Kedai Spek Mata Murah Eye Pro Vision di Sungei Wang Plaza | Oppa William Kasi Harga Runtuh

3 ulasan:
Assalamualaikum 

Pertama kali buat spek mata untuk diri sendiri selama hidup ni , sebab ada promosi spek mata murah di kedai Eye Pro Vision di Sungei Wang . Yang kenal aku , memang aku tak pernah pakai spek pun sebelum ni sebab bukan dalam kategori orang yang rabun lagi (padahal tak pernah pun check kondisi mata hiks)






Sebenarnya memang dah lama  rasa cepat sakit kepala bila mengadap laptop , padahal dulu okay je , then ada orang pernah suggest cuba pergi check mata (tapi asyik tangguh je !!). Dah alang-alang tengah viral kedai spek mata murah ni , aku pun check lah mata di kedai Eye Pro Vision ni , rupanya aku ada silau jugak ermm !

Macam tak percaya pulak , ni lah padah tak dengar nasihat suami jangan tengok smartfon dalam gelap , haa kan dah mendapat ! Nasib baik lah tak tinggi lagi , tapi dah alang-alang tengah murah aku buat jugak spek yang lens Alpha Blue 420 yang memang khas untuk silau dan sangat-sangat sesuai pada korang yang selalu drive malam , sebab silau dari lampu led , yang selalu bekerja menghadap komputer / laptop / smartfon tu haaa (aku lah tu !)

PROMOSI SPEK MATA MURAH RM65 SAHAJA ??

For now tengah promosi RM65 untuk bingkai dan cermin multicoated + power sehingga 400 , hari tu lagi murah tau korang , hanya RM38 je cuma aku tak sempat pergi sebab berlangsung untuk 3 hari sahaja , yang sempat pergi haritu memang rezeki korang lah , tapi ni pun still murah lagi , sebab member-member yang pakai spek pun kata memang murah . Promosi sampai bila ? Untuk sekarang , promosi selagi stok ada


LENS ALPHA BLUE 420 TERBAIK

Untuk Lens Alpha Blue 420 pula korang hanya perlu tambah RM60 je , so total nya RM125 dari harga asal RM250 , jimat banyak ! Boleh beli sepuluh haha , for your info , Lens Blue Alpha 420 ni dah registered under company Eye Pro Vision tau . Aku eksited sebenarnya nak cerita kat korang pasal Lens Alpha ni , banyak kelebihan dan memang berbaloi - baloi untuk mata kita. 

Oppa William haha Oppa sebab muka dia macam Yoo Jae Suk weh , dia ada tunjuk demonstrasi tentang Lens Alpha Blue 420 ni , memang tak tembus cahaya dan sinaran UV langsung , ugais boleh tengok video di bawah ni. Kena tengok sebab ni real punya demo tau 


KELEBIHAN LENS ALPHA BLUE 420
  •  Sesuai kepada yang ada masalah silau , drive malam , selalu mengadap komputer , laptop & smartfon
  • 100 % menghalang sinaran biru dan Ungu (420)
Bezanya lens biasa dengan alpha blue 420 memang ia akan block segala sinaran dari terkena mata kita secara direct , termasuk pancaran dari lampu led , cahaya dari smartfon , laptop , komputer dan sebagainya 


Test guna Lens Alpha Blue 420 memang tak tembus langsung ~ omg korang , serius bukan gebang ni , wajib ada pada korang yang silau tu haaa , drivie  malam pun dah takde masalah lagi ! 
  • Kalis air , tahan calar  , mudah di cuci walaupun test dengan permanent marker sebab cermin di kedai ni memang berkualiti 


Ni test dengan laser yang power jugak , memang WOW sangat bila tengok lens yang biasa tu rosak bila terkena laser manakala lens Alpha Blue 420 masih rileks seperti tiada apa-apa yang berlaku !

Rambang Mata Pilih Design Lebih 2K !

Jadi aku memang konfirm nak jugak yang Lens Alpha Blue 420 , then check mata tengok silau aku tahap mana , siap check mata semua ~ masa untuk pilih design ! Aduh mula rasa pening nak pilih frame macamana sebab design lebih 2k ada di Eye Pro Vision ni , dari design Korea dan Japan pun ada jugak 



Oh ye , satu lagi info kat sini , korang boleh pilih spek mata yang bingkainya fleksible , siap boleh kepak-kepakkan tapi tak patah pun haaaa , aku tak pilih yang tu sebab tak minat frame yang tebal , if korang jenis lasak dan jenis letak spek merata-rata haa pilih yang jenis macam tu , kalau orang pijak tak patah hahah


SIAP DALAM MASA SATU JAM SAHAJA ! 


Semua jenis dah try , frame petak , segi tiga , bulat , condong semua dah try tapi last-last terkenan dan paling sesuai dengan muka yang ni , heheh amacam cantik idok ? Aku buat spek ni untuk cover mata bila menghadap laptop dan smartfon je , kadang 2 - 3 pagi baru buat kerja sebab tunggu anak tido .. Hohoho boleh rabun mata kalau selalu mengadap laptop tau so baik la cepat-cepat cari spek yang jenis anti silau ni


Pilih punya pilih , akhirnya grab frame macam ni , yang ni paling sesuai dengan muka lonjong ku hihih

Berapa lama nak siap ? Hanya satu jam je gais , sempat shopping jap then dah siap datang balik dalam masa sejam , if dah viral dan sesak ni mungkin lah lambat sikit , so pergi hari biasa untuk mengelakkan berlakunya jam trafic ahaks . Memang terbaik !


Kesimpulannya memang terbaik layanan dan penjelasan dari tokey kedai ni , if korang ada apa-apa soalan berkaitan , korang cari je Oppa William ni , terbaik ! Memang segala jawapan korang dia akan jawab , soalan yang tak di tanya pun akan di jawab jugak haha . 

If ugais ada masalah silau , tak boleh nak drive malam , dan bekerja mengadap gadjet , smartfon , komputer dan sebagainya  seriously Lens Alpha Blue 420 ni pilihan yang pertama korang kena pilih . Bila tengok demonstrasi tu wah macam magic pulak , tapi tu lah memang lens macamni yang perlu sebenarnya , cahaya apa-apa tak terkena direct ke mata . 



Buat kerja kena pakai spek Alpha Blue 420 la lepaih ni hihi , rasa macam lebih terang dan jelas , yang ni memang khas untuk silau aku , biasa ngadap laptop lama-lama memang agak pedih la mata , tapi bila guna spek ni cahaya laptop jadi tak terlalu terang kena mata haaaa , best sangat.

So gais apa tunggu lagi , jangan tunggu lama-lama ~ nanti naik harga menangis ehehehe tapi for now selagi stok ada masih lagi harga promosi , berbaloi grab yang lens alpha blue 420 ni .


LOCATION : 



EYE PRO VISION
GROUND FLOOR G111, SUNGEI WANG PLAZA, JALAN BUKIT BINTANG, 55100 KUALA LUMPUR.

3 ulasan:

Sis Lin berkata...

Sis pun berkenan dengan frame cermin mata Qaseh pakai tu.
Sis tengah nak bikin gak ni cermin mata..

Nadia Johari berkata...

cantik spek mata qaseh pilih tu..hehee..macam korea..

Sue Izza berkata...

hipster nampak umi rayyan ni hahaha kak sue rekemen abih ko adik2 sepuou anak2 sdara hok study n skolah,murah kan sesuai la tuk diorang guna duit biasiswa ptptn tu dr perabis kokse hehehhe.

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com