Althea A'BLOOM Review | Juicy Mask Sheet , BHA Blackhead Blaster & Meringue Puff

1 ulasan:
Assalamualaikum 

Althea A'Bloom Collection | Hai hai hai korang , yeyyy Althea keluarkan baby baru lagi tau tak , fuhhh geram je baby kali ni sebab ia nya comel-comel , cute dan gebu sekali yaampun buatkan aku excited sangat untuk mencuba semua ni . so koleksi terbaru Althea kali ni adalah Althea A'Bloom , haaa apakah Althea A'Bloom ni ? Meh baca rapat-rapat ~


Unboxing Althea A'Bloom 

So apa yang terkandung dalam set koleksi terbaru Althea A'Bloom ni , haaa dalam box ni ada :
A'bloom Moisturizing Watermelon Mask Sheet
A'bloom Nourishing Avocado Mask Sheet
A'bloom Brightening Lemon Lime Mask Sheet
A'bloom Anti-Blemish Peach Mask Sheet
A'bloom BHA Blackhead Blaster
A'bloom Giant Meringue Puff
A'bloom Baby Meringue Puffs

  •  A'bloom Moisturizing Watermelon Mask Sheet - Dryness & Hydration (Great For Combination Skin)
Mask ni sesuai untuk korang yang mengalami masalah kulit kering atau pun tak cukup kelembapan kulit sebab ia mempunyai ekstrak tembikai yang mana akan memberi kelembapan kepada kulit , so kulit korang akan nampak lebih segar dan ia juga mempunyai lavender yang berfungsi untuk menenangkan kulit , so keep calm and stay hydrate !


Key ingredient : Citrullus Vulgaris (Watermelon) Fruit Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Extract
  • A'bloom Nourishing Avocado Mask Sheet - Nourishing (Great for Dry Skin)
Mask Avocado ni pulak kaya dengan antioksidan untuk melindungi dan menyuburkan kulit muka dari keadaan sekeliling dan alam sekitar dan ia juga dapat mencegah kedutan. Mempunyai extrak Avocado dan Bungan Raya untuk melembutkan kulit dan nampak glowing

Key ingredient Adenosine, Persea Gratissima (Avocado) Fruit Extract, Hibiscus Sabdariffa Flower Extract.

  • A'bloom Brightening Lemon Lime Mask Sheet - Brightening (Great for Combination Skin)
Mask untuk kecerahan kulit , mask ni sesuai untuk yang mempunyai kulit wajah yang kusam sebab ia akan memberi kecerahan dan menghasilkan kulit yang glowing. Ia mempunyai dos Vitamin C yang berganda dari ekstrak lemon yang mana mampu memudarkan bintik hitam dan juga mempunyai khasiat green tea untuk menenangkan kulit
Key ingredient Niacinamide, Citrus Limon (Lemon) Fruit Extract, Citrus Aurantifolia (Lime) Fruit Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract
  • A'bloom Anti-Blemish Peach Mask Sheet - Anti Blemish (Great for Oily Skin)
Mask dari ekstrak buah Pic pulak untuk melegakan kulit yang sensitif dan membersihkan dari kekotoran , dengan khasiat minyak tea tree ia adalah untuk mengimbangkan kelembapan , mengawal pengeluaran minyak dan melembutkan wajah 

Key ingredient Prunus Persica (Peach) Fruit Extract, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Extract



My review : Qaseh dah cuba ke empat-empat mask dari koleksi Althea A'Bloom ni tau , sangat best tau tau ! Haaa ai jerit okayh , sebab mask ni sangat-sangat selesa di muka qaseh , ada sesetengah mask ia akan menyebabkan rasa panas dan tak selesa tau , tapi mask ni tak timbul rasa panas tu dan memang terasa kulit makin lembab , hehe fav qaseh is mask watermelon sebab kulit qaseh agak kering.

A'bloom BHA Blackhead Blaster


Next is BHA Blackhead Blaster , yeyyy bagi korang yang ada masalah blackhead yang banyak di wajah , boleh cuba yang ni pulak sebab ia tak menyakitkan langsung , qaseh selalu jugak picit bagi blackhead keluar tapi bapak sakit gila haha esoknya memang menggelupas teruk ,

So bila guna BHA Blackhead Blaster ni ia tak menyakitkan langsung , hanya sapu di bahagian yang punya masalah blackhead then bilas , yang bestnya ia ada kesan berangin pada kulit kita , syok je layan . Untuk nampak kesan , kena guna berulang kali . Ia juga dapat menghilangkan sel-sel kulit mati dan sebum yang berlebihan

Key ingredient Natural BHA (White Willow Bark Extract 5,000ppm)
 

A'bloom Giant Meringue Puff & A'bloom Baby Meringue Puffs


Haaa ni bukan sponge kek tau , eeee cute sangat kan ~ so ni adalah sponge untuk mekap - mekap lah uols , qaseh lebih suka guna sponge berbanding berus sebab bila guna berus muka akan jadi gatal. Bila guna sponge rasa lebih lembut dan senang untuk di gunakan.

Giant Meringue Puff


Yang bestnya sponge ni boleh di gunakan dalam dua keadaan , sama ada dalam keadaan kering dan juga basah . Untuk Giant Meringue Puff ia mampu mengembang sehngga 1.5 kali ganda bila di basahkan so sangat mudah untuk cover bahagian pipi , dahi dan kawasan yang luas. 


Baby Meringue Puffs


Sebenarnya kedua-dua adalah mempunyai fungsi yang sama cuma saiz sahaja , so ia adalah sesuai untuk yang beginner mekap macam qaseh , so untuk baby ni boleh cover untuk lebih memberi kemasan contohny untuk bawah mata , untuk conceal dan juga contour . 
 

 Best gila kan koleksi Althea kali ni , paling best bagi qaseh adalah mask hehe memang sangat-sangat membantu untuk masalah kulit dan pada korang yang suka pakai mask sebab ia sangat selesa so for more info korang boleh klik link di bawah okay 





1 ulasan:

umminani berkata...

wah bestnya barang barang athea ni. korang dah macam duta athea. bilalah dapat un beli dan guna yer

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com