berlubang teruk opsss ! Tapi serious aaaa qaseh paling takut dengan dentist, takut gila babi hahah tapi sumpah sakit gigi kali ni dia punya sakit sampai ke otak dan telinga

Faham tak perasaan berbelah bagi terpaksa lawan ketakutan untuk jumpa dentist, dan lawan ketakutan untuk cabut -_-

Ingat nak tunggu klinik kerajaan bukak tapi tak larat dah nak hadap, so qaseh pergi cabut gigi di klinik swasta, orang cakap klinik swasta tak menyakitkan, ermm betul ke ? Hahaha next entry, qaseh share pengalaman cabut gigi di klinik swasta okay


Lepas cabut gigi tu, badan macam tak boleh nak toleransi sangat, asyik rasa pening-pening, rasa macam nak demam, lepas tu on off, sampai satu hari ni mental qaseh rasa breakdown and extremely crying crying crying je, qaseh sendiri pun tak tahu kenapa ~ laki aku pun pelik, dia lah jadi tempat meroyan. Sowiiii b.

Then, bulan Januari ni jugak ada gathering Anniversary Kelab Blogger Ben Ashari di Mcd Putrajaya, dapat jugak keluar jumpa kawan-kawan yang dah berkurun tak jumpa, then lepak jumpa orang baru dalam life Yanty.my auchhh



4 hari straight keluar rumah hihi, lepas gathering tu, esoknya qaseh pergi cabut gigi, esoknya nya pulak keluar checkup Rayyan di KK, checkup biasa je, timbang berat dan ambil ubat cacing. Rajin kan kami checkup dia sampai 4 tahun dah, then esoknya pulak checkup klinik Ng & Singh untuk telinga dia. Haa banyak pulak checkup dia so nak tau apa cerita , next next entry qaseh buat entry khas setiap satu okay.

And today, my free time untuk luahkan segala, untuk coretkan segala yang berlaku dalam bulan ni walaupun bulan ni belum habis lagi, dan bulan ni jugak hari lahir anak kesayangan Umi, Rayyan, hari lahir bff kesayangan Midah and Yanty dan hari lahir husband, selamat hari lahir semua.

Bulan ni betul-betul rasa mental teruk, sampai nangis sorang-sorang, rasa macam apa yang masuk dalam otak semua jadi negatif ditambah dengan kesihatan yang on off, rasa give up dengan segala-galanya~ nak cerita kat orang pun tak tahu punca, tahu tak perasaan tu ?

Tapi Alhamdulillah hari ni takdelah rasa teruk sangat, rasa lagi macam kekacauan berlaku dalam otak dan perasaan ni, hanya mampu berdoa padaNYa supaya di tenangkan hati dan dijauhi dengan segala benda yang merasuk jiwa dan fikiran.

Maybe bulan nak mengambang ~ tapi kali ni emosi macam berbeza dengan sebelum-sebelum ni, rasa semua benda tak kena.


So this is my summary for Jan 2020, how about uols ? hihihi hope next next next  month ada berita gembira yang boleh lawan kekacauan bulan ni :) Semoga yang baik-baik ajerr berlaku ya, dan tabah menghadapi segala ujian. 

Btw tengah menaip ni, dah masuk 30 Jan, happy birthday buat suami, maaf selalu menyusahkan dan membebankan hidup b, im sorry for everything, semoga panjang umur, diperluaskan rezeki, diberikan kesihatan berpanjangan, kita tua sama-sama k, jangan pernah tinggalkan kami :) lebiyu. 

Waktu tulis ni, suami tengah tido dah dengan Rayyan, 1.25 am. Sweet Dreams lelakiku :)



Comments

Sue Izza said…
Yeayyyy first entry 2020 personal lagi ,good job puya hehehhe...Insya Allahhhh yang baik2 saja nanti akan datang.
Yanty Lee said…
Alhamdulillah.. Gurauan menakutkan cabut gigi sudah pun berakhir... Do take care of yourself ye sis. Well so sorry kekangan masa dan urusan buatkan tak dapat join gathering yet we did met up for early dinner w the one yang semua orang nak sangat jumpa. Doakan yang baik untuk Ty. Well, I'll coming up also soon w my personal entry of what's going on in my journey life. Do check Yr blog list sis.. Just don't why its not updating my recent post. Huwarghhh. Come on keep it up...
Huda Halid said…
Take care qaseh. Semoga habis bulan Jan ni, habis dah episod sedih2 dan ujian sakit. Semoga Allah hadiahkan rezeki yang membahagiakan lepas ni. Aminn❤
Izyan Balqis said…
bila banyak cabaran dan dugaan dalam satu2 masa ni memang boleh bikin nangis woooo! macam IQ kena outstation dekat ipoh, plus badan terasa berat dan penat yg amat...memang nangis depan kawan2 jer..huhu

moga dipermudahkan urusan qaseh, moga ada berita gembira tak lama lagi. amiin!
Etuza said…
Wow! Very intersting..