Search

Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Umi Cuak Rayyan Jatuh !!

Assalamualaikum 
Salam jumaat semua , aihh macam dah tak lama kan nak masuk bulan Ramadhan .. ni dah masuk bulan Rejab dah pun .. bila tiba Ramadhan ni rindu sangat kat kg .. sobssss eh eh nanti kita cerita pasal ramadhan okey .. yang pasti mesti dashboard di penuhi dengan menu untuk berbuka je ha…

Milkbooster PUMP IT | MIlkbooster Dengan Teknik Sapuan

Assalamualaikum ibu-ibu dan bapak-bapak ~ semua yang ada sedang membaca , apa khabar? harap dalam emosi yang stabil .. lebih-lebih lagi ibu yang sedang menyusukan anak , kenapa ? sebab emosi sangat penting dalam penghasilan susu ibu ..kena ingat tu ok ! tapi jangan risau bila ibu-ibu emosi ok semu…

HAQQI | Portal Kelengkapan Haji & Umrah Serta Fesyen Islamik

Assalamualaikum , setiap orang pasti ada impian untuk menjejakkan kaki di tanah suci kota Mekah kan , dan tak terkecuali lah untuk diri qaseh sendiri ..alangkah bestnya dapat mengerjakan ibadah kat sana ermm takpe inshaaAllah satu hari nanti kita semua akan berada di sana .. ameen 
Jadi berita bai…

Foodsbury Cafe Shah Alam | Berbaloi dan Sedap !

Assalamualaikum 
Semalam lepak Shah Alam , bawak Rayyan berbasikal kat Taman Botani Shah Alam , fuhh best jugak lepas situ main basikal .. sekarang baru terasa sakit kaki sebab dah lama gila tak kayuh basikal .. penat baq ang ! haha sampai melecur ibu jari (laki cakap over benaw main gear basikal …

Dapatkan Produk Percuma dan Review Terbaik dari Web 100Comments

Assalamualaikum guys ~

Holla ! Ok readers .. today i would like to eh eh speaking pulak , gurau tengahari orang kata .. hurmm hari ni aku nak share satu web bagus punya untuk korang , pertama kali aku tengok web ni ingatkan web apa la tapi bila dah bukak dan baca semua yang ada dalam web 100comment ni , memang bagus untuk di buat rujukan bila korang nak membeli sesuatu produk .. kenapa aku cakap macam tu ? tu korang kena tengok sendiri dalam web ni 




Web dia pun mesra pengguna je , kalau korang nak cari apa-apa produk yang korang nak beli , tapi tak tahu produk tu betul-betul bagus atau pun tak , korang taip je nama produk tu lepas tu baca review dari pengguna lain kat web ni haaa , yang best nya semua review adalah jujur dan melalui pengalaman pengguna tersebut .. mudah kan ! tak perlu nak google dan klik satu-satu link untuk tahu kelebihan atau pun kekurangan produk yang korang nak ! hati-hati memilih produk sekarang ni , sebab tu pentingnya review dari pengguna lain .. lebih-lebih lagi produk skincare mahupun kesihatan ! 

Mandi Manda di Pantai Bukit Keluang Besut


Assalamualaikum

Lama rasanya tak balik kampung , hati ni rindu dengan suasana kampung acewah , by the way hari tu ada lah balik kampung sekejap , nenek ngan tokki rindu sangat kat cucu dia haaa , seronok Rayyan duk kampung hari tu ,tapi YaRabbi  sanggup tahan mata tak tido siang duk main je tau .. ish ish Umi sabar je la tengok keletah dia .. kampung aku kat Jerteh , orang ganung kiteee ~ nanana ganung kite !

Tengok Rayyan main kat kampung hari tu kesian pulak kat dia , yelah kalau kat sini memang terkurung je la dalam rumah huhu bukan Rayyan je bosan tau , bila kat kampung excited lah .. tengok ayam , lembu semua .. hari tu kemain takut kat kucing tapi hari tu balik nampak kucing nak g pelok ! Biar je lah dia asalkan tak kena gigit hihihi ..

Sometimes you just need a break. In a beautiful place

Susu Kambing I-Sihat | Sedap dan Berkhasiat Untuk Seisi Keluarga

Assalamualaikum 

Susu Kambing revolusi baru dari I-Sihat | bila dengar je pasal susu ni memang dah tahu dah tak semua suka minum susu kan ?? (mula la tu nak buat muka nak muntah la ape la huh ) lebih-lebih lagi susu kambing .. sebab apa ek ? baunya ke ~ rasanya ke ~ ermmm kalau ikut pengalaman sendiri memang sebab bau hamis tu terlalu kuat .. tapi tu zaman dahulu laaa korang , sekarang dah zaman 2017 pelbagai inovasi dan revolusi ni haaa , semua bau hamis kambing tu dah takde ok.. siap ada pelbagai perisa yang sedap ya amaattt ~ kambing pun dah tau mandi tau haha ok tipu je..

Kadang-kadang kan kita nak je cuba susu kambing tapi dalam masa yang sama mesti pening nak cuba yang mana satu kan ? haa baik ngaku uols, so aku cadangkan kat korang semua , wajib try susu kambing dari I-Sihat ni sebab aku sendiri dah cuba dan memang tak rugi , selain dari banyak khasiat yang akan aku bagitau nanti , ia ada 3 pilihan perisa , yang pasti ASLI , VACHOC , dan PREMIUM BERRY.. lepastu korang boleh pilih sama ada nak yang SACHET  atau pun POUCH.. ( jarang tau ada dalam dua pilihan ni ) 


3 Jenis Produk I-Sihat dengan 2 pilihan (Sachet/Pouch)
  • I-Sihat Susu Kambing Asli
  • I-Sihat Susu Kambing Vachoc Plus 10 ( gabungan rasa vanilla dan coklat di tambah 10 ekstrak makanan)
  • I-Sihat Premium Berry 15 dalam 1 untuk kecantikan luaran dan dalaman
I-SIHAT VACHOC PLUS 10

Dan pilihan aku adalah I-Sihat Susu Kambing Vachoc , apa bestnya tentang susu kambing Vachoc ? by the way tentang rasa memang sedap sebab kombinasi antara vanilla dan coklat memang ummpphh sangat , dan mengandungi ekstrak makanan sunnah yang terbaik , seperti Delima , Zaitun , Tiin , Kurma , Kismis , Badam , Saffron , Habbatus sauda , Manna dan Ginkgo Biloba ~ oh ye produk ni di import khas dari Holland dan di jamin 100% organik .. Yang pasti formulasi yang penuh dengan nutrisi dan bebas lemak trans ~


Selamat Hari Wanita | Kerana Dirimu Begitu Beharga ~

Assalamualaikum 

Mensyukuri hari-hari yang sentiasa berlalu , mensyukuri dan menerima apa adanya yang berlaku dalam takdir yang telah di aturkan olehNya membuatkan aku menangis .. tq Allah atas usia yang masih berpanjangan , 8 Mac sempena hari wanita sedunia , aku ingin ucapkan selamat hari wanita buat semua wanita .. semoga kalian senantiasa dilindungi dan di berkati Allah .. hidup berbahagialah dengan apa pun ujian yang membelenggu ~ 


Buat wanita , aku juga seorang wanita yang lemah dan kian rapuh dengan hal duniawi .. terkadang tabah terkadang tersungkur .. dan bukan seorang yang hebat dalam kerjaya tapi aku bersyukur dengan apa adanya walaupun berkali di beri ujian ~ alhamdulillah masih boleh menangani dengan sekuat hati di samping seorang lelaki yang penyabar .. terima kasih kerana ada insan yang menghargai aku sebagai wanita ~ 

Festival Makanan Antarabangsa Putrajaya 2017 | Original Thai Food Fest



Assalamualaikum korang ! 

Fuhh entry ini penuh dengan makanan , so sila jamu mata anda semua k . hehe nak tahu tak .. erm tak nak tahu pun nak jugak bagitahu ! Sebenarnya lama gila dah aku ni nak pergi Thai Food Festival , atau apa-apa festival yang berkaitan dengan makanan Thai , sebab aku ni asal usul nya dari Thailand (tipu je haha) .. hari tu ada satu dekat Shah Alam tapi feedback macam tak berapa ok so tak pergi .. 

Sekarang ada Original Thai Food Festival di Putrajaya  di Park and Ride Presint 14! ni semua penangan duta Thai Food Fest , Kak Pija haha .. so ajak jugak husband pergi Putrajaya .. nak jugak pergi ! i dont care walaupun jauh jugak la dari Bukit Beruntung ni haa , tapi nak jugak makan makanan Thai .. so aku pergi hari weekend memang sesak gila la , nak membeli pun kena beratur panjang dan berasak-asak .. nasib baik dah kahwin kalau tak mesti bertemu jodoh kat situ (galok tino ni haha)


Kalau cerita pasal makanan Thai ni , korang wajib try dua benda ni lah .. yang kebiasaanya sangat famous , KERABU MAGGI dan SOMTAM , dua benda ni memang glemer tapi aku try kerabu maggi je hihi kak pija beli somtam .. apa itu kerabu maggi ? tak tau nak habaq lagu mana tapi sedappppppp ! dan ia sangat pedas + masam-masam sikit .. kalau tak tahan pedas harap bertabah ok .. tapi rasa dia memang YUMMEH

Tq sayang-sayang semua sudi menemani mek tino thai celup ni , khap kung khap ! 

Kopi Bergaram ? | Min Kaffe Yang Penuh Dengan Khasiat

Assalamualaikum 
Siapa peminat kopi kat sini sila angkat tangan ! dan yess qaseh lah orangnya yang gila kan kopi , tapi seperti yang kita sedia maklum , kopi ni tak boleh minum banyak sebab kafein nya tinggi ! tapi kadang-kadang kan memang tak mampu nak tahan ketagih kopi , hinggakan ambil bau pun…

2 Tahun Dah.....

Assalamualaikum ~
Terlambat plak nak update entry ulang tahun perkahwinan yang ke dua tahun , btw we ols punya anniversary 14 February , tapi dah masuk march baru boleh karang , nampak tak buat-buat busy sangat daku ni .. tq yso much atas doa-doa kalian kat facebook mahupun secara tersembunyi .. a…