Search

Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Holla !

Anything can email me at dalia_adelia@yahoo.com
I'm Qaseh Dalia

Althea Bare Essentials Review | 3 Step Skincare Rutin

 

Annyeong haseyo ! First of all tahniah Althea dengan kehadiran new babies - Althea Bare Essentials , apa kah ini ? Haaa baca sampai habis tau sebab qaseh nak kongsikan kebaikan Bare Essentials ni kepada korang semua . Bagi korang mana yang paling utama untuk kulit muka ? Mekap atau skincare ? For me la kan  , skincare paling utama sebab mekap hanya mampu cover kulit wajah , tapi skincare dapat merawat kulit wajah , then bila kulit wajah dah okay , mekap simple pun dah cukup menyerlah :) 

Always fall in love with their packaging , so lets unboxing first ! Dalam box ni qaseh dapat beberapa hadiah comel , sample sachet dan of course lah new babies dari Althea iaitu Bare Essentials yang terdiri dari :
♡ The Contour Cleanser - 150g
♡ The Primer Water - 200ml
♡ The Fixer Cream - 50g 

Bila tengok kulit wajah orang Korea lawa gila kan ? Putih cerah , glowing , dan bersih sangat muka diorang ni nampak macam natural beauty je . Eh lahir-lahir terus cantik ke apa ! Haaa hari tu ada terbaca kawan share 10 step skincare yang orang Korea amalkan , phewww ~ 10 step ntah bila qaseh mampu bertahan untuk terus kekal rajin hahah , tapi nak jugak nampak muka glowing-glowing gitu kan , so di sebabkan 10 step tu sangat complicated , Althea hadirkan Bare Essentials yang hanya mempunyai 3 step skincare mudah tapi sama fungsi dengan 10 step skincare tu , ni sayang sangat kat Althea sebab sangat memahami 


Sebenarnya yang paling utama dalam penjagaan wajah adalah melalui step pembersihan , toning dan juga pelembab , so yang step-step lain itu hanyalah tambahan . Walaupun hanya menggunakan 3 step mudah , Bare Essentials memberi kelebihan berganda kepada kulit sebab ia menyihatkan kulit tapi dalam masa yang sama ia juga mencerahkan kulit . Effort mungkin nampak kecil tapi hasil yang dapat besar , gituh ! Okay jom qaseh tunjuk cara-cara dan fungsi Bare Essentials ni 

3 Step Skincare Mudah dengan Althea Bare Essentials 


Qaseh suka dengan packaging yang berkonsepkan warna putih dan simple je kan tapi nampak classy dan mahal , dapat hadiah cermin cute dan juga marmar yang tertulis nama Althea , also sample sachet , sape nak ? pm tepi k. 

💙 The Contour Cleanser 


First step , qaseh cuci muka dengan The Contour Cleanser ni , bagusnya pembersih muka ni sebab ia mengandungi bahan Ice Plant yang menenangkan so akan mengurangkan kesan kemerahan di kulit  , dan juga ekstrak Lemon Myrtle untuk detoks , yang bestnya pembersih ni mempunyai mikro kapsul yang mana dapat membersihkan sel-sel kulit mati . Kenapa nama pembersih ni Contour Cleanser ? Haa untuk korang yang nak shape kan muka tu , pembersih ni membantu peredaran darah dan membuatkan muka berbentuk V - harga RM23.00

Bau seakan lemon , dan memberi kesan berangin / sejuk selepas di cuci . Cara guna macam biasa , basuh muka , ambil sedikit pembersih dan urut lembut di wajah kemudian bilas 

💙 The Primer Water 



Second step , The Primer Water . Kebiasaannya lepas cuci muka , mesti sapu toner kan ? Tapi kenapa primer ? Haaa kalau korang nak tahu , this one 2 dalam 1 tau ~ ada toner dan juga primer dalam ni , Primer Water ni berteknologi kan Macro Fluidic Dispersion yang akan mengisi ruang liang pori dan memberi lebih kelembapan kepada kulit 


Mempunyai bahan ekstrak Snow Lotus , ia akan melembutkan kulit wajah , meningkatkan cahaya semulajadi kulit dan menyihatkan kulit . Cara guna , ambil sedikit Primer Water dan sapu ke seluruh wajah , tak perlu cuci tau ! Biarkan ia menyerap .. Qaseh suka tekstur dia , sangat mudah menyerap dan tak melekit bila di gunakan - Harga RM43.00

💙 The Fixer Cream 




Last step , bila kulit dan menyerap Primer Water tadi sapukan pula  The Fixer Cream . Jangan pernah tinggal step ketiga ni tau , sebab ini paling penting untuk melembabkan kulit wajah , dengan formula yang tidak berminyak , ia cepat menyerap dan memberi penghidratan kepada kulit selama 24 jam. Krim ni juga kaya dengan aktioksidan yang di peroleh dari minyak (green tea) yang mampu meningkatkan kolagen -Harga RM50.00


Tu diaa , mudah kan hanya dengan 3 langkah je uols , zup zap zup zap terus kulit lembut gebu persis bidadari haa gituh haha , tapi seriously qaseh dah cuba 3 step ni , memang kulit terasa lebih lembap dan juga lembut . Althea Bare Essentials ni sesuai untuk semua jenis kulit muka , fyi kulit qaseh jenis kering so sangat memerlukan kelembapan yang tinggi , tq Althea memudahkan rutin harian dalam penjagaan kulit wajah . 


Dah dapat cermin cute ni , lepas pakai tu terus la belek-belek muka di cermin , cantik luaran cantik juga dalaman , terus terasa perfect gitu .haa . So dengan 3 langkah mudah ni korang boleh dapatkan hanya dengan hargaRM116 sahaja , murah dan berbaloi tau , nak jugak cermin ni ? Boleh sangat tapi kena cepat-cepat sebab ianya limited edition , jika korang dapatkan segera korang akan mendapat 10% diskaun , free shipping dan juga free limited edition mirror ni . Cepat-cepat jangan lambat-lambat hehe 


More Info :
FB : Althea

Comments

SalinaJohari said…
Patut muka Qaseh glowing...ni rahsianya..hehe
Suka packaging tu, simple ja
Mohaz Sue said…
Nak sample sachet plissss😄😄
Amboiii makin comel lote laa dia...pakai althea ruponya..
Mamaleesyamiro said…
Packaging simple and classy. Thanks for sharing
Firzz Radzi said…
Sesuai untuk semua jenis kulit eih.. .
Huda Halid said…
bagus la Athea keluarkan produk baru yang lebih mudah nak guna, 3 step jer kan. Dah try seminggu guna memang ketara rasa kulit lebih lembut, highly recommended!
lisak said…
dah guna .. tasabar nk gosssippp gak
Dura Norell said…
Tgk botol dia pun classy gitu
mas saari said…
Menarik, biasa produk Korea ni berkesan.
Fuzy Hamid said…
harga pun agak berpatutan..dan produk Korea ni mmg sesuai utk kulit asia kan

salam dari umifuzy.com
Julia Johari said…
Suka primer water dia...sejuk dan rasa mcm terus dkt korea dah sungguh!
Sis Lin said…
Cantknyaaa awakkk...berseri2 pakai Athea...
Bestkan tekstrus dia ringan je. Kesan pasti best
MisDiarios said…
woww tengok texture dia punn lightweight je.. menarik ni..mmg minat cuci mata kat althea :D
follow sini #3796
Emas Putih said…
Cantik lah qaseh pasni. hehehe
Unknown said…
Althea looks like a great skin care regimen. I love to try these products for me to have a softer and smooth skin.
Ajay Chander R. said…
I seems very simple and superb and i will suggest to my relatives as well. Thanks for sharing, regards from Quora Gagger

Qeela said…
Nampak macam best je Althea ni, lama or cepat untuk nampak perubahan/kesan yea? Anyway love the packaging too, and cermin tu pon so cute hehe.
Tengkubutang said…
TB pun suka set ni sebab bila basuh muka, guna primer water dia, guna cream dia.. semuanya rasa best dan sejuk je.. tak memedihkan muka walaupun muka tengah ada jerawat yang dah pecah.. huhuhu..
Sue Izza said…
Memang best produk ni,tggu ciksue lakshare eh
fizafantagirO said…
Patut laa kulit Qaseh bersih jee
Yay, I'm a huge fan as well! I've been using Althea Bare Essentials for two weeks now and I'm loving it, making my skin so fresh :)
My review will up soon!
Sharon Lee said…
I love using these babies! They have really nice scent and works amazing on my skin =)
Linda said…
These products look good for me. Will check them out.
Emily said…
Keen to take on this 3-step challenge. It's hard for me to get on a routine, especially when I travel often but this is so worth it!
Mellya Musa said…
patutla cantikk :D in love sgt dengan baby baru Althea ni kan
Mariella said…
I want to try this product but I don't know if it will suit my skin type.
Products ni memang menarik! Tqs for sharing so detail.