Search

Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Holla !

Anything can email me at dalia_adelia@yahoo.com
I'm Qaseh Dalia

TREASURE HUNT BLOGGER BERSAMA EPHYRA


Assalamualaikum ,


24.5.2014 tempoh hari  , aku telah menjoinkan diri mengikuti treasure hunt  bersama ephyra , aduhh sbnrnya tak yakin amat sbb si Qaseh dalia ni orgnya agak lembut haha poyo je  , tp dah di goda-goda oleh kaksue , join la jugak .. jap sblum brcerita aktiviti di hari kejadian haruslah kita berterima kasih buat pengasas ephyra , puan amiza amirudin dan team denai hati yang menganjurkan aktiviti syok mcmni , mls nak brsenam mmg ssuai la masuk aktiviti2 sihat ni , selain dari mengerat kan silaturahim sesame blogger .. Alhamdulillah qaseh bagi 10 bintang !
Team pulak main random je , baru je acah2 nak pilih geng sndiri haha oh ye sblum esoknya treasure hunt ada up status yang  berbunyi mcm ni ‘’esok treasure hunt , ni mesti menang’’ haha adakah qaseh menang ? moh le baca smpai abisss .. jeng jeng jeng , suspen

team 2 #glutathione 
ketua dah duk dalam kete , tak sabo2 nak berlumbaa ..


 So kitorang berkumpul kat puspanita , semua  7 team dan setiap team ada 4orang , so random team telah menakdirkan Qaseh , ujang , norfa lyana dan kak eyza iaitu team ke dua , nak tahu team kami nama apa ? namanyaaa KUNTUM , ok tipu je , nama team kami GLUTATHIONE power(nama salah satu bahan produk ephyra) ..yeyyy ok la satu team dengan ujang , wpun dia ni pembuli tp boleh pakai haha, n norfa dah kenal jugak siap prnah brcuti ke bintulu lg , dan kak eyza first time jmpa , kak eyza pun ok mesra alam dan smgt waja ..gituu~ qaseh pun dah tak ingat berapa task semuanya , tapi task2 agak memalukan kakakakaka , sebab selain dari seorg yg lembut Qaseh jugak seorang pemalu , huwahuwahuwa sabo je la 
haruslah mendengar penerangan dari abg ensem ni dulu , nanti tak dapat makanan

sebelum treasure hunt , breakfast penting , haaa nampak tak ephyra tu untuk kuasa power rangers !
are you ready ???? jom tgk task2 yg di berikan utk kami 

Task 1 kena bancuh 180ml ephyra dan buat instavideo , bab2 video ni den lomah sikit , dah la insta aku asyik keluar suara robot je , abis kena bantai gelak dengan bro hazman fadzil . terpaksa pinjam tab kak fiza fantagiro post kan video , huhu tq kak fiza wpun kita team bemusuhan . Boleh di kira team work jugak kan kan kan kan tapi ‘kalau’ menang tak jadi teamwork la ,  haha ujang pulak asyik nak membuli je kerjanya ..nasib baik tukang drive , kena buat baik2 nanti kena tinggal tepi jalan
boleh tengok video nya kat insta , hashtag #ephyrateam2 




Task 2 , di beri satu kertas ,kertas tu pulak suruh kitorg cari nama spesies2 pokok kat Taman Botani , makanya team kami sampai paling awal ,*bangga jap*  berlari-lari anak mencari spesis2 pokok ..naik bukit , turun bukit , nasib tak tergolek je  , *dlm hati hekeleh senang sgt ni* haha sng la sgt , last2 tu dah hampir salah , Nampak tak kepoyoan trserlah .selesai.

Task3 , plak kena p klia2 , tq so much kat ujang , driver yang otai bab jalan sebab tu kena speed trap haha mantap gitu , dlm task tu , kena berenti tepi jalan dulu , selfie dengan BILLBOARD EPHYRA , haha hentam je la kan , berenti selfie tengah2 panas nasib tak kena hon ! selfie sekali tak menjadi , tak omeii laa plak muka kiteee , nak je selfie byk2 tapi kang terbalik billboard tu .. mati kena kejar dengan team lain  .. kalau korang lalu BILLBOARD EPHYRA , yg trletak di tepi highway plus brhampiran dgn exit BANGI , ingat kitorg k !  selesai kat situ task2 di klia2 menunggu , boleh tahan banyak nyeeeeeeeeeeeee ~ kena pulak cari STARBUCK , mula2 silap STARBUCK daaaa , besar amat KLIA2 ni jakun jap , huh STARBUCK pun ade dua biji ko , akhirnya jumpa mereka di situ , amboiii2 sedap minum ye bang , kami dah berpeluh ketiak .. tettttt


Kat KLIA2 , Antara task2 yang kami kena buat kena amik gambar ikut kreativiti depan board KLIA2 ,eh org panggil board ke ? kena selfie sekurang2nya 3 orang kat depan board tu jugak , kena listkan nama2 kedai yang ada kat situ , lepas tu kena cari makhluk asing , errr wargaasing , dan bergambar dengan mereka sekeping , bersama signboard ephyra , ini semua demi kaching ! fuh Tarik nafas jap … huwahhhhhhhh haaa lepas tu kena cari seorg warga asing lelaki memakai baju berwarna TURQOISE , dan buat instavideo terangkan apa itu ephyra .. makanyaaa kami jumpaak sama itukkk mat indon , yaa udah la enggak tahu enggak tahu , diam aja bisa ! ikutin ajaaa dong haha sumpah aku yg trgelak tgk video ujang terangkan kat mat indon ni , papepun trimakasih yaa pakkk .. senang kan itu dari enggak tahu suda tahuu ~

kreatif kan kami , xde lagi orang buat macam ni selain kami haha 

dalam ephyra treasure hunt banyak jugak task kena selfie 
psst : susah juri kuat selfie ni , ops ! 

kitorang belum cakap pape lagi , abg salleh ni dah setuju .. nampak tak power nya kami :p

Next task kena cari perempuan FREE HAIR berbaju TURQOISE , pulakkk dahhh , eh sabo je la , melilau gak cari .. akhirnya jumpa , ingat kan dia tak pandai cakap melayu , komfiden nya cakap mat salleh , #ohmyenglishhh , time ni aku plak kene terangkan , Nampak gaya mcm berminat , komfirm lepas ni dia pilih ephyra kan , hai akak .. mesti tgh baca blog Qaseh kan .. peace !
boleh tengok video nya kat insta , hashtag #ephyrateam2 


Lepas tu kena cari 3 wargaasing pulakkkkkkk , still buat insta video tapi kali ni bukan terangkan pasal ephyra , tapi kena buat team cheer depan dorg , sumpah malu huwaaa nasib baik tak masuk tv , banyak sungguh dugaan di ketika ini , di takdirkan brjumpa dengan satu family india  , mulanya makcik2 famili dorg mcm ok tapi bapaknyaaa pulak reject , mentang2 la tak masuk tv kannn .. rugi la pakcik kalau tak boleh masuk blog qasehdalia.com ni haaa , tapi xpe bila bersabar dengan ujian org kata dapat penawar , haaha tadaa jumpa family india jugak tapi super sporting .. ok pakcik , kite cakap GLUTATHIONE ! pakcik ckp powerrr ! pakcik memang power rangers lah ! jgn gelak tgk video ni !

memang saja bagi terbalik ni haa
boleh tengok video nya kat insta , hashtag #ephyrateam2 

Task last di klia2 kena cari makanan paling pedas , huh pusing punya pusing , siap Tanya dekat kaunter pertanyaan , semua tak tahu nak jwap ape .. cari2 ASK ME , xde pulak kelibat nya … so cari sendiri je lah , kitorg beli pasta kot nama nya , kat JAYA GROCERIES , penjual tu kata pedas , kami pun rasa la , tak pedas sgt , pastu ada serbuk cili kat situ , agak banyak jugak kitorg letak , aku la letak plg banyak , tapi ujang tahan la pulok , takut berulang ke toilet katanya .. tapi last2 juri2 kata tak pedas langsung , Qaseh rasa juri dah tiada deria rasaa agaknya haha ampunnn :p eh lastly kena isi teka teki mat salleh , kitorang apa lagi GOOGLE je lah .. hihihihi

haaa dia ni laaa , ini lah dia yang kata makanan kami tak pedas , rasa nak LASTIK je BINTANG kat dia , haisy geram ni ! nasib ensem jugak , ada rupa mcm artis tak , ala lupa lak nama artis tu .. sorry tak single anak 5 dah kuwangkuwang


Akhirnya tamat task di KLIA2 ,yahooo lega ceq rasa ..~ sebelum tu singgah petronas hilangkan penat lelah , solat dan makan ! tq pengangjurr haruslah makan free .. nasi ayam ephyra special , eh ! pastu balik Putrajaya , patutnya naik bas tapi kami malas nak naik bas dan tak tahu nak parking mana , terus shoot ke booth ephyra di jom heboh , team pertama smpai kat sana setelah penat brjalan .. biasa la jom heboh dan hari belia memang jem teruk ! trpksa parking jauh .. smbil tunggu dorg smpat berehat panjang sambil minum ephyra , sedap rasa dia macam oren , org lain minum sikit2 je , Qaseh mnum sbotol .. sedapp !
kak fiza : lantak mung la nak amek gambar pong , aku dahaga sgt ni ! lari mcm kuda belang tadi , xmenang dop tahu la nok oyak gapo ! 
eh eh anak ujang pun ade , bagi smgt kat ayah dia ..

Dan kat booth last task kitorg kena buat , main bola sambil tutup mata , Qaseh ngan norfa tukang sepak bola , ujang tukang bagi arahan , sebenarnya aku tak dengar lgsung apa ujang cakap hahaha , sebab tu mcm org gila je rasa , duk sepak angin ! oh ye kami kena lawan team 7 sebab diorang team ke dua smpai , haha last word aku dengar ujang ckp , ang duk je situ qaseh , kojaq betul … tiba2 masuk angin ronado bagi sepakan hentam kromo dan akhirnya GOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL ! KAHKAH kelakar gila .. tp xpe menang jugak , tu last task kitorang .. Alhamdulillah !  penat memang penat gila , tapi sumpah enjoy , dengan team yg sekepala dan teamwork yang thorbaik , kongsi2 wifi lagi , nak 100 post kat insta kan , haa dapat pun .. tq ujang , norfa dan kak miza …
 sebenarnya sepatah haram aku tak dengar , haha dah la bising gila , ha angguk je la qaseh sebelum kne ketuk ngan ujang , bukan boleh kira mat boroi ni , 
haaa yee yeee paham boss ! *curik gambar cik norpa*

Lastly keputusan pemenang EPHYRA TREASURE HUNT , brdebar gila ni sebab ada saingan sengit .. fuh Qaseh tanya ujang , menang ke tak wei kita hahaha , aku pandang muka ko , ko pandang muka aku . sengal ! akhirnya kami JUARAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ~ teriak jugak la hari tu haha menjerit sakan , Alhamdulillah rezeki kami ..
Tahniah jugak team2 lain , tempat ke tiga kumpulan TOMATO , siap ada buah tomato lagi , mana ekau rembat haaa , tempat ke dua ACAI BERI (saingan sengit) hehehe dan tempat pertama GLUTATHIONE power … tq duta ephyra yg memeriahkan suasana dan jutaan terima kasih buat PUAN AMIZA yang super gojes ! dan semestinya TEAM DENAI HATI … sgt enjoy , terima kasih



Bagi yang tak tahu apa itu ephyra ? ephyra adalah produk kecantikan dan kesihatan , cantik sihat dan bertenaga , hari tu jugak dapat ephyra free , sebenarnya first time Qaseh minum ephyra , sebelum ni mampu tgk je kan , rasa dia mcm air oren , memang boleh telan punya , dan sesuai untuk lelaki dan perempuan , kanak2 4 tahun ke atas , ibu menyusu dan hamil 6 bulan ke atas .. dan produk ephyra semestinya halal .

Kalau korang ada masalah kulit berjerawat , berjeragat , berparut , penyakit kulit , gastrik, kolesterol , stress ,sembelit , asma , gout , menopause,  hormone yg tidak seimbang , alergik seafood, resdung , penyakit gusi , demam , mslh tidur ,lesu , jangkitan pundi kencing , mslh buah pinggang , kanser , migraine , sakit kepala , nyanyuk , darah tinggi , kencing manis , tiroid dan banyak lagi , korang boleh cuba mengamalkan produk ephyra ni , inshaaAllah ada perubahan

Nak tahu lebih lanjut boleh layari
insta : @ephyra2u




Comments

hazmanfadzil said…
Tahniah yea.....sebab dapat 1st prize....nanti boleh buat jamuan kesyukuran untuk kengkawan yea... hiks
Munirah Izzan said…
best..best..tahniah!! :D
Eyzamiel said…
Salam Qaseh... Bukan Kak Miza la Qaseh, Kak Eyza... hihihi... K. Eyza pun seronok jugak dapat kenal Qaseh n membe2 blogger lain.... :)
Hanim said…
tahniah Glutathion! hehe.
fizafantagirO said…
hahaha, oikk mek qaseh! tp mmg dahaga tahap gaban time ni!
Ujang9897 said…
orang pekak mmg tak dengar..!!
✿INA AINAA✿ said…
Tahniah untuk group Qaseh! hehehehe.. Jumpa lagi nanti
Unknown said…
nadia johari pon gak tapi dia team bpe ntah lupa
ir yien 9897 said…
boleh belanja nie.....

tahniah :P
Emi said…
Group qaseh menang boleh la belanja semua orang kan? Kehkeh. Group emi x menang pun. Tapi seronok gila join treasure hunt ni :)
Anonymous said…
Touche. Solid arguments. Keep up the good effort.

My web site Big Idea Mastermind Latino
Sukma said…
singgah sini....
terbaik ler....
Tok Jabit said…
Seronoknyaaaa .. :)