Menu Ramadhan McDonald's 2019 | Kegemaran Ramai Kini Kembali

29 ulasan:
Assalamualaikum :)

Menu Ramadhan McDonalds 2019 | Semalam Qaseh berpeluang untuk menghadirkan diri di majlis pelancaran Menu Baru di McDonalds sempena Ramadhan yang bakal tiba beberapa hari lagi , happening event ! Wah tak sabar pulak nak sambut Ramadhan kali ni , bagi peminat McDonalds mesti korang rindu sangat dengan menu yang dah lama korang ternanti-nanti kan ? Jadi apa menu baru sempena Ramadhan 2019 ? 

 Puan Melati Abdul Hai , Vice President / Chief Marketing Officer unveils McDonald Ramadhan Menu 

Jadi untuk Ramadhan kali ni , McDonalds telah mengembalikan semula menu ekslusif iaitu Nasi McD dan Chicken Foldover . Yeah bulan puasa memang tak sah lah kan kalau tak makan nasi ? Eh qaseh la tu hehe dan mesti peminat-peminat Foldover teruja dengan kemunculannya kembali kan ? 


Nasi McD 

Bagi Nasi Mcd , ia di datangkan dengan set yang di hidangkan dengan sos kari baharu yang mana ianya sangat pekat dan sedap , korang juga boleh membuat pilihan samaada ingin seketul atau dua ketul ayam goreng McD dan ianya di hidangkan bersama coleslaw dan Iced Lemon Tea bersaiz medium . Qaseh makan satu set Nasi McD ni sumpah sangat mengenyangkan tau korang dan kari dia of course lah bukan kari segera. Bagi yang sukakan kepedasan , nah ini lah dia ~

Set McD dengan 1 ketul Ayam Goreng McD , Coleslaw dan Iced Lemon Tea = RM13.95
Set McD dengan 2 ketul Ayam Goreng McD , Coleslaw dan Iced Lemon Tea = RM16.95





Chicken Foldover 

Menu baharu ke dua , McDonald's telah membawa kembali Chicken Foldover kegemaran ramai , memang patutlah ia jadi kegemaran ramai sebab sangat lah mengenyangkan  dan of course lah sedap sebab di datangkan dengan sos istimewa yang terbaru , dua kepingan daging ayam lembut yang di bakar sempurna ditambah dengan daun salad dan tomato segar. 

Korang boleh pilih secara set yang di hidangkan dengan McDonald's French Fries dan Iced Lemon Tea. Mintak perhatian ia nya ayam sahaja tau dah namanya Chicken Foldover heheh.

Set Chicken Foldover dengan McD French Fries dan Iced Lemon Tea = RM16.95

Pencuci Mulut / Minuman Yang Menyegarkan di McD


Biasanya kita berbuka puasa mesti nak jugak pencuci mulut yang manis dan pelbagai rasa citarasa tempatan  kan ? Jangan risau kerana ada menu-menu pencuci mulut yang di tawarkan di McDonald's juga , dengan itu McD telah mengembalikan Banana Pie dan D24 Durian McFlurry . Banana Pie tu  kan rangup gila pastry nya dan initi pisang segar dan manis , so sesuai sangat la sebagai pelengkap hidangan buka puasa nanti ,

D24 Durian McFlurry memang berbaloi korang cuba , bukan selalu ada kan !  . Hari tu aku sempat merasa sekali je , ni bulan puasa ada lagi boleh lah cuba lagi . Memang boleh rasa durian nya , bukan aiskrim semata huhu lapar lah pulak :p 



McCafe pun telah mengeluarkan menu terbaru iaitu Sarsaparilla  Cones dan Ice Blended Ribena terbaru , so semalam qaseh dan cuba Ice Blended Ribena tu , omaigod sedap sangat weh ! Dah jatuh cinta dengan Ice Blended Ribena ni . Rasa segar je lepas minum , takde manis sangat dan sedap di tekak. Cuba tau ! 





Bagi hidangan Sahur , mulai 6 Mei hidangan menu yang biasa yang terpilih di McDonald's , korang boleh dapatkan seawal jam 6 pagi . Termasuk lah menu Nasi McD , Ayam Goreng McD , McChicken , Spicy Chicken McDeluxe dan Chicken McNuggets. Ada masa nya malas nak masak kan , McD pilihan terbaik hehe.

Tawaran menu Ramadhan McDonlad's ni korang dah boleh dapatkan di restoram-restoran McDonald's di seluruh negara sehingga 5 Jun 2019.

Promosi 30 Days of Ramadhan


Okay , untuk McD ni korang better download applikasi McD di smartfone masing-masing , sebab sebelum ni pun bila order melalui applikasi memang banyak tawaran yang McD kasi , dapat burger free dan sebagainya heheh membeli dengan bijak gitu . Jadi , untuk Ramadhan pula , McD telah melancarkan promosi 30 Days Of Ramadhan secara eklusif melalui applikasi 

Tawaran kupon diskaun istimewa 30 days , 30 deals ini akan di maklumkan di dalam applikasi , jadi korang kena lah download applikasi McD di playstore / appstore supaya tidak terlepas tawaran best ! 

Kalau korang nak tau , McD selalu membuat aktiviti tahunan , semua 270 restoran McDonald's di Malaysia akan menganjurkan moreh mingguan di masjis - masjid , secara tak langsung inisiatif ini bertujuan untuk mengukuhkan hubungan silaturahim sesama komuniti setempat dan untuk memastikan mereka yang kurang bernasib baik juga tidak di lupakan . McDonald's juga akan menganjurkan majlis berbuka puasa bersama anak yatim 

Puan Melati - Sepanjang 37 tahun di Malaysia , bulan Ramadhan sememangnya bulan yang terbaik dan ia merupakan perkara biasa bagi McDonald's untuk memainkan peranannya dalam masyarakat dengan melaksanakan pelbagai inisiatif yang mampu mengeratkan lagi silaturahim sesama anggota masyarakat


Congratulation McDonald's Malaysia 
www.mcdonalds.com.my

29 ulasan:

PencariMakan berkata...

Alamak. Bestnya. Kena cuba ni menu foldover.

mas saari berkata...

Chicken Foldover tu nampak sedaplah.

Nadia Johari berkata...

Memang sedap makanna yag dikeluarkan tu.. Dua -dua pedas dn menetapi citarsa nad.. Memg kene makan la nangi bulan pose

saidila berkata...

semalam baru makan foldover, serius sedap , anak2 pun suka ...nasi ngan ayam goreng jangan ceritalah , itu all time faveret ...pastu ada nampak rendang pie jugak...semua sedap2 belaka

Sue Izza berkata...

erghhhh menggoda tul...dah la skrg dok gila beli mcd pakai kupon dlm apps hahahha

Sizzling Suzai berkata...

omg seb beik bukak ni time bukan ramadhan lg kenapa banana pie tu kelihatan sgt menarek?!!! ok g mcd skg!!

CXopportunities berkata...

Fuh! Menarik betul! Cx belum berkesempatan untuk rasa foldover tu hahaha sedih! Nasi tu dah rasa dulu. Halaah². Ni yg nak try banana pie ni. Diorang kata memang sedap. Taknak la ketinggalan. Nak juga makan. Hahaha! Tapi tak pernah lagi berbuka dkt luar cenggini heheh boleh cuba ntk thn ni

el berkata...

wah mekdi juga buat menu untuk bulan ramadan juga..faldover tu mmg favourite..apa ye rasa makan nasi mcD tu..rasa tak cukup seketul ayam..sebab ayam mekdi mmg sedap haha..rasa2 tak cukup masa nak masak boleh ke mekdi

khai artzfar berkata...

okay tak pernah rasa lagi yang foldover tu dorang cakap sedap! nanti nak cubalah rasa betul ke sedap,. tapi kan harga dia mahal sangat la hahaah

cindyrina berkata...

Hari tu pergi McD ada gak nak try beli. Tapi bila tengok kuah karinye kena bayar extra RM1.50. Terus cancel. Sebab even if I pay kuah kari tu sikit sangat la.

Dura Norell berkata...

Klo berbuka Dura mesti nak ada nasi. Tapi chicken foldover dan durian McFlurry mmg my fav :)

Hizami Li berkata...

alamak! menu ramadan kembali lagi! memang tak sah kalau tak buka puasa sekurang kurangnya sekali kat mcdonald's ni. suka betul dengan chicken foldover dia tu. sedap, kenyang dan berbaloi. ramadan tiba ramadan tiba marhaban ya ramadan!

Mama Kembar Tiga berkata...

Tetiba rasa nak makan McD plak hehe. Banana Pie sedapnyaaa

Rozita Ceritaita berkata...

suka aplikasi mcD.. memang sentiasa simpan untuk kegunaan.. best sebab banyak potongan dan benda free!

Fadzi Razak berkata...

Sebelum ni dah pernah nampak dah mcd jual sarsparila tu. dalam sebulan lepas kot. Tapi saya tak cua lagi sebab waktu tu ada sarsaparila dengan strawberry. saya ambik strawberry. nanti boleh cuba pulak sarsaparila tu

Nina Mirza berkata...

Kak nina dah rasa nasi ayam tu.. Perghhh sedao seyh. Kuah kari dia terangkat, ayam sedao, nasi lembut. Suka suka!
Bila twk sempat masak, McD memang pilihan kaki sekeluarga.

Kayathre berkata...

Memang dah plan untuk try foldover tapi setiap kali pergi mcdonalds mesti end up buy mcchicken burger sebab that is my favourite. Next time mesti try set baru ini.

Zharif Azis berkata...

alahaii bestnya mcdonalds ada keluarkan menu baru. menu nie dari dulu sy teringin rasa tp terlepass sampai pormosi habiss. okay nanti nak singgah mcdonalds. malas nak masak hari ni

Syamimi Saad berkata...

Dekat mersing takde Mcd la..
Kalau nak makan Mcd jauh nak kena ke JB. Kots tinggi tak tahu la ada mcd ke tidak.
Tapi jauh sangat nak beli Mcd, tak berbaloi pulak. Haha
Kalau la nanti berada di JB boleh la cuba.

Slumber Lady berkata...

Lama dah tak pergi mcd. asyik sibuk dan tak menyempat. last sempat beli ice cream je,. haha.

AyuArjuna BiGoshh berkata...

not badla dengan menu terbaru mcd..dahlah tempat feveret anak2 ni..kalau datang mcd, dah tahu nak makan apa2..and lagi satu restoran ni child friendly tu yang best

Tengkubutang berkata...

TB suka burger dia.. Big Mac tu.. tapi time ramadhan ni.. macam best jugak menu ramdhan dia.. tak tahu lah bila nak pi makan kat MC D ni.. teringin gak nak menjamu perut dengan MC D punya menu nanti.. tengok lah nanti.. hehehe

Thirteen berkata...

Satu jeeeeeeee jangan nanti habis stock. Mekdi is so famousssss! Then hope kannnn mekdi staff tak letih nak layan orang nak makan kat mekdi. Hope people come early bagi depa makan. Last year pernah pi kesiaannn depa.

Cik Min berkata...

Alahaiiii sedapnya chicken foldover tu. tak sabar lak tunggu ketibaan ramadan bila tengok sana sini meriah buat promosi juadah berbuka puasa termasuk Mcd haha

penaberkala berkata...

Hey, tak ajak pun pi makan mcD, hahahaha

Actually foldover ni favorite sejak dari zaman uni dulu lagi. Memang sedap. Tak sabar nak gi makan mcD. Lamanya tak makan foldover ni.

Hanny Abdullh berkata...

Sis suka yg foldover tu..dah ada balik ekk. Kena terjah mcd ni. Lama dah tK pekena..rindu gak

Ai berkata...

Suka guna apps mcd sebab banyak discount.

hasliynda umairah beauty berkata...

salam ramadhan

Mimin Adam berkata...

dugaan baca masa tengah puasa. kena buka mcd lee nampaknya ni

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com