Pengalaman Facial di Skin Valet Bangi | Sakura Glow Facial Treatment

1 ulasan:
Assalamualaikum 

Sakura Glow Facial Treatment di Skin Valet Bangi | Macam lama gila dah tak buat facial muka , agaknya apa khabar lapisan kulit sejak dah masuk umur 30-an ni aduhai , jadi baru-baru ni aku pergi buat facial muka di Skin Valet Bangi #treatmentsampaijadi ~ Kena jugak buat facial gais , kita tak tahu bawah lapisan kulit kita , keadaannya macam mana , kene betul-betul buat skin analysis.


Bila buat facial ni , baru lah kita tahu sebenar-benar kondisi kulit kita , kulit aku memang aku dah tahu kulit aku jenis kering , tapi tak tahu lah kering tu tahap mana . Nak buat facial treatment pun , kita kena tahu kulit kita macamana tau , but dont worry di Skin Valet Bangi ni mereka akan check kulit kita dan suggest treatment apa yang sesuai

Daftar

Sesampainya di Skin Valet Bangi , di sapa ramah oleh staff-staff kat sini . Mula-mula kena isi borang / daftar dulu , borang ni tentang skin kita , skincare rutin kita macamana , minum air berapa liter sehari hehe yang  berkaitan lah . Yang bestnya , Skin Valet Bangi ni sangat mesra pelanggan dan selesa . Ada ruang menunggu untuk suami dan juga anak , almaklumlah bila dah berfacial ni agak lama jugak ye 


Bila dah setel isi borang , aku di panggil masuk bilik untuk skin analysis , haa debor pulak nak check kondisi kulit ni , dah la waktu ni hidung tengah menggelupas sebab kulit kering heheh . Bila tau kondisi kulit sebenar , hurmm tak tahu lah nak menangis ke nak gelak :(

Skin Analysis

Kemudian , pakar beauty consultant check kondisi kulit sambil-sambil tanya tentang skincare rutin , minum air mineral cukup tak , ada minum kopi or tak haaa , bila semua tu ada yang tak cukup ia akan beri kesan lah pada kulit , hasilnya kulit lebih tua dari usia , dan tak glowing



Jadi , kondisi kulit aku memang betul-betul kering , di kawasan hidung ada berminyak sikit , sikit je la so tetap lah jenis kulit kering dan ada masalah pigmentasi . Pigmentasi ni pulak dah tak boleh nak hilangkan dan beauty consultant tu jugak ada mengatakan pigmentasi dah ada bawah lapisan kulit , tunggu nak keluar je ! Huwaaaaaa ~ tu lah sape suruh ON OFF buat skincare rutin kan , memang wajib pakai pelembab dan sunscreen tiap hari gais ! 

So beauty consultant cadangkan aku untuk buat treatment Sakura Glow Facial yang mana untuk masalah kulit kering , kulit kusam dan juga tona yang tak sekata , bukan sekadar glowing je tau ia fokus pada keanjalan kulit , kelembapan kulit dan kelihatan lebih muda



Skin Valet Sakura Glow Facial 

Ruang menunggu yang selesa ~ sementara staff siapkan bilik facial 

Bila staff panggil , apa tunggu lagi , moh la kita menganjalkan kulit . Bila buat facial ni ada lah pakaian khas nya , ala-ala berkemban gitu haha sebab aku nak staff urutkan juga di bahagian bahu  dan leher , fuh nikmat betul kena urut ni , hilang segala lenguh sendi . Staff pun lembut je , sangat selesa.

Step-step Facial Sakura Glow 
1. Cleansing 


Mula-mula haruslah buang segala mekap dengan membuat double cleansing sambil-sambil wajah aku di urut untuk membantu melancarkan peredaran darah. Urutan lembut tu hampir buatkan terlena , hihi rasa ringan sikit wajah yang selalu stress ni 

2. Microdermabrasion 


Sedap je rasa bila kena sedut segala blackhead ni , biasa kalau buang sendiri terus hidung menggelupas 

Kemudian step microdermabrasion , step ni adalah untuk exfoliate lapisan kulit paling luar untuk membuang segala kekotoran yang melekat pada kulit , sisa-sisa mekap bagai tu memang di sedut habis dan juga untuk menyedut blackhead , whitehead dan juga sel-sel kulit mati yang masih melekat pada kulit wajah 

3. Radio Frequency 


 Radio frequency ni rasanya panas-panas sikit sebab ia sememangnya haba , tapi tak sakit pun 

Step ni bukan untuk cari siaran radio ye ahaks tapi haba dari alat Radio Frequency ni membantu menegangkan kulit menggalakkan penghasilan kolagen baik untuk kulit , ia dapat mengurangkan kedutan-kedutan halus di kulit 

4. Exfoliating Gel 



Kemudian aku di sapu dengan sejenis gel , sejenis bahan aktif dari extract Berry Arbutin (formulasi khas dari instagram @amisiapothecary yang di gunakan untuk exfoliate wajah , ia turut berfungsikan menjadikan tona kulit lebih cerah , melembabkan kulit dan juga mampu memudarkan kesan jeragat 

5. Oxygen Infusion 

Oxsygen step ni , sumpah best gila weii sebab rasa angin sejuk-sejuk je di kulit , memang rasa kesegaran dari step ni , macam nak buat lama-lama je , konfirm tertido heheh

Pelengkap kepada proses exfoliation , Oxygen di gunakan sebagai pemangkin kepada serum khas menjadikan kulit lebih anjal dan berseri , eliminate acne-cause bacteria as well as baiki tona kulit dan mengurangkan kedutan halus

6. Tone Correcting Cream 


Lastly , sebagai penutup facial Sakura Glow ni , aku di sapu dengan cream yang mengandungi SPF35 yang dapat melindungi kulit dari sinaran UV dan mengekalkan kelembapan kulit .

Hasilnya sangat-sangat puas hati , sebab boleh nampak kulit lebih glowing dan cerah . Kulit muka pun rasa segar dan lembab , korang yang ada masalah kulit kering macam aku patut cuba ni , dan sekarang ada promosi pengenalan tau , hanya RM188 dari normal price RM350 , ni harga PROSPERITY SALE , so cepat-cepat buat appointment sebab sangat terhad .

Macam nak beli je cream sakura ni , sebab rasa kulit lembab , cerah dan glowing hihi see hasil nya memang puas hati ~ 

No mekap at all ~ sesudah buat facial kulit rasa lebih lembab dan glowing .. Memang best sangat buat facial kat sini .

Bayaran di Skin Valet juga korang boleh bayar secara installment tau , haaa best kan , for more info korang boleh follow website , fb page dan juga instagram Skin Valet , nak tanya apa-apa boleh tanya direct pada mereka . Tak rugi buat facial kat sini , kesan pun boleh tengok dalam masa singkat . Terbaik 

More Info : 

Skin Valet Bangi
62, Jalan 8/35, Seri Bangi, Seksyen 8, Bandar Baru Bangi, 43650 Kajang, Selangor
03-8922 9181
Map : https://goo.gl/maps/LdVcbQuYBZt
Waze : Skin Valet Bangi
Waktu perniagaan : 10.30am – 7pm

1 ulasan:

Sue Izza berkata...

best giler rawtaan kat sini,,,tetiba berazam setahun sekali atau 2 kali nak kumpul duit buat rawtaan hahahah

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com