Vaginal Rejuvenation | Rawatan laser untuk meremajakan vagina di Klinik Dr. Bazilah

 Assalamualaikum
 
Apakah itu Vaginal Rejuvenation? | Pernah tak korang mendengar tentang rawatan laser untuk meremajakan vagina? Bunyi macam scary,segan, eeee apakah ini dan sebagainya kan ~ tapi dalam masa yang sama qaseh pun tertanya-tanya juga, apakah itu rawatan meremajakan vagina ataupun vaginal rejuvenation ni, kenapa perlu rawatan sebegini ? 

Vaginal rejuvenation adalah rawatan untuk mengetatkan kembali faraj untuk memberi kekuatan cengkaman, dan mengembalikan atau memulihkan otot faraj. Haaa sebenarnya rawatan ini bukanlah rawatan untuk mengubah ciptaanNYA atau membuka aib atas sebab kekurangan diri tapi lebih kepada untuk memperbaiki masalah-masalah dalaman wanita 

Mungkin rawatan sebegini masih baru dan tidak diperkatakan secara meluas tapi yang punya masalah dalaman, ini rawatan yang sangat membantu tau, jika dibiarkan masalah yang ada nanti lama-lama mungkin jadi lebih teruk dan beri kesan dalam rumahtangga tapi bukan untuk seksual sahaja. 
 
Siapa Yang Memerlukan Rawatan Ini ?

  • Wanita yang kurang ransangan semasa persetubuhan, masalah dalam hubungan seksual
  • Wanita dengan masalah lubang faraj ternganga
  • Wanita yang mengalami masalah pembuangan air kecil yang tidak terkawal yang biasanya terjadi sewaktu bersin, batuk atau tergelak
  • Wanita yang punya masalah faraj kekeringan yang menyebabkan kesakitan ketika hubungan seksual 
  • Wanita yang selalu ada masalah kegatalan pada vulva
  • Wanita yang mempunyai masalah ‘kentut vagina’ , selalu mengeluarkan gas atau bunyi sewaktu hubungan seksual 
  • Wanita yang mempunyai masalah kulit labia yang kendur
Kebiasaannya ramai wanita yang sudah beberapa kali bersalin atau faktor penuaan mengalami masalah-masalah begini, so korang yang mana ada masalah tu boleh lah buat rawatan ni ye, yang bestnya rawatan Vaginal Rejuvenation ni tidak melibatkan pembedahan dan ia tidak menyakitkan, aaaa jangan risau okay ! 
 
Kaedah Rawatan Mengetatkan Faraj 
 
Rawatan Mengetatkan Faraj /Vaginal Tightening Laser
Rawatan ini tidak melibatkan pembedahan ye dan ia tidak menyakitkan, mungkin rasa takut untuk yang pertama kali mencuba, itu benda biasa kan. Dengan teknologi yang makin canggih sekarang, rawatan ini melibatkan kemasukan probe kecil ke dalam saluran faraj 
Tenaga haba yang dikeluarkan oleh laser merancakkan pengeluaran kolagen dan elastin bagi menguatkan kembali ruang dalaman faraj dan serviks. Ini kaedah untuk merawat dan mengetatkan kembali faraj yang longgar.


Siapa yang tidak boleh lakukan rawatan ini
  • Ketumbuhan di Vagina / Serviks
  • Ada IUCD
  • Tengah datang HAID
  • Keputihan yang banyak
  • Mengandung 
  • Baru lepas bersalin
  • Jangkitan Herpes di kemaluan 
Berapa Lama Boleh Nampak Kesan ?  
 
Prosedur ni tak lama tau, sekejap je. So berapa lama boleh nampak kesan rawatan ni ? Korang mesti nak tahu kan, ia bergantung juga pada individu dan tahap kelonggaran kulit, untuk berapa sesi korang perlu buat pun bergantung pada kesan pada individu tersebut tapi tak banyak sesi untuk mendapatkan kesan tu. 
 
Selamat ke ? 
 
Haaaa setiap rawatan ada Pro dan Contra juga kan, tapi rawatan ini selamat oleh FDA dan diuji secara klinikal di seluruh dunia, kesan awal-awal buat mungkin akan rasa hangat-hangat sedikit dan akan keluar cecair dalam waktu terdekat, korang masih boleh meneruskan aktiviti harian dan seksual seperti biasa 
 
Jom Buat Rawatan Vaginal Rejuvenation ni di Klinik Dr. Bazilah
 
Okay tak semua tempat ye ada rawatan mengetatkan vagina ni, yang paling penting jangan mudah terpedaya dengan rawatan-rawatan sebegini oleh pihak-pihak yang tidak diiktiraf, pastikan yang berkelayakan sahaja.
Jadi, korang boleh buat appointment dan membuat rawatan vagina rejuvenation ataupun rawatan meremajakan / mengetatkan vagina di Klinik Dr. Bazilah, sememangnya dipercayai dan banyak lagi rawatan-rawatan lain yang Klinik Dr. Bazilah tawarkan
Korang boleh book appointment atau ada sebarang persoalan mengenai promotion atau treatment, boleh DM/Call/Whatsapp Klinik Dr. Bazilah
 
whatsapp : +60196571563 atau klik http://temujanjidrbazilah.wasap.my
 
Call :
03-89229681 (Bandar Baru Bangi)
03-50357359 (Shah Alam)
013-817 7005 (Kuala Lumpur)
 
More Info :


 
 

Comments

Ina said…
Heyyy, seramnya. Perkembangan teknologi seiring dengan kesihatan. Bagus untuk ibu-ibu yang perlukan rawatan ini. Ada nampak juga benda ni orang share di TikTok.
umminani said…
banyak rarwatan yang tak tahu sebelum ni wujud, bagus untuk kesihatan dan kecantikan tubuh. menarik ni .
dorsett pink said…
Scary nya baca. Tapi memang ada wanita yg ada masalah vagina & perlukan rawatan srbegini. Nice sharing Qaseh

Recent Post

Jangan Lupa Follow!