Search

Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Holla !

Anything can email me at dalia_adelia@yahoo.com
I'm Qaseh Dalia

Pengalaman Facial di Skin Valet Bangi | Sakura Glow Facial Treatment

Assalamualaikum 

Sakura Glow Facial Treatment di Skin Valet Bangi | Macam lama gila dah tak buat facial muka , agaknya apa khabar lapisan kulit sejak dah masuk umur 30-an ni aduhai , jadi baru-baru ni aku pergi buat facial muka di Skin Valet Bangi #treatmentsampaijadi ~ Kena jugak buat facial gais , kita tak tahu bawah lapisan kulit kita , keadaannya macam mana , kene betul-betul buat skin analysis.


Bila buat facial ni , baru lah kita tahu sebenar-benar kondisi kulit kita , kulit aku memang aku dah tahu kulit aku jenis kering , tapi tak tahu lah kering tu tahap mana . Nak buat facial treatment pun , kita kena tahu kulit kita macamana tau , but dont worry di Skin Valet Bangi ni mereka akan check kulit kita dan suggest treatment apa yang sesuai

Daftar

Sesampainya di Skin Valet Bangi , di sapa ramah oleh staff-staff kat sini . Mula-mula kena isi borang / daftar dulu , borang ni tentang skin kita , skincare rutin kita macamana , minum air berapa liter sehari hehe yang  berkaitan lah . Yang bestnya , Skin Valet Bangi ni sangat mesra pelanggan dan selesa . Ada ruang menunggu untuk suami dan juga anak , almaklumlah bila dah berfacial ni agak lama jugak ye 


Bila dah setel isi borang , aku di panggil masuk bilik untuk skin analysis , haa debor pulak nak check kondisi kulit ni , dah la waktu ni hidung tengah menggelupas sebab kulit kering heheh . Bila tau kondisi kulit sebenar , hurmm tak tahu lah nak menangis ke nak gelak :(

Skin Analysis

Kemudian , pakar beauty consultant check kondisi kulit sambil-sambil tanya tentang skincare rutin , minum air mineral cukup tak , ada minum kopi or tak haaa , bila semua tu ada yang tak cukup ia akan beri kesan lah pada kulit , hasilnya kulit lebih tua dari usia , dan tak glowing



Jadi , kondisi kulit aku memang betul-betul kering , di kawasan hidung ada berminyak sikit , sikit je la so tetap lah jenis kulit kering dan ada masalah pigmentasi . Pigmentasi ni pulak dah tak boleh nak hilangkan dan beauty consultant tu jugak ada mengatakan pigmentasi dah ada bawah lapisan kulit , tunggu nak keluar je ! Huwaaaaaa ~ tu lah sape suruh ON OFF buat skincare rutin kan , memang wajib pakai pelembab dan sunscreen tiap hari gais ! 

So beauty consultant cadangkan aku untuk buat treatment Sakura Glow Facial yang mana untuk masalah kulit kering , kulit kusam dan juga tona yang tak sekata , bukan sekadar glowing je tau ia fokus pada keanjalan kulit , kelembapan kulit dan kelihatan lebih muda



Skin Valet Sakura Glow Facial 

Ruang menunggu yang selesa ~ sementara staff siapkan bilik facial 

Bila staff panggil , apa tunggu lagi , moh la kita menganjalkan kulit . Bila buat facial ni ada lah pakaian khas nya , ala-ala berkemban gitu haha sebab aku nak staff urutkan juga di bahagian bahu  dan leher , fuh nikmat betul kena urut ni , hilang segala lenguh sendi . Staff pun lembut je , sangat selesa.

Step-step Facial Sakura Glow 
1. Cleansing 


Mula-mula haruslah buang segala mekap dengan membuat double cleansing sambil-sambil wajah aku di urut untuk membantu melancarkan peredaran darah. Urutan lembut tu hampir buatkan terlena , hihi rasa ringan sikit wajah yang selalu stress ni 

2. Microdermabrasion 


Sedap je rasa bila kena sedut segala blackhead ni , biasa kalau buang sendiri terus hidung menggelupas 

Kemudian step microdermabrasion , step ni adalah untuk exfoliate lapisan kulit paling luar untuk membuang segala kekotoran yang melekat pada kulit , sisa-sisa mekap bagai tu memang di sedut habis dan juga untuk menyedut blackhead , whitehead dan juga sel-sel kulit mati yang masih melekat pada kulit wajah 

3. Radio Frequency 


 Radio frequency ni rasanya panas-panas sikit sebab ia sememangnya haba , tapi tak sakit pun 

Step ni bukan untuk cari siaran radio ye ahaks tapi haba dari alat Radio Frequency ni membantu menegangkan kulit menggalakkan penghasilan kolagen baik untuk kulit , ia dapat mengurangkan kedutan-kedutan halus di kulit 

4. Exfoliating Gel 



Kemudian aku di sapu dengan sejenis gel , sejenis bahan aktif dari extract Berry Arbutin (formulasi khas dari instagram @amisiapothecary yang di gunakan untuk exfoliate wajah , ia turut berfungsikan menjadikan tona kulit lebih cerah , melembabkan kulit dan juga mampu memudarkan kesan jeragat 

5. Oxygen Infusion 

Oxsygen step ni , sumpah best gila weii sebab rasa angin sejuk-sejuk je di kulit , memang rasa kesegaran dari step ni , macam nak buat lama-lama je , konfirm tertido heheh

Pelengkap kepada proses exfoliation , Oxygen di gunakan sebagai pemangkin kepada serum khas menjadikan kulit lebih anjal dan berseri , eliminate acne-cause bacteria as well as baiki tona kulit dan mengurangkan kedutan halus

6. Tone Correcting Cream 


Lastly , sebagai penutup facial Sakura Glow ni , aku di sapu dengan cream yang mengandungi SPF35 yang dapat melindungi kulit dari sinaran UV dan mengekalkan kelembapan kulit .

Hasilnya sangat-sangat puas hati , sebab boleh nampak kulit lebih glowing dan cerah . Kulit muka pun rasa segar dan lembab , korang yang ada masalah kulit kering macam aku patut cuba ni , dan sekarang ada promosi pengenalan tau , hanya RM188 dari normal price RM350 , ni harga PROSPERITY SALE , so cepat-cepat buat appointment sebab sangat terhad .

Macam nak beli je cream sakura ni , sebab rasa kulit lembab , cerah dan glowing hihi see hasil nya memang puas hati ~ 

No mekap at all ~ sesudah buat facial kulit rasa lebih lembab dan glowing .. Memang best sangat buat facial kat sini .

Bayaran di Skin Valet juga korang boleh bayar secara installment tau , haaa best kan , for more info korang boleh follow website , fb page dan juga instagram Skin Valet , nak tanya apa-apa boleh tanya direct pada mereka . Tak rugi buat facial kat sini , kesan pun boleh tengok dalam masa singkat . Terbaik 

More Info : 

Skin Valet Bangi
62, Jalan 8/35, Seri Bangi, Seksyen 8, Bandar Baru Bangi, 43650 Kajang, Selangor
03-8922 9181
Map : https://goo.gl/maps/LdVcbQuYBZt
Waze : Skin Valet Bangi
Waktu perniagaan : 10.30am – 7pm

Comments

Sue Izza said…
best giler rawtaan kat sini,,,tetiba berazam setahun sekali atau 2 kali nak kumpul duit buat rawtaan hahahah