Search

Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Suede Foldable Travel Bag by Ptt Outdoor | Outdoor Gear in Malaysia

Assalamualaikum 

Suede Foldable Travel Bag by Ptt Outdoor | Holla korang , hari ni aku nak share pada korang semua tentang travel bag , tak kisah lah untuk melancong ke mana-mana sahaja , balik kg dan sebagainya mesti korang perlukan beg spare atau yang boleh jimat space dan lagi best mudah untuk …

Mont Cabana | Wangian Premium Yang Unik dan Tersendiri

Assalamualaikum ~ Holla korang ! Walaupun baru masuk bulan Ramadhan tapi dah ramai yang prepare pakaian untuk raya seisi keluarga dari hujung kaki sampai hujung tudung , tapi ramai yang terlupa untuk prepare satu benda ni ! Haish benda penting kot , wajib ada dalam handbag masing-masing . Apa dia …

Ramadhan 2 | Udang Masak Lemak Tempoyak

Assalamualaikum , 
Bila jadi surirumah ni memang hari-hari nak kena fikir masak apa , start kerjaya surirumah memang benda ni lah kena fikir sokmo wakakak tapi takpela sekurangnya dari tak pandai langsung , dari pemalas nak mampuih adalah perubahannya ye dak , nampak tak rancangan Allah tu baik be…

Resepi Menu Buka Puasa Yang Mudah di Bulan Ramadhan

Assalamualaikum ,  Haa tadi ada orang share segala menu untuk buka puasa siap dengan resepi , so aku share pulak dalam blog sebagai rujukan korang dan semestinya untuk aku jugak haha , harap resepi-resepi menu untuk buka puasa dan sahur ni sedap lah yoo .. 


HARI PERTAMA : KETAM MASAK LEMAK CILI API

Ramadhan 1 | Rayyan Meraung di Klinik dan Tak Sempat Masak

Assalamualaikum , 
Alhamdulillah masih lagi panjang umur untuk menikmati bulan yang mulia ni bersama suami dan anak , semestinya bila tiba Ramadhan masakan mak lah paling di rindui , makan beramai-ramai juga paling best walaupun bising bango dengan suara anak-anak buah haha tapi best cuma tak luah…

Perdana Menteri Malaysia Ke 7 , Tahniah Tun Dr Mahathir Mohamad

Assalamualaikum 
Rasanya belum terlambat untuk aku ucapkan tahniah kepada YAB TUN DR MAHATHIR MOHAMAD yang di lantik sebagai Perdana Menteri Malaysia ke 7 yang rasmi . Alhamdulillah , semoga di permudahkan segala urusan Tun M dalam memikul taggungjawab yang sangat berat , inshaaAllah ini juga kuas…

Maggi Pedas Giler Viral | Betul ke Pedas ?

Assalamualaikum 
MAGGI pedas giler ? Tetiba viral pulak maggi baru ni kan , benda-benda viral ni sebenarnya jarang layan melainkan benda tu ada di depan mata , haaa macam Maggi Pedas Giler ni lah . Asalnya shopping barang dapur di Tesco lepastu ternampak akak promoter tengah menyusun Maggi ni di r…

Buffet Ramadhan Murah di Shah Alam | Cafe Cerita Kambing

Assalamualaikum , 
Ramadhan bakal tiba tak lama lagi so faham-faham lah mesti nak ber buffet ramadhan jugak kan nanti .. Okay nak tanya soalan ni haa , bujet korang untuk buffet Ramadhan berapa ? Berbaloi tak bayar mahal-mahal tapi tak dapat nak makan semua , aku ni minum air pun dah cukup kenyang…