Kfry Urban Korean Ioi Putrajaya | Menu Wajib Cuba

7 ulasan:
 Assalamualaikum, first of all sorry for someone who is craving but still cannot eat here because of having a long queue , yup its so crazy ! So pleaseeeee wakeup early ! Haha

Kfry Urban Korean ? Aku rasa semua dah tahu tentang makanan ni yang asyik viral viral dan viral , kenapa kena beratur panjang namati sampai berjam-jam ? Sebab korang lah suka viral haha tapi sebab viral la aku tahu pasal Kfry ni . Berapa banyak viral daaaaaa , so lets begin why i want to eat this food ! 

Sebenarnya aku takdela sangat nak makan , tapi setiap kali besday aku , husband or Rayyan mesti di raikan dengan makanan yang kami tak pernah cuba atau tak selalu makan . So for my birthday im decide to eat this food , KFRY URBAN KOREAN ! Jauh woo dari Rawang ke Ioi Putrajaya semata nak makan tapi that time kebetulan nak ergi rumah kaksue , buat makan-makan raya sikit , please happy belated birhday to me yang ke 30 ! :p 

Aku sampai awal jugak lah , time ni kedai baru nak bukak tau tapi dah ramai yang beratur ! Padahal pergi ni bukan weekends pun , weekdays pun ramai jugak weh .. Tapi kalau korang takmau beratur panjang , better booking awal-awal lah so nanti just tunggu jap terus dah boleh duduk 

muka bosan menunggu
Kedai belum bukak pun dah panjang barisan haa
             

Nampak panjang naw beratur , nasib baik lah kedai ni sederhana besar jugakla so tiba giliran aku masih lagi muat , kalau tak kena pulak tunggu orang lain habis makan baru boleh masuk , haaa ko sanggup nak tunggu , memang idokla . Tapi tak sempat nak snap menu dia sebab pilih menu pun waktu berdiri cenggini 


Dapat jugak masuk dan duduk so lega amat , menunggu lagi makanan sampai so apa lagi moh la kita bergambar dulu hihi . Mujur lah Rayyan tak mengamuk lapar ke apa kalau tak memang huru hara nanti . Disebabkan kali pertama datang , qaseh order yang biasa-biasa je dulu .

  • Original Cheesy Fried Chicken Bumbuk
  • Strawberry Rita 
  • Mini Bingsoo Matcha Green

Strawberry Rita

Strawberry Rita ni Apple Barbican Soda with a Blended Strawberry Flavour , portion dia pun besar so beli satu je share-share dengan husband , romantik gitu .. Harga dia RM18.90 

Original Cheesy Fried Chicken Bumbuk 

Menu ni la yang orang duk viral tu , phewwww banyak weh portion dia ! Sesuai di makan untuk 2 - 3 orang .. Hari tu kitorang tak habis dalam 3 ketul tapi bungkus lah sambung makan dalam kereta haha kira habis lah tu , yang original ni rasa dia biasa je sebab tak pedas kan , sesuai lah untuk budak-budak , next time nak rasa yang pedas pulak ! Harga dia RM48.90


Nanti pekerja Kfry akan tolong cairkan cheese dan balut fried chicken ni untuk korang . 



 Peminat cheese memang wajib cuba okay 

Ada 3 pilihan yang korang boleh cuba , Ori , Spicy & Mustard 

Mini Bingsoo , Matcha Green Tea Bingsoo

Katanya mini tapi besar bapokkk jugak haha , nasib order satu . Portion dia untuk dua orang makan . Bila order bingsoo ni boleh request nak terus atau pun last sekali , so aku sarankan korang request last , bila dah nak habis makan tu baru suruh dia hantar sebab cepat cair . Kalau order terus nanti banjir weh . Sedap jugak Matcha Green ni cuma yang serbuk tu kena bagi cair dulu sebab pahit ! hihihi nanti . Harga dia RM23.90






Muka dah kenyang , balik lah hehe apa pun memang wajib korang cuba kfry ni tau , yang spicy tu orang cakap lagi sedap fuhh ! Harga dia agak mahal sebenarnya tapi di sebabkan portion besar kira okay lah , boleh pergi ramai-ramai .. Yang penting pergi awal 

7 ulasan:

Sheila Adziz berkata...

yum yum... nampak pun dah sedap itu lum cuba lagi...

Eiza GreenAppleKu berkata...

Tak berkesempatan jamah lagi. Nanti nak kena cuba juga ni.

mas saari berkata...

Wahhh semua nampak sedap!

Nadia Johari berkata...

sedapnyaa..nanti kalau berkesempatan pergila ioi tu..huhu..boleh rasa sini

Mimin Adam berkata...

tak boleh pergi selalu . hahahahha

Radhia Razali berkata...

ramai dah orang review Kfry ni sedap & berbaloi makan..kena pergi try jugak ni.

MrsEnoxis berkata...

Tiap kali lalu, mesti panjang beratur dia. Besar2 portion dia ye. Kena pergi ramai2 ni, baru leh try macam2.

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com