Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Kula Cakes Kuantan by Lila Wadi | Sedap Ke ?

Assalamualaikum semua , lama tak berfood review so lets start again ~ yeahh , heheh rindu ke ? hari tu kan aku ada Family Day Kbba di Cherating , selepas semua selesai kena pergi hospital melawat mak mentua sakit (mohon doakan untuk mak mertua aku ye , semoga di beri kesembuhan ) . Jadi , dah alan…

Suka Makan Rojak Kat Sini !

Holla ! Assalamualaikum uols ... hurm aku tengah dengar lagu korea apa benda ni , sejak bila playlist lagu aku penuh dengan lagu korea ni ~ duh ! semoga Rayyan membesar bukan dalam persekitaran yang KPOP . Ok back to topic please ~ bila aku terdampar di tempat yang penuh keuntungan ni (Bukit Berun…

Kebaikan Shatavari Himalaya |Punca Rayyan Tolak Susu Formula?

Maafkan Umi Sayang ~ 
Terus terang aku cakap , aku menyusukan Rayyan sepenuhnya bukan dalam jangka masa yang lama seperti orang lain , sedih ? of course sedih sebab tak dapat menyusu sepenuhnya hingga 2 tahun .. tapi journey of breastfeeding setiap mummy tak sama kan .. maafkan Umi sayang .. 
Kena…

It's My Lip Crayon [Althea] Review | Pink Or Nude ?

Holla guys ! come back with another beauty review ~ 
So ! Hari ni aku nak share my favourite lip crayon by Althea , suka gila dengan tekstur yang di dapati dalam lip crayon ni , seingat aku beli this lip crayon bulan June , so dah 3 bulan sebati di bibir mungil gue yaaa , hahah tahan lama jugak ru…

Dashing Anytime EDT Pocket | Khas Untuk Lelaki Maskulin !

Dashing Anytime EDT | Teringat hadiah hantaran kahwin untuk suami , aku bagi set dashing untuk dia sebab aku suka bauan perfume dari Dashing ni , bau dia keras tapi tak peningkan kepala .. memang boleh bergetar tulang rusuk bila bau perfume Dashing ni hahah , so bagi mengelakkan bergetar tulang rus…

Rayyan makin kurus ? Umi tak bagi makan ke !

Assalamualaikum , rasa macam dah lama Umi tak cerita pasal awak , Rayyan dalam blog Umi , hehe maafkan Umi sebab agak pemalas untuk bercerita .. now anak Umi dah 1 Tahun 7 Bulan , fuh lagi 5 bulan dah nak masuk 2 tahun .. kenapa cepat sangat mendewasakan diri ! sobs sobs sobs , Umi tak puas lagi n…

Nivea Protect & Care Deodorant | Perlindungan Berpanjangan Sehingga 48 Jam !

Holla !  Hai everyone , hari ni aku nak share kat korang semua tentang produk baru Nivea , iaitu Nivea Protect & Care Deodorant .. deodoran ni memang wajib ada bagi setiap orang , ada ke yang tak pakai deodoran ? erghhh please lah walaupun badan korang tak berbau tapi deodoran ni salah satu pr…

Zing+ Detergent Film | Hilangkan Kesan Daki Degil pada Pakaian

Hai semua , hari tu aku ada upload Zing+ Detergent Film ni di Facebook dan suruh kawan-kawan di Facebook teka apakah ini , lepas tu ada lah yang teka wet tissue , face mask , name card , sampul duit pun ada hihi kalau aku yang tak tahu pun mungkin akan teka benda sama sebab macam tak terjangkau de…
back to top