TREASURE HUNT BLOGGER BERSAMA EPHYRA


Assalamualaikum ,


24.5.2014 tempoh hari  , aku telah menjoinkan diri mengikuti treasure hunt  bersama ephyra , aduhh sbnrnya tak yakin amat sbb si Qaseh dalia ni orgnya agak lembut haha poyo je  , tp dah di goda-goda oleh kaksue , join la jugak .. jap sblum brcerita aktiviti di hari kejadian haruslah kita berterima kasih buat pengasas ephyra , puan amiza amirudin dan team denai hati yang menganjurkan aktiviti syok mcmni , mls nak brsenam mmg ssuai la masuk aktiviti2 sihat ni , selain dari mengerat kan silaturahim sesame blogger .. Alhamdulillah qaseh bagi 10 bintang !
Team pulak main random je , baru je acah2 nak pilih geng sndiri haha oh ye sblum esoknya treasure hunt ada up status yang  berbunyi mcm ni ‘’esok treasure hunt , ni mesti menang’’ haha adakah qaseh menang ? moh le baca smpai abisss .. jeng jeng jeng , suspen

team 2 #glutathione 
ketua dah duk dalam kete , tak sabo2 nak berlumbaa ..


 So kitorang berkumpul kat puspanita , semua  7 team dan setiap team ada 4orang , so random team telah menakdirkan Qaseh , ujang , norfa lyana dan kak eyza iaitu team ke dua , nak tahu team kami nama apa ? namanyaaa KUNTUM , ok tipu je , nama team kami GLUTATHIONE power(nama salah satu bahan produk ephyra) ..yeyyy ok la satu team dengan ujang , wpun dia ni pembuli tp boleh pakai haha, n norfa dah kenal jugak siap prnah brcuti ke bintulu lg , dan kak eyza first time jmpa , kak eyza pun ok mesra alam dan smgt waja ..gituu~ qaseh pun dah tak ingat berapa task semuanya , tapi task2 agak memalukan kakakakaka , sebab selain dari seorg yg lembut Qaseh jugak seorang pemalu , huwahuwahuwa sabo je la 
haruslah mendengar penerangan dari abg ensem ni dulu , nanti tak dapat makanan

sebelum treasure hunt , breakfast penting , haaa nampak tak ephyra tu untuk kuasa power rangers !
are you ready ???? jom tgk task2 yg di berikan utk kami 

Task 1 kena bancuh 180ml ephyra dan buat instavideo , bab2 video ni den lomah sikit , dah la insta aku asyik keluar suara robot je , abis kena bantai gelak dengan bro hazman fadzil . terpaksa pinjam tab kak fiza fantagiro post kan video , huhu tq kak fiza wpun kita team bemusuhan . Boleh di kira team work jugak kan kan kan kan tapi ‘kalau’ menang tak jadi teamwork la ,  haha ujang pulak asyik nak membuli je kerjanya ..nasib baik tukang drive , kena buat baik2 nanti kena tinggal tepi jalan
boleh tengok video nya kat insta , hashtag #ephyrateam2 




Task 2 , di beri satu kertas ,kertas tu pulak suruh kitorg cari nama spesies2 pokok kat Taman Botani , makanya team kami sampai paling awal ,*bangga jap*  berlari-lari anak mencari spesis2 pokok ..naik bukit , turun bukit , nasib tak tergolek je  , *dlm hati hekeleh senang sgt ni* haha sng la sgt , last2 tu dah hampir salah , Nampak tak kepoyoan trserlah .selesai.

Task3 , plak kena p klia2 , tq so much kat ujang , driver yang otai bab jalan sebab tu kena speed trap haha mantap gitu , dlm task tu , kena berenti tepi jalan dulu , selfie dengan BILLBOARD EPHYRA , haha hentam je la kan , berenti selfie tengah2 panas nasib tak kena hon ! selfie sekali tak menjadi , tak omeii laa plak muka kiteee , nak je selfie byk2 tapi kang terbalik billboard tu .. mati kena kejar dengan team lain  .. kalau korang lalu BILLBOARD EPHYRA , yg trletak di tepi highway plus brhampiran dgn exit BANGI , ingat kitorg k !  selesai kat situ task2 di klia2 menunggu , boleh tahan banyak nyeeeeeeeeeeeee ~ kena pulak cari STARBUCK , mula2 silap STARBUCK daaaa , besar amat KLIA2 ni jakun jap , huh STARBUCK pun ade dua biji ko , akhirnya jumpa mereka di situ , amboiii2 sedap minum ye bang , kami dah berpeluh ketiak .. tettttt


Kat KLIA2 , Antara task2 yang kami kena buat kena amik gambar ikut kreativiti depan board KLIA2 ,eh org panggil board ke ? kena selfie sekurang2nya 3 orang kat depan board tu jugak , kena listkan nama2 kedai yang ada kat situ , lepas tu kena cari makhluk asing , errr wargaasing , dan bergambar dengan mereka sekeping , bersama signboard ephyra , ini semua demi kaching ! fuh Tarik nafas jap … huwahhhhhhhh haaa lepas tu kena cari seorg warga asing lelaki memakai baju berwarna TURQOISE , dan buat instavideo terangkan apa itu ephyra .. makanyaaa kami jumpaak sama itukkk mat indon , yaa udah la enggak tahu enggak tahu , diam aja bisa ! ikutin ajaaa dong haha sumpah aku yg trgelak tgk video ujang terangkan kat mat indon ni , papepun trimakasih yaa pakkk .. senang kan itu dari enggak tahu suda tahuu ~

kreatif kan kami , xde lagi orang buat macam ni selain kami haha 

dalam ephyra treasure hunt banyak jugak task kena selfie 
psst : susah juri kuat selfie ni , ops ! 

kitorang belum cakap pape lagi , abg salleh ni dah setuju .. nampak tak power nya kami :p

Next task kena cari perempuan FREE HAIR berbaju TURQOISE , pulakkk dahhh , eh sabo je la , melilau gak cari .. akhirnya jumpa , ingat kan dia tak pandai cakap melayu , komfiden nya cakap mat salleh , #ohmyenglishhh , time ni aku plak kene terangkan , Nampak gaya mcm berminat , komfirm lepas ni dia pilih ephyra kan , hai akak .. mesti tgh baca blog Qaseh kan .. peace !
boleh tengok video nya kat insta , hashtag #ephyrateam2 


Lepas tu kena cari 3 wargaasing pulakkkkkkk , still buat insta video tapi kali ni bukan terangkan pasal ephyra , tapi kena buat team cheer depan dorg , sumpah malu huwaaa nasib baik tak masuk tv , banyak sungguh dugaan di ketika ini , di takdirkan brjumpa dengan satu family india  , mulanya makcik2 famili dorg mcm ok tapi bapaknyaaa pulak reject , mentang2 la tak masuk tv kannn .. rugi la pakcik kalau tak boleh masuk blog qasehdalia.com ni haaa , tapi xpe bila bersabar dengan ujian org kata dapat penawar , haaha tadaa jumpa family india jugak tapi super sporting .. ok pakcik , kite cakap GLUTATHIONE ! pakcik ckp powerrr ! pakcik memang power rangers lah ! jgn gelak tgk video ni !

memang saja bagi terbalik ni haa
boleh tengok video nya kat insta , hashtag #ephyrateam2 

Task last di klia2 kena cari makanan paling pedas , huh pusing punya pusing , siap Tanya dekat kaunter pertanyaan , semua tak tahu nak jwap ape .. cari2 ASK ME , xde pulak kelibat nya … so cari sendiri je lah , kitorg beli pasta kot nama nya , kat JAYA GROCERIES , penjual tu kata pedas , kami pun rasa la , tak pedas sgt , pastu ada serbuk cili kat situ , agak banyak jugak kitorg letak , aku la letak plg banyak , tapi ujang tahan la pulok , takut berulang ke toilet katanya .. tapi last2 juri2 kata tak pedas langsung , Qaseh rasa juri dah tiada deria rasaa agaknya haha ampunnn :p eh lastly kena isi teka teki mat salleh , kitorang apa lagi GOOGLE je lah .. hihihihi

haaa dia ni laaa , ini lah dia yang kata makanan kami tak pedas , rasa nak LASTIK je BINTANG kat dia , haisy geram ni ! nasib ensem jugak , ada rupa mcm artis tak , ala lupa lak nama artis tu .. sorry tak single anak 5 dah kuwangkuwang


Akhirnya tamat task di KLIA2 ,yahooo lega ceq rasa ..~ sebelum tu singgah petronas hilangkan penat lelah , solat dan makan ! tq pengangjurr haruslah makan free .. nasi ayam ephyra special , eh ! pastu balik Putrajaya , patutnya naik bas tapi kami malas nak naik bas dan tak tahu nak parking mana , terus shoot ke booth ephyra di jom heboh , team pertama smpai kat sana setelah penat brjalan .. biasa la jom heboh dan hari belia memang jem teruk ! trpksa parking jauh .. smbil tunggu dorg smpat berehat panjang sambil minum ephyra , sedap rasa dia macam oren , org lain minum sikit2 je , Qaseh mnum sbotol .. sedapp !
kak fiza : lantak mung la nak amek gambar pong , aku dahaga sgt ni ! lari mcm kuda belang tadi , xmenang dop tahu la nok oyak gapo ! 
eh eh anak ujang pun ade , bagi smgt kat ayah dia ..

Dan kat booth last task kitorg kena buat , main bola sambil tutup mata , Qaseh ngan norfa tukang sepak bola , ujang tukang bagi arahan , sebenarnya aku tak dengar lgsung apa ujang cakap hahaha , sebab tu mcm org gila je rasa , duk sepak angin ! oh ye kami kena lawan team 7 sebab diorang team ke dua smpai , haha last word aku dengar ujang ckp , ang duk je situ qaseh , kojaq betul … tiba2 masuk angin ronado bagi sepakan hentam kromo dan akhirnya GOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL ! KAHKAH kelakar gila .. tp xpe menang jugak , tu last task kitorang .. Alhamdulillah !  penat memang penat gila , tapi sumpah enjoy , dengan team yg sekepala dan teamwork yang thorbaik , kongsi2 wifi lagi , nak 100 post kat insta kan , haa dapat pun .. tq ujang , norfa dan kak miza …
 sebenarnya sepatah haram aku tak dengar , haha dah la bising gila , ha angguk je la qaseh sebelum kne ketuk ngan ujang , bukan boleh kira mat boroi ni , 
haaa yee yeee paham boss ! *curik gambar cik norpa*

Lastly keputusan pemenang EPHYRA TREASURE HUNT , brdebar gila ni sebab ada saingan sengit .. fuh Qaseh tanya ujang , menang ke tak wei kita hahaha , aku pandang muka ko , ko pandang muka aku . sengal ! akhirnya kami JUARAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ~ teriak jugak la hari tu haha menjerit sakan , Alhamdulillah rezeki kami ..
Tahniah jugak team2 lain , tempat ke tiga kumpulan TOMATO , siap ada buah tomato lagi , mana ekau rembat haaa , tempat ke dua ACAI BERI (saingan sengit) hehehe dan tempat pertama GLUTATHIONE power … tq duta ephyra yg memeriahkan suasana dan jutaan terima kasih buat PUAN AMIZA yang super gojes ! dan semestinya TEAM DENAI HATI … sgt enjoy , terima kasih



Bagi yang tak tahu apa itu ephyra ? ephyra adalah produk kecantikan dan kesihatan , cantik sihat dan bertenaga , hari tu jugak dapat ephyra free , sebenarnya first time Qaseh minum ephyra , sebelum ni mampu tgk je kan , rasa dia mcm air oren , memang boleh telan punya , dan sesuai untuk lelaki dan perempuan , kanak2 4 tahun ke atas , ibu menyusu dan hamil 6 bulan ke atas .. dan produk ephyra semestinya halal .

Kalau korang ada masalah kulit berjerawat , berjeragat , berparut , penyakit kulit , gastrik, kolesterol , stress ,sembelit , asma , gout , menopause,  hormone yg tidak seimbang , alergik seafood, resdung , penyakit gusi , demam , mslh tidur ,lesu , jangkitan pundi kencing , mslh buah pinggang , kanser , migraine , sakit kepala , nyanyuk , darah tinggi , kencing manis , tiroid dan banyak lagi , korang boleh cuba mengamalkan produk ephyra ni , inshaaAllah ada perubahan

Nak tahu lebih lanjut boleh layari
insta : @ephyra2u




14 comments

  1. Tahniah yea.....sebab dapat 1st prize....nanti boleh buat jamuan kesyukuran untuk kengkawan yea... hiks

    ReplyDelete
  2. Salam Qaseh... Bukan Kak Miza la Qaseh, Kak Eyza... hihihi... K. Eyza pun seronok jugak dapat kenal Qaseh n membe2 blogger lain.... :)

    ReplyDelete
  3. hahaha, oikk mek qaseh! tp mmg dahaga tahap gaban time ni!

    ReplyDelete
  4. orang pekak mmg tak dengar..!!

    ReplyDelete
  5. Tahniah untuk group Qaseh! hehehehe.. Jumpa lagi nanti

    ReplyDelete
  6. nadia johari pon gak tapi dia team bpe ntah lupa

    ReplyDelete
  7. boleh belanja nie.....

    tahniah :P

    ReplyDelete
  8. Group qaseh menang boleh la belanja semua orang kan? Kehkeh. Group emi x menang pun. Tapi seronok gila join treasure hunt ni :)

    ReplyDelete
  9. Touche. Solid arguments. Keep up the good effort.

    My web site Big Idea Mastermind Latino

    ReplyDelete
  10. singgah sini....
    terbaik ler....

    ReplyDelete

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..