Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Gua Tetap Bangga

Assalamualaikum ,  petame - tame ambe nok royak bui bahawe ambe ase sedih ngat dengan kekalahan teganung mempeteh nogori nombor 9 , tapi ape kan daya .. kalah2 dah , hok menang tu bersorak doh , bui ke dio lah eh .. apa-apa pun gua tetap bangga dengan teganung sebab masuk gak r final dari hok dopl…

Buat Amal Sambil Berblog

Assalamualaikum ,
korang nak pahala tak ? haaa free - free je dapat , dalam kita berblog tu and dapat duit hasil korang berblog apa kata sekali sekala kita buat amal dengan seikhlas mungkin membantu orang - orang yang tidak senasib dengan kita .. amal ni paling sangat-sangat senang , dan amalan ni…

Aku Berus Gigi Dan Ko Berus Jamban Masih Boleh Bersama ~

Assalamualaikum ..
selamat malam semua , kan best malam - malam macam ni lepak kat pantai sorang2 sambil dengar lagu ulek mayang di ulek ! mau meremang bulu ketiak .. hik3x.. tah lah rasa nak cari ketenangan pulak ..

benda yang paling aku suka tengok ialah laut .. sebab laut paling menenangkan . '…

Gua takde Hak atas diri Lu , Lu pun Takde Hak atas diri Gua .. !

Assalamualaikum .. ganung nelang agy hahaha , opss ok sory , yahooo maaf blog , qaseh sibuk sikit ukur jalan putrajaya ~ sape2 rindu boleh lah col , no fon kat page about me , tu pun kalu jumpa ..

cinta ni kadang - kadang gurauan dalan kehidupan , gurauan melampau buat sakit hati , gurauan sedih mena…

Tiada Kata2 Secantik Bahasa pada Rabu day ~

ganung 2 - selangor 0  nok berkata2 gop dakpe kang ? nok wat guane semalang ganung nelang agy ..  anyonyonyo selangor sory to say bubyee ~ keh3x.. peteh ganung peteh !
sakit ngat idung siksa wase nak korek idung ada ketumbuhan jerawat hok bakal naik ! dop pasal naik tah idung ..grrrr
peteh tu macam sepak…

Bangsat !

Assalamualaikum..

Bila izrail datang memanggil terkubur jasad di pembaringan , seluruh tubuh akan menggigil terbujur badan dan kedinginan , ~ saat ini aku biarkan lagu ni berkumandang di telefon , supaya aku dapat sabarkan diri melihat video budak yang digilis berulang2 kali , melihat manusia yang b…

Peteh Ganu Peteh ! Tahniah Terengganu

Assalamualaikum ..

Pehhh kalu dengor ade perlawanang bola ganung lawang kelatang , tolok nasi ayam ,kefsi sume2 .. sedak duk ngadap depang tb , nop g stadium pung xdop orang nok ajop , kalu ade orang ajok sedak doh wase .. pape hal pung perlawanang malam ni hebat .. walaupun seri malam ni , dakpe …

Surat Dari Hawa Untuk Hawa

Assalamualaikum..
Ada surat untuk kaum hawa dari seorang hawa ,  dulu waktu zaman jahiliah , hak kita di cerobohi , antara kita sudah di tanam hidup - hidup , dulu kita hanya sampah di mata lelaki .. tiada nilai , sedih ! kadang - kadang jadi hamba nafsu sahaja ..tapi kini bila rahmat islam menyel…

Lepas kahwin Terbongkar Rahsia !

Assalamualaikum..

aku , kau punya kelebihan , aku , kau punya kelemahan .. tapi kelemahan boleh di ubah jadi satu kelebihan ,  kalau kita malas benda tu boleh ubah kan ? melainkan kita cacat or benda2 yang memang kita tak boleh nak ubah .. semua tu tanpa kawalan kita , redha .. senyum 
bila kita ber…

Tips Hapuskan Teman-Teman Maya !

Assalamualaikum..

Rata - rata semua orang kat donia ni dah pandai ada kawan donia maya , aku pun tak terkecuali .. dulu - dulu sebelum ada facebook , ada masuk mobile game station aka MGS , kat situ boleh main game , ada tempat berblog tapi dulu - dulu fon2 tertentu je leh masuk , dulu guna fon sabu…

Monolog Jatuh Cinta

Assalamualaikum ..
Aku qaseh dalia . 23 tahun ,Dulu waktu sekolah menengah , aku tak ada feel tentang cinta , dan aku tak pernah tahu apa itu cinta , apa rasa cinta ~ hebatkah cinta ? langsung tiada dalam otak fikiran ku .. aku belajar dan aku sayang kawan2 aku yang terbaik , itu sahaja .. tapi tak …

Hidupku Adalah Hidupmu ..

Assalamualaikum..


Benar kata orang , susah ingin mencari seseorang yang benar-benar  serasi dengan kita .. seolah2 mencari separuh dari diri kita yang hilang dalam timbunan kaca , dalam pencarian kadang2 tanpa sedar kita terluka , berdarah , menangis .. diri sendiri tak lagi di kisahkan .. menunggu …

Mangkuk Yang Cantik , Madu dan Sehelai Rambut

Assalamualaikum ..

Rasulullah S.A.W dengan sahabat-sahabatnya Abakar r.a., Umar r.a., Utsman r.a., dan 'Ali r.a., bertamu ke rumah Ali r.a. Di rumah Ali r.a. istrinya Sayidatina Fathimah r.ha. putri Rasulullah SAW menghidangkan untuk mereka madu yang diletakkan di dalam sebuah mangkuk yang cant…

Rindu berblog masa dahulu kala ..

Assalamualaikum .. selamat malam semua , ada orang rindu qaseh tak ? ok jangan cakap kat sini , jadikan tu satu rahsia .. sebab tak mahu terima hakikat takdop orang rindu kita pun .. sob3x , heee never mind.. 
di bawah lembayung sinar bulan tetiba rindu time berblog dulu kala , dulu setiap hari mesti…

Rama - Rama Dan Cinta Lelaki

Assalamualaikum sayang2 semua , semoga sentiasa di bawah payung rahmatNYA ...
sorry sebab qaseh dah jarang blogwalking , ada yg sempat baca tapi tak tinggalkan komen , maaf..

[credits ; foto] ''rama2 itu ibarat wanita ,Biar menjadi rama-rama dengan sayapnya yg terang dan indah daripada sang k…

Buat Renungan Kita ...

Subuhnya
di mana aku berada
masih enak dalam kelambu rindu
sambil berpoya-poya dengan waktu
masa bagaikan menderu
langkah tiada arah tuju
fikiran terus bercelaru
terlupa aku semakin dihujung waktu
siapa aku di depan Tuhan ku.

Zohornya
aku lebih memikirkan kelaparan
kehausan dan rehatku
aku lebih me…

Lelaki ! Kau Nak Apa Sebenarnya !

Assalamualaikum ...

Dulu2 kan masa qaseh budak hingusan lagi n waktu tu maybe baru lepas frust bercinta , selalu je tertanya2 apa sebenarnya lelaki nak dari seorang perempuan ... ? kadang2 heran sangat apa yang sebenarnya lelaki nak ? [hensem tak pakwe saye ~ lalala] [foto] apa yang kau inginkan lelak…