Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Hanya Lilin Itu Yang Ku Inginkan .... ♥

Assalamualaikum .... gud morning olz ..

"ada satu lilin yang ingin ku pegang .. hanya itu yang ku inginkan .. ia tetap menyala dan sentiasa menyala .. dan mampu menerangi di setiap sudut walaupun di kejauhan .. itulah lilin cinta ku pada semua orang ''

terkadang hati berbicara .. terkadang juga akal sering berfikir dan juga jiwa dan perasaan sering bertelagah sesama sendiri .. bila melihat suasana berblog pada hari ini .. wpun aku masih 'baru' tapi akal ku bukan 'baru' untuk terus berfikir .. ! terkadang aku tak mahu meletakkan akal ku bersama2 dengan akal2 mereka yang lain di sebuah padang untuk memikirkan benda2 yang sama .. tapi akal ini terus berlari ingin mengetahui .. bila akal ini mengetahui apa yang terjadi .. selangkah demi selangkah pergi meninggalkan padang itu kerna semua itu sangat menyesakkan ! 

tiba2 aku berfikir .. aku hanya ingin memegang lilin di atas itu .. hanya itu yang ku inginkan kerna aku tak mahu dibenci bila aku berada di satu tahap seperti mereka2 yang sering diperlekehkan walaupun title 'famous' sudah dipegang ! aku tak mahu jika 'famous' itu membuat kan orang semakin benci .. biarlah aku terus begini .. aku tak mahu menyakiti sesiapa dan aku hanya mahu menerangi setiap hati pembaca2 blog aku .. wpun sedikit aku berpuas hati kerna setiap apa yang ku sampaikan tertanam dalam hati mereka2 yang memahami .. 

dan lilin itu akan sentiasa menyala di hati mereka walaupun di kejauhan ..walaupun mata tidak saling memandang .. dan hati kita seakan2 berbicara benda yang sama lantas tersenyum dengan maksud yang sama .. bahagia ~ itu yang ku inginkan .. bukan gelaran 'famous' kerana setiap kali aku menulis aku telah isikan dengan segala emosi ku .. kdg2 aku menulis dengan juraian air mata kerna aku memahami apa yg aku sampaikan .. dan terkadang keikhlasan telah ku luahkan melalui kata2... 

hati berbicara :
percayalah ~ bila kamu terlalu mengejar sesuatu yang masih jauh untuk di gengam ! tak mustahil hati kamu selalu resah berpanjangan ... tiada penawar hanya ketenangan ..! dan ketenangan itu hanya dapat di peroleh bila kamu betul2 ikhlas dengan apa jua yang kamu inginkan .. trust me ..!!! 
dan lilin tu akan terus ku pegang walaupun membakar tangan yg memegang .. kerana bakaran itu suatu semangat yang tak mampu diungkapkan dengan kata2!!

Comments

qaseh sayang...naper ada iklan nuffnang dkat sebelah tu...mcm ganggu nak baca... :)
Yuyu Zulaikha said…
bagus untuk yuyu yang tengah sunyi ni <3
forever love said…
menjadi seorang yang dikenali amat payah.. kerana semua perkara perbuatan yang kita buat akan dilihat.. akan diambil kira
Sangat sweet entri ni ~
Bidadari Syurga said…
akak suka entry qaseh hari nie... tapi kena pastikan bila rasa lilin tu dah tak mampu memberikan cahaya... you have to let go okey... itu petanda... yang lilin itu hanya berbaki untuk kamu menempuh hari ber temu DIA...
FreESiA said…
nyalakanla lilin di blog freesia juga...jangan 'bako' udah le...hehe...
lebih baik meluah dengan kata-kata di blog berbanding kata-kata di mulut..
guru ibarat lilin.
membakar diri untuk menerangi hidup para pelajar.
heheheheh~ >.<
engkau telah hanyut di duniamu yang begitu kelam...........
aliarosli said…
AKAKKKKKKKKKK!

HUHUHUHU, NAK NANGIS BACE! AKAK MEMANG TERBAIK! BEST!
Unknown said…
as salam..
betul tu..
jangan mudah patah semangat.
apa saja rintangan yang datang,
terima dengan ucapan..

"alhamdulillah.."

dan juga..
redha..

semoga perjuangan qaseh tiada batasan.

=)


kalau sudi, singgah kembali ya =)

memandu kereta boleh menyesatkan iman

dan juga penulisan terbaru sbg invited author kat..

copycat(sandaran-Nya bagi backlink pahala. tak mau?huhu..
kak qaseh!!!windu2!!!....huhu....baru dapar brodband so baru dpt o9
Unknown said…
aku lebih suke berakal bersama satu kumpulan..
syuxer said…
-Saya membaca entri ini banyak kali..n just mampu tersenyum..:)..coz ianya sempurna untuk dikatakan..

-sis ada bakat jadi penulis ni..

-"percayalah ~ bila kamu terlalu mengejar sesuatu yang masih jauh untuk di gengam ! tak mustahil hati kamu selalu resah berpanjangan ... tiada penawar hanya ketenangan ..! dan ketenangan itu hanya dapat di peroleh bila kamu betul2 ikhlas dengan apa jua yang kamu inginkan .. trust me ..!!!"
--memang betul..coz itu i want to say i trust u..:)..
shahjiehan said…
wah2.. ayat mmg mantap.. klo kat lilin pon cair, inikan pula lelaki~


cikgu ni ajar Bm ke?hehehhe
Fyqa said…
nice qaseh :')
Mambang Terbang said…
mambang datang jalan2 kt rumah dalia ni :) nk follow tuan rumah lah...hehehe...nnti ade mase free dtg melawat mambang dan follow sekali ye :)...macehhhh...

http://violencexx.blogspot.com/
MIMIE AIZA said…
saya sukeeee :)
azwashamsuddin said…
lilin pembakar semangat..!

kecewa
Solihin Zubir said…
genggam bara api, biar smpai jd arang...
cintailmu89 said…
erkkk.termotivasi dngan sendirinya..mekasih qaseh!
red gitarputeh said…
lilin ayam nak tak.? :P
red gitarputeh said…
lilin ayam nak tak.? :P
as salam.........apa khabar qaseh?
Qaseh Dalia said…
CIK IZZAN -
:)
Qaseh Dalia said…
YUYU -
SUNYI LAGI ?
Qaseh Dalia said…
ATIQ -
HEHE MACAM ARTIS KAN ..
Qaseh Dalia said…
NELLY -
TQ DEAR
Qaseh Dalia said…
SIS BIDADARI -
BAEKLAH SIS .. TQ SO MUCH MUAHHH
Qaseh Dalia said…
FREESIA -
NANTI QASEH MENERANGI HGGA TERANG BENDERANG HEHE .. BETUL :)
Qaseh Dalia said…
PANGLIMA -
TAK PERNAH HANYUT DALAM DUNIA YANG KELAM .. MAYBE PANGLIMA TIDAK MENGERTI
Qaseh Dalia said…
ALIAROSLI -
TQ SYG .. JANGAN LEW NANGES MALU LAH HAHA
Qaseh Dalia said…
FADHLI -
WSLM ..TQ INSYAALLAH SELAGI NYAWA DIKANDUNG BADAN ..SELAGI TIADA APA YG MENGHALANG
Qaseh Dalia said…
CIKGU CINTA -
MISS U TOO ..OLOLO SIAN YE HEHE
Qaseh Dalia said…
JIJI YU -
WHY ?
Qaseh Dalia said…
SYUXER -
KAMU BUAT QASEH TERHARU .. TQ TRUST ME N MEMAHAMI ISI ENTRY NI
Qaseh Dalia said…
SHAH JIEHAN -
TQ .. QASEH BUKAN CIKGU .. BM DULU2 DAPAT A HAHA
Qaseh Dalia said…
MAMBANG -
INSYAALLAH I WILL
Qaseh Dalia said…
MIMIE -
TQ DEK
Qaseh Dalia said…
WHITELOVER -
TERSALAH PEGANG MEMBAKAR DIRI
Qaseh Dalia said…
SOLIHIN -
KENA KUATKAN SEMANGAT LAH NAK GENGGAM BARA API TU YE
LadyBird said…
Qaseh, dimana kaseh jumpe gambar2 yg qaseh letak kat sini.. cantik bangat.. meleleh2 air liur lady melihatnya.. qaseh ambik sendiri ke?
Muhd Lokman said…
suka suka suka suka <3
:)
kay_are said…
memang tu r cabaran nye bile kite mula di anggap femes oleh kebanyakan orang, ade yang ske, ade yang benci tapi tu r lumrah dalam kehidupan kan, ape pun.. teruskan menaip ye cik qaseh =)
^pasu bunga^ said…
:(
kenapa..mengapa~~
perjuangan belum selesai..teruskan menulis dgn tulus dan ikhlas~~
back to top