DOAKAN BLOGGER IFFAH SELAMAT

Assalamualaikum Dapat mesej dalam inbox. Ada voicemail. Satu miskol. No Iffah . Kol voicemail. "Assalamualaikum. Ni ibu Iffah . Nak bagitau, If…

Menghitung Hari , Selamat Hari Raya Buat Semua Ku sayang ~

Assalamualaikum ... first nak say thank you kat semua yang sudi bagi pendapat kat entry study tu , perasaan sekarang entahlah bercampur baur ,gembir…

Nak Sambung Study Ke Takmo ..

tension gilosss serowww... tak tahu lah nak sambung ke tidak ni , dah berendam air mata dah aku ni , macam orang yang takleh balik beraya kampung sela…

Keterbukaan Kadang2 Menyempitkan Minda !

Assalamualaikum ... tadi ondeway qaseh dtg kerja jalan kaki , ada sebuah lori berhenti kat simpang , qaseh ingatkan dia dok tengok peta kot2 tak jumpa…

Terima Kasih Atas Bahagia , Terima Kasih Atas Kelukaan

Assalamualaikum... ''aku ingin mencari ketengan diri ,agar hidup ini bukanlah suatu mimpi'' cinta bukan mudah ,kadang berat hingga di b…

Derhaka Dalam Taat Kepada Allah S.W.T

Assalamualaikum.. alhamdulillah mendung je pagi ni ,semalam hujan .. ''hanya padaMu ku meminta syafaat'' Derhaka dalam taat pd Allah ? …

Dapat Kad Raya dari Bloggers

Assalamualaikum... Jeng3x kelmarin qaseh dapat kad raya dari seseorang yang hensem ... nak tahu siapa kad raya pertama dari  Iz [sila terjah ] hensemm…

Ingatlah Sayang Sebelum Melarat ~

Assalamualaikum.. dah nak masuk bulan syawal dah kita ye.. cepat nya masa berlalu , ramadhan pun akan meninggalkan kita terasa sekejap manisnya .. emm

Macamana nak Cakap dengan Perempuan ?

Assalamualaikum .. disebabkan ketandusan idea , so qaseh buat entry berdasarkan kata kekunci hari ini , teristimewa buat mu insan misteri ... ni mest…

Ooo Macam2 Korang Skodeng ye ~

Assalamualaikum .. hari ini kita kurang sihat ,selsema idom , tensen aiii .. so idea pun takde nak di bentangkan ,so tudey  kita tengok para2 pengsk…

Talking About Responsibility ? Hurmmm Its So scary !

Assalamualaikum... Talking about responsibility , sebenarnya ia bukan mudah , sangat2 berat for me as a girl , for men ? i dont know ~  aku tak tahu ke…

Bila Kau Mula Sayangkan Seseorang ,Bila Kau Perlu Lepaskan Seseorang dan Bila Kau Perlu Hargai Seseorang !

Assalamualaikum... BILA KAU MULA SAYANGKAN SESEORANG bila kau asyik tersenyum dan malu2 kambeng waktu sebut nama dia bila bibir kata tidak tapi hati ka…

Hulurkan Bantuan Ringankan Beban

Assalamualaikum.... “Sedekah dapat menolak kematian yang buruk.”  (Al-Wasail 6: 255, hadis ke 2) sedekah tidak pernah menjadikan kita miskin tapi melipa…

Cukuplah ! Usah Mengharap lagi ~

Assalamualaikum... ku semai benih cinta , ku peluk bayang malam , kau tusuk sembilu bisa , tinggalkanku dalam diam .. ku himpun suara duka , ku selam an…

Takut Mati Berpenyakit !

Assalamualaikum .. Maaf qaseh tak online kelmarin n tak jenguk2 blog korang , semalam qaseh cuti tak sihat ,pergi klinik jap sebab qaseh sering sangat…

Pelik Tengok pakwe Ensem Tapi Makwe?

Assalamualaikum ... sila baca entry sampai habes supaya manusia yang tak membaca smpai habes senang2 cop aku bukan2 nanti , kuteyyy kan . . yang ni makw…

Titik Hitam Dalam Hidup

Assalamualaikum.... first terima kasih pada budak kacak yang bagi kebaikan buat qaseh semalam .. siapakah budak kacak itu jeng2x ... blog superbbb in…

Marry With Stalker ?Cinta selepas kahwin ?

Assalamualaikum ... talking about marriage ~ Takdir ? rahsia Allah ... andainya satu saat nanti apa yang kita rancang musnah ,aku lihat kau di persandi…

Salahkah Bercinta !

Assalamualaikum.... Cinta ? fitrah tabi'e yang Allah kurniakan pd kita , jiwa perlukan cinta , jasad perlukan makanan... tapi cinta kita punya per…

Wordless Wednesday #7 korang boleh ?

aku leh baca ni ,kalau xleh baca maknanya ur mind lemah ..ek INI ADALAH GAMBAR YG MEMPUNYAI HURUF ... GAMBAR JUGAK KAN ?

Haters ! i Lebiyuuuuuu ..

Assalamualaikum.. dulu2 masa qaseh form six , lower six . masa tu qaseh duduk asrama , so warden dah bagi tugas untuk lower six  , that time qaseh di …

Can't Forgive Yourself ?

Assalamualaikum.. ''sometimes u feel u can't breathe , u can't do anything . its like...u just wait to die'' Dalam hidup ni per…

Diri Yang Hilang ....

Assalamualaikum ''renyai menitis alam menangis'' Bila berdepan dengan orang yang sering kali di lukai , kadang2 dia telah hilang diriny…

Frust + Bengang

Assalamualaikum... bulan puasa tak baik bengang2 tau , tuan blog takpe sebab  orang ate jangan dengki ! masa dulu2 tak amek seni sebab tu berseni mole…

Tips Berdepan dengan Anon!!

Assalamualaikum ...  nok wat lagu mano lah dengan anon2 ni !kdg2 serabut perut weiii baco ayat2 mereka yang kurang kasih sayang tu .. ! masa qaseh mula…

Nak Bebas Boleh tak ?

Assalamualaikum.. ''aku hidup ibarat burung di dalam sangkar'' kadang2 tengok hidup orang lain macam best je , boleh pergi kesana kemar…

Hargailah Kehidupan ..

Assalamualaikum... orang yang tidak menghargai kehidupan adalah orang yang hidup dalam dunia ilusi , dunia yang dia ciptakan sendiri  kerana dunia itu…

Recent Post

Jangan Lupa Follow!