Search

Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Qaseh Bercuti dari Dunia blog n tips mekap cara Qaseh plg murah ~

Assalamualaikum semua ...
petang ni petang terakhir kot qaseh berblog tq lah pada yg sudi2 komen2 n masuk blog qaseh yang tak seberapa ni ... terima kaseh sangat2 pada follower yg sentiasa mengikuti perkembangan ni .. hehe .. hidup mesti diteruskan eceh ... n maafkan qaseh kalau qaseh tak berkesempatan melawat blog korang n tinggalkan jejak qaseh hik2....


qaseh akan pergi sebab ada hal2 yang perlu diuruskan .. n bercuti kerja hari ni last kerja ... sebab gambar di bawah ni haaaa ~

hantaran belum siap sepenuhnya lagi .. ni juz amek senyap2 hahaha tggu siap nnt qaseh letak lagi pic ok .. tema : merah putih ..

so esok hari khamis qaseh cuti, jumaat ,sabtu n isnin cuti (esok majlih pernikahan , hari sabtu persandingan n isnin sambut menantu ) 
kalau akak buat balik laptop boleh lah qaseh online2 jap ..tu pun kalau tak busy hehehe..jemput dtg sume .. !!
n nak tanya pada hencik kyle dah bersediakan anda nak jumpa my family ?hik2 semalam dah buat perancangan eceh ... insyaAllah ~ hihi .. n semalam gtahu mak agy .. mak kawan nk dtg ni ..boleh lah dia tolong2 ye ..pastu qaseh gelak (sebenarnya takut haha) mak senyap je tapi senyum ..alolo control sokmo mok ambe ni ...haha 

n hari ni buat pertama kali qaseh nak ajar korang bermekap gaya qaseh ... 
tengok je okie kalau berani buat lah ..hik2 ..tapi pastikan kamu ade xiu2 mekap ... mahal ni ..kalau nak beli kat sini  mekap xiu2
sebelum di mekap 
mula2 pilih bulu mata pelesu
lepas tu pilih kening 
 tambah blusher aka pemerah pipi sikit
buh contac lens ..muahaha
lepas tu gincu hahaha
amacam lawa tak saye ?hik2 ..(xde keje sebenanya nih !

hati berbicara :


qaseh :yeye hencik kyle mucuk ..sedia belum nak jumpa my parents ..wekk wekk nnt nak suruh mak marah padan muka hahahaha


kyle : saye tidak takut ..demi kamu saye akan berdepan dengan segala2nya hiyarkh2 ..wahaha



p/s : yang hantaran2 bagai kat atas tu bukan qaseh nak kawen tapi abg beliau ..sekian time kaceh !
p/s lagik : qaseh mana pandai mekap nak ajar korang haha... mekap diri sendiri pun macam badut kalau ajar korang jadi badut kuasa 40 

Comments

Ujang9897 said…
tipu tipu....qaseh yg bertunang kan
cikcleopatra said…
perghh!!ingat qaseh yang nak menikah..baru nak dtg..keke.
aaaaaaaaa~ takotnye makeup cenggitu..hihi~

Yang Comel;
Khumaera Ismail
puteri ain said…
sweet lah..:)
and congrats untuk yg nk kawen tu..:)
KatekateKite said…
hahahaa...cumel2! yer yerr jerk ingat betol2 qaseh nak ajor mekap! hik3... ;p
-----------------------------------

JOM bace kat KatekateKite! Terhegeh Hegeh Lah Korang Nih Kan?!
IftiMonstaa said…
hahaha! cantik jugak!
awEEN said…
lor..ingat kan qaseh yg nak naik pelamin..nasib baik xterwish slamat pengantin baru hehehe..eh. tapi ape salahnye wish awal2... selamat menjadi future pengantin baru..doa tu kan =)
annaitazzi said…
Qaseh nak kawen ye??...heheheeh...congrats dear :)
tomato said…
hihi nakal gambau katon tu... :P

waa comel make up ! kena cuba nih... :P
kay_are said…
ingatkan nak g mane tadi.. cik tomato dah rest, sekarang cik qaseh lak? ish ish.. datang menaip g nanti!

pas make up, dah macam barbie lak.. ^^
athirahassin said…
comel gila okay!! :)
comel abg kyle wat camtu..hahahahah
ingat sis yg nak kawen..=p slmat bercuti,, rind0o la sy nnt..
Eyka said…
comeyy betul patung itu!! suke! hehe:)
bantalbucuk said…
hahaha..memang murah la guna cara tu..nak try juga.. :D btw..comel je kartun tu gelek2..hehe
bantalbucuk said…
hahaha..memang murah la guna cara tu..nak try juga.. :D btw..comel je kartun tu gelek2..hehe
kaizen said…
tipah tertipuu......

*ade adik x??
Proud Mommy said…
comel nye cik qaseh hehe..
ingtkan cik qaseh yg nak khwn.. :)
tykaa Malik said…
ape website dy ? macam besh jeee . heee ^_^
LM said…
lelaki macho mana takut.mak qaseh tak marah pun kan?hihi
najihahfara said…
wah! cun lah kak qaseh..tang bulu mate tu mahal hihi
Ogy said…
assalammualaikum qaseh...

mmg fandai ya bikin saspen...mati2 ingat qaseh dh nk nikah..br nk marah..duk nikah senyap2...hee hee
Ayesha Hadijah said…
Suspen betol....haha
Unknown said…
sentiasa bersedia hehehe :) waaaa gune ag pic 2 haha klako
Ayohngoh said…
owoh pandanye qaseh nari ho...musing ligat pe gasing ho...hahaha....hok 2 bakpe duk geleng pale sokmo,x pening ke?...hihihi
Unknown said…
mueheh segan la i nak mekap2.ehehe
adeh suspen jer dik.. IEB ingat Qaseh nak tawen, baru nak pi carik hadiah kawen qaseh, upernyer bukan.. hihihi.. qasih cantek hantaran tu... IEB pun selalu wat hantaran gak...
Dzu Aamal said…
ahaha..niey teringin nak gune bnde niey :)
YUL said…
muahaha, terbaik! btw, mana nk download software edit2 nie, besh pulak tengok qaseh maen edit2 nie, nk try jugak! hekhek
Sunah Sakura said…
hikhik~ kalo qaseh yang kawen, ok gak..kami serbu ramai2...:p

moga dipermudahkan ye urusan...:)
KAMIHIDUP said…
selamat pengantin baru tuk abgnye. hepi always. :)
Zafira Zaki said…
hehe. ingt kan ada tips make up murah. ;)
qasehraihan said…
punya saspen ingat dia yg nak kawen..hehe

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/03/berterus-terang-sahaja.html
Anim Azhari said…
sis qaseh..ingat dy yg nak kawen rupanya org len pic2 time makeup tuh ok lagi tapi yg tak tahan gelak guling2 tengok pic sis ngan hencik kyle tuh bahahahaha
cute said…
cutela kamu..macammana nak buat pic gerak2 tu?
nmirmo said…
comel la die....hehehe... ade tag untuk anda... http://ntira-mirmo.blogspot.com/2011/03/tag-yay.html
forever love said…
wah...nampaknya xlama lagi la nie..hihihi
haha..kalau camtu qbal leh nampak henseng gak gni..
Tok Jabit said…
Salam..hahahaha tak tahan pasal mekap tu ... ngeee ...nak cuba gak la nanti ...
comel kartun dibawah tue.. huhuhu
farasakura said…
wahh comelnyerr hantaran...nanti jgn lupe update gambar tau..
ehem2 qaseh bila lagi XD
Raden said…
sgt suke entry kali nie! bestnye nk kawen da...

mekap itu sgtla pelik..haha

sile jmput sy jd tetamu vip. nk mkn byk2
najwa's said…
hehe motip terlebih rajin ye qaseh nak make-up cmtu? :P comel jugak!

kuss, ingtkan kamu yang kawen. :)
CikPuanWanda said…
laa..ingat kan Qaseh yg nak kawen...
Unknown said…
nak tnye software edit tue ambik kat new or beli cd software..cantik la...

p/s :singgah2 la blog juejue..juejue ade tag qaseh..http://missjuejue.blogspot.com/2011/03/contest-dulu-lain-sekarang-lain.html
hamzah ian said…
lawak ah gmbr joget.. hahaha
Browacana said…
Comel je jadi... hahaha

Jom join bloglist PW...
FarhanaFabulous said…
siyes comel gile kot..anyway follow u yaww !
Unknown said…
hehehe.. ingt qaseh tadi.. =) bukan main lagi die ye menari kt bawah tu..
BRO_MONDAY said…
miss Qaseh : ai baru ingat nak wish TAHNIAH!!! koh koh koh macam² hal lah...

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1.New Entry "Jadual Bulan Mac 2011 Sangat PADAT !!!"
fyna ahmad said…
huhuhu...qaseh jahat...
ingat qaseh yang kawen...
rupenye orang laen kan...
mrs kayrul said…
Ingatkan qaseh yang kahwin...hehehehe...baca sampai abis baru paham....selamat menyinsing baju la...
Miss PIJAOSIX said…
nak kene babab budak qaseh ni tau...!! ingatkan die betol die nak kawen...baru nak touching..nape la die tak nak jemput akak...!!! :((

anyway, mmg cantek sangat qaseh mekap..sok mekap lah macam tu...hehehhe
azzey said…
Dah lama x dtg sini. skali dtg Qaseh nak cuti berblogging plak. ingtakan Qaseh yg nak kawen. mmg suspen td...he3..
Unknown said…
Wah!` Menariknya application awak. Jom la singgah singgah http://enveeme-so-buyme.blogspot.com
MIMIE AIZA said…
laaaa... ingat sis kawen... suspennnn
syuwai said…
hahaha...

mekapkan diri sendiri ea ;p

nanti nak try gak, cam lawak pula..harhar
SYAZ ™ said…
auwww, terpikat syaz.
bab bulu mata tu la yg jeles ni. >.<
emarieys said…
lor..ingatkan dah boleh makan nasik minyak qaseh....lambat lagilah jawabnya ni...
Nur Liyana said…
cantik sungguh mekap qaseh! hehehe :DD selamat berehat dr dunia blog.. nanti jgn lupe aktif blik taw! :DD
Qaseh Dalia said…
ujang -
ujang giloooooo
Qaseh Dalia said…
cikcleo -
alahhh lambat lagi ..nk dtg skang pun boleh meh2
Qaseh Dalia said…
sis maera -
ngeee comel pe mekap tu hihihi
Qaseh Dalia said…
puteri ain -
hehe tq dear
Qaseh Dalia said…
katekatekite -
lah qaseh ajar mekap tu cara senang hik2
Qaseh Dalia said…
ifti -
hehe cantik ke
Qaseh Dalia said…
aween -
hehe saje je bagi gempak ..eceh awal nye wish tq ngeee
Qaseh Dalia said…
ana izzaty -
haaa tak bace lah tu ... not me
Qaseh Dalia said…
tomato -
cuba lah kalau bran hehe
Qaseh Dalia said…
kay -
mane boleh behenti menaip ..eceh barbie pulak dah ..badut ade lah
Qaseh Dalia said…
athirah jgn gila sudaaa~
Qaseh Dalia said…
dek ina -
rindu kamu jua alah sekejap je
Qaseh Dalia said…
eyka -
patung mane?kalah domo kan kan kan ?hik2
Qaseh Dalia said…
bantalbucuk -
hehe saje hilangkan keboringan
Qaseh Dalia said…
kaizen -
adek ?adek laki ade lah nape ye?
Qaseh Dalia said…
sharienz -
belum lagi daaa
Qaseh Dalia said…
tyka -
klik kat mekap xiu2 tu lah link dia
Qaseh Dalia said…
sis lm -
tak kot ...ngeee
Qaseh Dalia said…
cik najihah -
yang tu sikit je baru ..ade lagi bulu mata yg superb
Qaseh Dalia said…
waalaikumsalam mama.. aishh ne leh lupa kat mama tersyg
Qaseh Dalia said…
kyle -
ne de kelaka pun...macho pe
Qaseh Dalia said…
sabri -
nok belajar jugok ko..tok dan nak pening hihihi
Qaseh Dalia said…
jiji yu -
baik xyah mekap kamu ye ..
Qaseh Dalia said…
sis yg comel -
alaaa nak bagi sekarang pun boleh hadiah tu haha leh double nnt
Qaseh Dalia said…
cik ladies -
try lah pasti tertarik wawawawawa
Qaseh Dalia said…
yul -
silakan okeyh ngeee
Qaseh Dalia said…
sunah -
ok nnt dtg serbu ye xdtg siap lah sunah haaa
Qaseh Dalia said…
kamihidup -
tq :D
Qaseh Dalia said…
zafira -
hehehe ne de murah skang sume mahal2..tu je yg plg murah hik2
Qaseh Dalia said…
qasehraihan -
hehe
Qaseh Dalia said…
specky gurlz -
tulah hobi di waktu lapang
Qaseh Dalia said…
eja -
pic gerak2 tu pun gune software yang mekap kat atas tu
Qaseh Dalia said…
mmirmo -
insyaAllah
Qaseh Dalia said…
atiq -
tggu atiq dulu !
Qaseh Dalia said…
iqbal -
hengseng dakpe jangan iseng kah2
Qaseh Dalia said…
bro hasrul -
owoh bro pun nak mekap cenggitu ke ..bek xyah haha
Qaseh Dalia said…
wan blur -
kartun ke tuannye yg cumel
Qaseh Dalia said…
fara -
insyaAllah ...
Qaseh Dalia said…
amirra -
bukan qaseh daaaa
Qaseh Dalia said…
a.ah terlebih rajin aka sawan rajin
Qaseh Dalia said…
wanda -
bukan kite bukan bukan ~
Qaseh Dalia said…
miss juejue -
link kat atas tu ade.. mekap xiu2 tekan je situ n donlod
Qaseh Dalia said…
hamzah -
kite sehabis ayu dah tu dia kata lawak pulak dah
Qaseh Dalia said…
pembawa wacana -
hehek comel ke..malu aiii
forever love said…
tunggu atq pulak..lama lagi la... xde calon lagi nie..
Qaseh Dalia said…
farhana -
tq dear
Qaseh Dalia said…
encik blogger -
hehe encik blogger nak juin pun boleh
Qaseh Dalia said…
bro monday -
hehe tq ye
Qaseh Dalia said…
fyna-
tite tak bersalah haha
Qaseh Dalia said…
shah kayrul -
haha baekk punye nasihat ... menyinsing baju ye kiki pakai baju xde lengan lah sng
Qaseh Dalia said…
sis pija -
larikkkkkkk laju2 haha.. mekap cenggitu ayah xmo ngaku qaseh ni anak dia huh
Qaseh Dalia said…
sis azzey -
lambat agy nak kawen huhuk
Qaseh Dalia said…
ida-
tq dear insyaAllah
Qaseh Dalia said…
mimie aiza -
no lah dear hehe
Qaseh Dalia said…
syuwai -
hehe try lah yunk
Qaseh Dalia said…
syaz -
ololo jlez pulak amek lah bulu mata tu
Qaseh Dalia said…
mamaemaa-
hihi tggu seru dtg dulu lah
Qaseh Dalia said…
yana -
jap je tak aktif nnt aktif balik kikikiki
Qaseh Dalia said…
cik puan haddy -
:D
Qaseh Dalia said…
atiq -
ye2 je ..lambat2 tup2 esokk
forever love said…
esok? haha..xdela..lambat lagi la...byk benda nk buat dulu
CikPuanWanda said…
tp bakal da kan..cepat2 la..owgnye da pegi jmpa fmly tuh