Search

Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Review : Can't C Cushion by Y.E.T

Hai sayang-sayang ? I'am Me ! terus teringat joget Dato Vida kan , haha hari ni hari minggu yang agak boring , jadi bila takde benda sangat nak buat , terpandang kamera lalu snap my cushion favourite 

Sebenarnya tertinggal huruf C dalam gambar tu(dush!)  , so it should be ''can't c cushion which mean can't see cushion'' .. gitewww 

Can't C Cushion by Y.E.T , cushion ni aku dapatkan di Althea sempena birthday Althea hari tu , rugi tau tak beli time sale , murah-murah je haa .. dan ini cushion pertama buat aku sebab aku risau cushion compact tak berapa sesuai dengan aku ! (sebenarnya tak reti nak guna keh keh keh)


Apa itu ' CUSHION COMPACT ' 

Aku kan kekampungan sikit , nak cuba sesuatu yang baru tu ambil masa jugak , hahah tapi nak juga cuba supaya tidak ketinggalan , eh orang kata tak kenal maka tak cinta . Apa benda la cushion compact ni ? sebenarnya ia tak jauh beza dengan foundation yg korang selalu guna tu , cuma packaging dia dalam bentuk compact powder dan liquid foundation terserap dalam cushion / span .. jadi bila nak guna senang weh just tekan-tekan dan dap dap dap blend je kat muka ! 

Best ke Can't C Cushion by Y.E.T ni ?

Kalau tanya aku yang pertama kali guna jenis cushion ni , weh lagi mudah rupanya sebab tak perlu guna span lain nak blend foundation (sama ada stick / liquid) , lagi satu bila ber cushion ni memang jimat masa aku duduk depan cermin mekap tu , eh lenguh jugak tau tangan aku nak dap dap dap guna span biasa hingga Rayyan pun asyik tiru je bila duk ber dap dap dap tu (nyanyi macam mua Bella) 


Muka aku sebenarnya ada bintik-bintik hitam kat pipi , kalau dalam gambar kadang tak nampak sebab guna filter kah kah kah , dasar fake ! jadi aku cuba Can't C Cushion ni haaa , dapat jugak cover bintik-bintik hitam dan gelap bawah mata , atas ni aku terlebih pakai tebal jadi agak terlebih putih , terus jadi macam orang Korea , annyeong ! aishiteru ! huh lantoklah ~ 

Bila aku nak keluar pergi mall ke pergi taman ke pergi mana-mana je yang dekat pakai aku pakai Cushion Can't C ni jee lah ~ eh tapi kenapa nama dia " Can't See " haaa ? maksudnya walaupun kita pakai cushion ni orang lain tak nampak ke ? haha vodo je aku tanya aku jawab ! lebih kurang macam tu la maksudnya .... nampak di situ natural beauty padahal dah cover boekkkk punya .


Antara kelebihan boleh baca di gambar k
Bagi aku berbaloi beli Cushion ni , puas hati lah untuk aku yang pertama kali guna foundation jenis cushion ni , bagi good coverage bila mana dapat cover bintik-bintik hitam bawah mata , tepi hidung dan mencerahkan lagi , aku pulak jenis kulit kering , Cushion ni boleh melembabkan kulit wajah jugak dan yang pasti tahan lama ~ rata-rata yang dah guna pun berpuas hati dengan Can't C Cushion by Y.E.T ni .. 

Hati Berbicara :
Nanti aku kongsikan lagi barang mekap yang aku beli di Althea k , stay tune ~ yang nak beli cushion macam aku ni boleh beli di Althea


Comments

wahh makin cantiklah akk
Farhana Jafri said…
cantiknya lepas guna produk ni. Singgah sini jadi pembaca baru blog ni :)
Cik Nor said…
ptt comey qaseh..pakai bdak mari obersea..:)

hakak dah singgah sila bayr RM10.00..haha
mas saari said…
Menarik, nampak smooth jer bila pakai.
Unaizah San said…
Spf 50.. woww.. sangat bagus kalau selalu outdoor ni! 😊😊
Ummi Hanie said…
rajen review ... iolz yg tak review2 lagi cushion fondesen iolz.. hihi
Fatimah Nabila said…
xretinya nk ber'cushion' nih..haha! dok pkai compact powder jer..
Khir Khalid said…
Wahhh berita baik buat wanita ni :)
Radhia Razali said…
dahlah kulit muka Qaseh flawless..guna powder bertambah2 flawless lagi muka Qaseh
Nina Mirza said…
Patutlaaa makin berseri²
Lisa Nurulain said…
Lisa kalau lacau cushion ni kena bersihkan muak dulu guna makeup remover dulu, pastu sprai guna Bio Water .. pastu letak moisturizer , pastu baru ltak cussion. kalau tak nti muka mcm rasa kering