Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Holla !

Anything can email me at dalia_adelia@yahoo.com
I'm Qaseh Dalia

Statistik Blog

Recent Post

Benda Kecik Dalam Badan Besar

Assalamualaikum ~
jom merapu
tajuk suspen dah...ntah ape lah aku nak bebel hari neh..
tbe2 wat tajuk benda kecik dalam badan besar...kena sawan ke ape..kikikiki
such a bored day...hari ni last keje da...esok cuti yippi2...bez nye leh beradu 24 jam hik2..
nak tempek muka dalia mase umo 20 ni...
hehehe... dulu gebu je kah2..perasan giler ! 


same tak ?miahahaha ~
masa umo 20 an..wiwit muka tak matang !


benda kecik dalam benda besar tuh maknanye umo dah 23 tapi perangai budak2 still melekat pada jiwa dan perasaan yang semakin tipis ni huhu...dalia ade tabiat buruk yg xleh blah dari diri..uhuk banyak jugak tabiat buruk dlm diri nih..bila tah nak buang 

  • paksa2 mak teman mandi (biasanya mandi lewat time senja2 suruh r mak teman..uhuk2 tatoootttt)pastu kena bebel 
  • makan beras (habit dari dulu agy ..start makan beras mentah sejak sekolah menengah lagi ..macam ketagih pun ade)
  • suka nangis sorang2 (tambah2 time nak dtg bulan..fikiran celaru gile ..mmg emosi tak terkawal..dah jadi mcm org gile ..haha)
  • suka gigit kuku 
  • suka patah2kan jari (cikgu kate kalau suka2 patahkan jari nnt tulang jari yg kita patahkan tu jadi beso..suka patah2 kan jari sbb ade bunyi ..biasanya time2 takut je wat camtu ...gabra )
  • suka buat benda orang suruh lain pulak yang di buat (salu ngan mak..mak suruh tumbuk bawang dan2 g makan jap..baru buat kerja )mak salu bebel haha...
  • time nak iron baju je mesti rasa nak kencing...tak kira iron baju ke nak basuh pinggan ke..mesti rasa macam nak terkencing...then buat semua tu selesai baru leh tenang kah2.
  • suka tido meniarap( sejak akhir2 ni ..kdg2 smpai tertido ) xbaik untuk payudarew..ewwww
  • suka kikis kuku
  • suka kepit2 bulu mata smpai bulu mata tu dah boleh kira berapa helai ~
  • suka kumpul2 botol2 minyak wangi walaupun dah abes guna still simpan...tak kisah lah minyak wangi ke eyeshadow ke hape ke..tmbah2 kalau bekas2 tu cantek hik
  • sangat jelez dgn adek ..walaupun skang adek dah umo 20 n me 23 ...laki lak tuh..kalau mintak duit ngan mak..mesti nak kasi..adek mintak kasi lak..huhu
  • suka makan nasi depan tibi..kalau makan nasi ngan budu..sekali ngan budu angkut letak depan tibi...kalau lah boleh masuk tibi..haha
  • dan banyak agy ~ hahaha yg teruk tu tak patut r..kang mak mentua bace terus reject !!
lama pulak tak tempek muka dalam entry miahaha
ni masa umo 23 iaitu sekarang ..
hurmm makin kurus ~ 


    Comments

    same ar!! maera makin kuwos jgk..wuwuuu~
    Ujang9897 said…
    tajuk igt ape...sama jer 22 dan 23..hehe..


    ala ciri2 tue semua ciri2 sue.
    Zue Sancer said…
    hehhe..yang lain kak qaseh da pandai pakai tudung express huhu
    aDisH.sHidA said…
    qaseh x elok tdo niarap tu...cuba ubah posisi tido tu yer....

    sama la kita suka patah2 kan jari ni bg bunyi...bgun pg qaseh x pusing2 kan badan ke..hehehe
    al_hakim said…
    setiap org ade tabiat buruk masing2 kan qaseh..tp sy tak de kot..huuu
    Sunah Sakura said…
    oh, nape macam banyak sangat benda pelik ni? haha~
    cumilnye kakak saye.....=)
    nadira shahid said…
    bese lor, kdang2 sifat budak2 tu still ade lgi, even umo dah boleh kawen n jdi mak budak pun ;)
    farhana sahri said…
    jgn la kne reject..hehehe
    padlie said…
    suka gigit kuku & suka kikis kuku...

    Tak abis ke kuku tu?
    Eh jap, ni kuku orang ke kuku sendiri?

    gurau2 je.. :p
    Afifah Addnan said…
    xsakit ke mkn beras kak??
    Noraini Jamil said…
    oo...kita seumur rupa2nya...
    u r so cute girlz....
    =)
    Noraini Jamil said…
    sebahagian tabiat buruk awak pun xubah macam saya...
    huhuhu...=p
    Unknown said…
    seiras dgn muka opis mate la qaseh ni..sejibik sgt2..
    Qaseh Dalia said…
    @Zue Cancer
    haha yang tu ikut fesyen eceh
    Qaseh Dalia said…
    @aDisH.sHidA
    muehehe tahu tak elok..tapi mcm bez je meniarap haha
    Qaseh Dalia said…
    @Sunah Mohammad
    haha biasalah makhluk asing
    Qaseh Dalia said…
    @nadira shahid
    haha tahu xpe...makin tua makin jadi budak2
    Qaseh Dalia said…
    @Farhana Sahri
    hek2 takpe mak mentua xde bace ni
    Qaseh Dalia said…
    @padlie
    haha xabes sbb kuku kan tumbuh balik..kuku kucing kot haha
    Qaseh Dalia said…
    @Nurul Afifah Addnan
    sakit ape dear ?
    skang ni ase jugak sakit2 hehe
    Qaseh Dalia said…
    @leyzajamil
    haha ye ke...maybe kembar terpisah tu