Search

Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Kebaikan Produk Apotec Untuk Ibu Bapa di Kampung


Assalamualaikum 

Sedih kan sejak PKP hari tu qaseh tak sempat lagi nak balik kampung, haritu dapat balik sekejap je rumah mentua sebab ayah mentua sakit, tu pun sekejap sangat dan kena ada surat pelepasan dari polis, jadi tak sempat lagi nak balik kampung qaseh sendiri untuk jumpa mak ayah. Lain perasaan bila dapat jumpa depan-depan berbanding cakap di telefon je kan

Rasanya bukan qaseh seorang je, semua orang pun diduga dengan ujian Covid19 ni, agak terkesan dan terasa sangat terkilan, tapi Alhamdulillah sekarang dah boleh rentas negeri dan semua orang pun sibuk membuat persiapan untuk menyambut hari raya haji dan tak sabar nak jumpa mak ayah di kampung. Qaseh maybe lepas raya haji baru boleh balik tapi takpe tetap akan balik juga

Rindu kampung mak ayah, sini bertiga je, raya pun tak meriah

Bila ada peluang macam ni, qaseh betul-betul buat persiapan dan kejutan untuk dibawa pulang ke kampung sekali, paling memberatkan hati bab mak ayah ni, bila diorang dilanda dengan masalah kesihatan, kadang bila demam pun dah risau sangat dah, masa PKP haritu pun doa banyak-banyak supaya diorang sihat dan dijauhi dengan Covid19 ni.

So eksited, kali ni qaseh nak kongsikan kepada mereka tentang produk yang qaseh juga amalkan, diorang selalu sakit-sakit juga, biasalah orang tua kan makin lama makin kurang tenaga, ayah pulak ada masalah kesihatan juga, so qaseh nak share dengan diorang produk dari Apotec ni

Qaseh percaya produk Apotec ni sebab dah lama berada di pasaran dan ianya dijual di Constant Farmasi dan of course lah banyak membantu pengguna-pengguna yang amalkan, untuk kesihatan dalaman dan juga luaran, so qaseh yakin ia tak memberi sebarang masalah

Ada 3 produk yang qaseh cuba, tapi satu produk tu sebelum ni qaseh pernah amalkan dan tahu kebaikannya memang berkesan, tapi yang specialnya kali ni qaseh cuba yang ada campuran madu dari Apotec iaitu Apple Cider Vinegar with Honey dan dua lagi produk adalah Apotec Omega-3 Fish Oil dan Apotec Turmeric

So meh qaseh share kebaikan 3 produk Apotec ni, mana tahu korang pun tengah tercari-cari produk yang bagus untuk mak ayah di kampung.

Apple Cider Vinegar with Honey

Ataupun kalau bahasa melayu qaseh panggil cuka epal je, haa cuka epal dengan madu, sebelum ni pernah cuba yang tanpa madu, terasa sedikit masam, bila cuba yang ada campuran madu ni, eh sedap pulak. Untuk cuka epal ni, qaseh share dengan suami sebab dia tengah usaha untuk kurangkan berat badan, qaseh risau betul tengok berat badan dia makin naik, risau takut penyakit lain pulak timbul haa
Sebab cuka epal ni sangat bagus untuk orang yang nak diet, orang yang tengah kurangkan berat badan sebab ia memberi rasa yang puas dan cepat kenyang. Bila kenyang ni kurang sikit nafsu makan tu kan, pada masa yang sama membantu keluarkan zat besi dari makanan yang kita makan

Untuk diri qaseh pula, qaseh amalkan cuka epal ni untuk masalah sembelit, stress betul lah asyik sembelit je,asal makan je sembelit, asal sembelit je makan~ eh ! Disebabkan cuka epal ni tinggi serat ia memang membantu untuk melancarkan usus, rasa ringan je badan dan mudah la nak membuang.

Kebaikan Apple Cider Vinegar with Honey
  • Halal dan 100% asli dan selamat
  •  Membekalkan nutrien 
  • Mengurangkan berat badan 
  • Mengimbangi diet 
  • Mengurangkan masalah sembelit
  •  Mengawal glukosa dalam darah
Cara pengambilan pun mudah sangat, hanya campurkan 2 sudu Apple Cider Vinegar dengan 180 ml air suam. Boleh minum sebelum tidur dan awal pagi selepas makan ye.

Apotec Omega 3 Fish Oil

Omega Fish OIl ni sangat bagus untuk mak ayah , warga emas, yang ada penyakit cardiovascular, tekanan darah tinggi, kolesterol, dan yang ingin improve cognitive dan sendi. Biasa bila orang yang dah berumur, diorang makan pun kurang, kadang selera makan pun takde kan. Qaseh selalu perasan mak qaseh mengadu takde selera makan, so khasiat dan protein dari makanan pun tak mencukupi.

Dalam Apotec Omega 3 Fish Oil ni ada lemak yang sihat tau, yang mana badan kita sendiri tak dapat hasilkan , so dalam Omega Fish Oil ni ada dua Asid Lemak yang bagus untuk kesihatan iaitu DHA (260mg) dan EP (650mg), dua Asid Lemak ni hanya boleh didapati dari sumber tumbuhan dan haiwan

Asyik lupa untuk survey, alang-alang Apotec pun ada produk ni, dah tak boleh tangguh-tangguh lagi. Rupanya ramai juga pengguna Omega Fish Oil sebab haritu qaseh ada buat poll di ig story, ramai juga vote Omega Fish Oil ni bagus untuk kesihatan 


Kebaikan Omega Fish Oil
  • Menurunkan tekanan darah dan denyutan jantung masa rehat
  • Meningkatkan tahap lipid darah dengan menurunkan tahap LDL dan triglyceride
  • Meningkatkan kesihatan Kardiovaskular
  • Meningkatkan kesihatan Kognitif
  • Menyokong kesihatan sendi
Cara pengambilan , consume 1 -2 softgel sekali sehari selepas makan atau mengikut nasihat doktor dan ahli farmasi. 

Apotec Curmax Turmeric 

Kalau sebut Turmeric ni teringat jus kunyit yang qaseh pernah amalkan, sedap tapi berjam-jam juga nak cuba telan sebab rasa kunyit tu perghh memang terkesan dalam tekak haha so Apotec Curmax Turmeric ni dalam bentuk kapsul, lagi mudah nak consume
Dalam Curmax Turmeric ada bahan kandungan aktif tau iaitu Rhizome Curcuma longo extract powder 250mg, dalam bahasa mudahnya adalah kunyit dan mempunyai bahan aktif kurkumin, lemak polifenal larut, tidak toksik dan antioksidan,so memang banyak fungsi biologi berkaitan anti-radang, mencegah CVD dan baiki segala jenis astritis

Kebaikan Curmax Turmeric
  • Antioksidan yang kuat untuk menyokong dan menjaga kesihatan sel dengan melawan kerosakan oksidatif
  • Memberi kesan untuk anti-radang
  • Meningkatkan peredaran darah dan mencegah penyakit kardiovaskular
  • Meningkatkan kesihatan sendi
Bab-bab kesihatan sendi ni memang sesuai sangat bagi pada mak ayah qaseh, sebab selalu jugak la diorang mengadu sakit lutut, sakit kaki dan sengal-sengal sendi, tak sabar nak kongsikan pada diorang. Hope lepas ni elok dari masalah sendi, kadang nak sembahyang pun sakit-sakit lutut

Andai korang ada masalah sakit sendi osteoartritis dan rheumatoid arthtritis, atau pun yang ingin jaga kesihatan sel dan meningkatkan kekebalan tubuh dan juga yang mahu mencegah penyakit kardiovaskular haa memang disyorkan consume Curmax Turmeric ni okay

Cara pengambilan hanya consume 2 kapsul je sekali sehari selepas makan atau 1 kapsul, s kali sehari selepas makan


Harga Bundle Promosi 


Mesti korang nak tahu harga untuk ketiga-tiga produk ni kan, qaseh nak syorkan better korang beli dengan harga bundle yang tengah promosi ni. Kalau korang beli satu-satu produk maybe harga akan melebihi dari RM200 tapi bila korang beli dengan harga bundle ni hanya RM200 sahaja

So kena cepat nanti harga promosi ni dah habis pula, boleh beli untuk mak ayah di kampung, atau orang yang tersayang yang sangat memerlukan untuk kesihatan. Mesti gembira kan tengok mak ayah dan orang tersayang sentiasa sihat dan dapat atasi masalah yang ada, janji konsisten dan consume mengikut dos yang diberi. 


More Info :

Constant Farmasi Promo Link  : https://www.constant.com.my/SalePage/Index/221336
WhatsApp : 6012-2484018 
Facebook Link : Apotec Malaysia 
Instagram Link : apotecnushine 









Comments

fizafantagirO said…
Kakfiza bagi jugak kat nenek, hope boleh hilang sakit urat nenek
Permatabiru said…
bgs yer produk ni
Tekkaus said…
Ya kalau beli bundle memang lebih berbaloi kan.