Hanya Lilin Itu Yang Ku Inginkan .... ♥

47 ulasan:
Assalamualaikum .... gud morning olz ..

"ada satu lilin yang ingin ku pegang .. hanya itu yang ku inginkan .. ia tetap menyala dan sentiasa menyala .. dan mampu menerangi di setiap sudut walaupun di kejauhan .. itulah lilin cinta ku pada semua orang ''

terkadang hati berbicara .. terkadang juga akal sering berfikir dan juga jiwa dan perasaan sering bertelagah sesama sendiri .. bila melihat suasana berblog pada hari ini .. wpun aku masih 'baru' tapi akal ku bukan 'baru' untuk terus berfikir .. ! terkadang aku tak mahu meletakkan akal ku bersama2 dengan akal2 mereka yang lain di sebuah padang untuk memikirkan benda2 yang sama .. tapi akal ini terus berlari ingin mengetahui .. bila akal ini mengetahui apa yang terjadi .. selangkah demi selangkah pergi meninggalkan padang itu kerna semua itu sangat menyesakkan ! 

tiba2 aku berfikir .. aku hanya ingin memegang lilin di atas itu .. hanya itu yang ku inginkan kerna aku tak mahu dibenci bila aku berada di satu tahap seperti mereka2 yang sering diperlekehkan walaupun title 'famous' sudah dipegang ! aku tak mahu jika 'famous' itu membuat kan orang semakin benci .. biarlah aku terus begini .. aku tak mahu menyakiti sesiapa dan aku hanya mahu menerangi setiap hati pembaca2 blog aku .. wpun sedikit aku berpuas hati kerna setiap apa yang ku sampaikan tertanam dalam hati mereka2 yang memahami .. 

dan lilin itu akan sentiasa menyala di hati mereka walaupun di kejauhan ..walaupun mata tidak saling memandang .. dan hati kita seakan2 berbicara benda yang sama lantas tersenyum dengan maksud yang sama .. bahagia ~ itu yang ku inginkan .. bukan gelaran 'famous' kerana setiap kali aku menulis aku telah isikan dengan segala emosi ku .. kdg2 aku menulis dengan juraian air mata kerna aku memahami apa yg aku sampaikan .. dan terkadang keikhlasan telah ku luahkan melalui kata2... 

hati berbicara :
percayalah ~ bila kamu terlalu mengejar sesuatu yang masih jauh untuk di gengam ! tak mustahil hati kamu selalu resah berpanjangan ... tiada penawar hanya ketenangan ..! dan ketenangan itu hanya dapat di peroleh bila kamu betul2 ikhlas dengan apa jua yang kamu inginkan .. trust me ..!!! 
dan lilin tu akan terus ku pegang walaupun membakar tangan yg memegang .. kerana bakaran itu suatu semangat yang tak mampu diungkapkan dengan kata2!!

47 ulasan:

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! berkata...

qaseh sayang...naper ada iklan nuffnang dkat sebelah tu...mcm ganggu nak baca... :)

y u y u Z u l a i k h a berkata...

bagus untuk yuyu yang tengah sunyi ni <3

forever love berkata...

menjadi seorang yang dikenali amat payah.. kerana semua perkara perbuatan yang kita buat akan dilihat.. akan diambil kira

nelly berkata...

Sangat sweet entri ni ~

Cik Bidadari berkata...

akak suka entry qaseh hari nie... tapi kena pastikan bila rasa lilin tu dah tak mampu memberikan cahaya... you have to let go okey... itu petanda... yang lilin itu hanya berbaki untuk kamu menempuh hari ber temu DIA...

FreESiA berkata...

nyalakanla lilin di blog freesia juga...jangan 'bako' udah le...hehe...
lebih baik meluah dengan kata-kata di blog berbanding kata-kata di mulut..

maldinifaridkamil berkata...

guru ibarat lilin.
membakar diri untuk menerangi hidup para pelajar.
heheheheh~ >.<

Panglima Muda berkata...

engkau telah hanyut di duniamu yang begitu kelam...........

aliarosli berkata...

AKAKKKKKKKKKK!

HUHUHUHU, NAK NANGIS BACE! AKAK MEMANG TERBAIK! BEST!

... berkata...

as salam..
betul tu..
jangan mudah patah semangat.
apa saja rintangan yang datang,
terima dengan ucapan..

"alhamdulillah.."

dan juga..
redha..

semoga perjuangan qaseh tiada batasan.

=)


kalau sudi, singgah kembali ya =)

memandu kereta boleh menyesatkan iman

dan juga penulisan terbaru sbg invited author kat..

copycat(sandaran-Nya bagi backlink pahala. tak mau?huhu..

Oopss..Cikgu Cinta berkata...

kak qaseh!!!windu2!!!....huhu....baru dapar brodband so baru dpt o9

JIJI YU berkata...

aku lebih suke berakal bersama satu kumpulan..

Syuxer berkata...

-Saya membaca entri ini banyak kali..n just mampu tersenyum..:)..coz ianya sempurna untuk dikatakan..

-sis ada bakat jadi penulis ni..

-"percayalah ~ bila kamu terlalu mengejar sesuatu yang masih jauh untuk di gengam ! tak mustahil hati kamu selalu resah berpanjangan ... tiada penawar hanya ketenangan ..! dan ketenangan itu hanya dapat di peroleh bila kamu betul2 ikhlas dengan apa jua yang kamu inginkan .. trust me ..!!!"
--memang betul..coz itu i want to say i trust u..:)..

shahjiehan berkata...

wah2.. ayat mmg mantap.. klo kat lilin pon cair, inikan pula lelaki~


cikgu ni ajar Bm ke?hehehhe

Fyqa berkata...

nice qaseh :')

Mambang Terbang berkata...

mambang datang jalan2 kt rumah dalia ni :) nk follow tuan rumah lah...hehehe...nnti ade mase free dtg melawat mambang dan follow sekali ye :)...macehhhh...

http://violencexx.blogspot.com/

MIMIE AIZA berkata...

saya sukeeee :)

whitelover berkata...

lilin pembakar semangat..!

kecewa

Solihin Zubir berkata...

genggam bara api, biar smpai jd arang...

iz berkata...

erkkk.termotivasi dngan sendirinya..mekasih qaseh!

Red berkata...

lilin ayam nak tak.? :P

Red berkata...

lilin ayam nak tak.? :P

Adinda Amy Sensei berkata...

as salam.........apa khabar qaseh?

Qaseh dalia adelia berkata...

CIK IZZAN -
:)

Qaseh dalia adelia berkata...

YUYU -
SUNYI LAGI ?

Qaseh dalia adelia berkata...

ATIQ -
HEHE MACAM ARTIS KAN ..

Qaseh dalia adelia berkata...

NELLY -
TQ DEAR

Qaseh dalia adelia berkata...

SIS BIDADARI -
BAEKLAH SIS .. TQ SO MUCH MUAHHH

Qaseh dalia adelia berkata...

FREESIA -
NANTI QASEH MENERANGI HGGA TERANG BENDERANG HEHE .. BETUL :)

Qaseh dalia adelia berkata...

MALDINI -
:D

Qaseh dalia adelia berkata...

PANGLIMA -
TAK PERNAH HANYUT DALAM DUNIA YANG KELAM .. MAYBE PANGLIMA TIDAK MENGERTI

Qaseh dalia adelia berkata...

ALIAROSLI -
TQ SYG .. JANGAN LEW NANGES MALU LAH HAHA

Qaseh dalia adelia berkata...

FADHLI -
WSLM ..TQ INSYAALLAH SELAGI NYAWA DIKANDUNG BADAN ..SELAGI TIADA APA YG MENGHALANG

Qaseh dalia adelia berkata...

CIKGU CINTA -
MISS U TOO ..OLOLO SIAN YE HEHE

Qaseh dalia adelia berkata...

JIJI YU -
WHY ?

Qaseh dalia adelia berkata...

SYUXER -
KAMU BUAT QASEH TERHARU .. TQ TRUST ME N MEMAHAMI ISI ENTRY NI

Qaseh dalia adelia berkata...

SHAH JIEHAN -
TQ .. QASEH BUKAN CIKGU .. BM DULU2 DAPAT A HAHA

Qaseh dalia adelia berkata...

FYQA -
TQ SYG

Qaseh dalia adelia berkata...

MAMBANG -
INSYAALLAH I WILL

Qaseh dalia adelia berkata...

MIMIE -
TQ DEK

Qaseh dalia adelia berkata...

WHITELOVER -
TERSALAH PEGANG MEMBAKAR DIRI

Qaseh dalia adelia berkata...

SOLIHIN -
KENA KUATKAN SEMANGAT LAH NAK GENGGAM BARA API TU YE

Qaseh dalia adelia berkata...

IZ -
TQ IZ

LadyBird berkata...

Qaseh, dimana kaseh jumpe gambar2 yg qaseh letak kat sini.. cantik bangat.. meleleh2 air liur lady melihatnya.. qaseh ambik sendiri ke?

Muhd Lokman berkata...

suka suka suka suka <3
:)

kay_are berkata...

memang tu r cabaran nye bile kite mula di anggap femes oleh kebanyakan orang, ade yang ske, ade yang benci tapi tu r lumrah dalam kehidupan kan, ape pun.. teruskan menaip ye cik qaseh =)

^pasu bunga^ berkata...

:(
kenapa..mengapa~~
perjuangan belum selesai..teruskan menulis dgn tulus dan ikhlas~~

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com