Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

BFF = BF = EX BF = FREN?

Assalamualaikum..berpuasa tidak bermakna jiwang di lupakan .. pehhhh

ingat lagi tak dulu kita kawan baik , lama kelamaan hadir rasa cinta dalam diri kita lalu terjalin sebuah hubungan percintaan tapi kini kita dah makin berubah , seakan ada jurang yang besar dalam dunia kita lalu hubungan 'kawan' yang dulu hilang , hubungan 'cinta'yang ada musnah .. kita terpisah dalam dunia yang kita ciptakan ...

tanpa sedar kita lupa yang dulu kita seorang kawan , maaf .. kadang2 aku boleh menjadi kawan yang dulu tapi bila semakin lama semakin dekat .. kenangan yang dulu hadir tanpa diminta .. maaf , bukan aku ingin membuangmu tapi aku yang pernah terbuang oleh mu ~ tegarkah aku menjadi galang ganti di saat kau kesunyian ? 

dan kini kita semakin dewasa di telan oleh masa , masa lampau tak selamanya menjadi milik kita dan kita harus mengikut rentak usia kita .. ada orang boleh terima ex dia kembali jadi kawan tapi ada juga yang tidak boleh menerimanya lagi mungkin kerana cinta yang ada masih mekar di hati seseorang itu .. selagi kenangan , cinta itu masih ada biarlah kejauhan dan kesepian memadamnya agar nanti bila kita bertemu lagi tiada kenangan yang kita bentangkan ...

kalau aku tanya kamu semua bolehkan kamu terimanya kembali menjadi kawan ? apakah kau akan menerimanya ?
aku ..usah tanya aku

Comments

Unknown said…
aiseyh..galang ganti je..zalim..
salemaziz said…
they say relationship come and go.
friendship are forever. but i dunno lah.

aku rasa, stay la kawan. mungkin ada hikmahnya barangkali?
Anisa Hang Tuah said…
salam ramadhan..
:)

saya ada kawan baik..

tapi dia seakan menjauh sebab dia dah jumpa kawan baik yg lain.

perkara mcm ni sgt2 menguji persahabatan kami
Unknown said…
susah nk jd fren blik

jnggal..tak tpu punye
James Alexander said…
bg aku, tidak mustahil utk kembali menjadi kawan. Namun, kawan yg kini x semcm dulu. Kawan kini ada batasan pilu...
A.I said…
fuh!
kalo tnya aku yang baru clash, boleh sebab we start as friend.

tapi macam aku ckp baru clash kan, so....
biar dulu.

emosi dua2 dah ok, then baru boleh jadi kawan.

tapi tipu la tiap kali dia hanta msg mcm nak caring aku tak melted?
sebab tu aku jrg2 balas. balas pon pagi dia hnta malam br balas. HAHA.

tak nak patah balik, biarkan semua itu kenangan.

kenapa aku citer panjang kat sini eh? HAHA
Bidadari Syurga said…
selalunya xbf payah nak jadi kawan. lagi2 plak kalau kamu dah ada kekasih baru.
kisah yg lalu mmg hanya tinggal kenangan..cukuplah sekadar kawan rasenya biarlah takdir dan mase yg menentukan..
Hishyamuddin said…
suke entry ni..

ada orng tu, buat ex dia jdi adik angkat, tpi ex dia xnak pn hrgai..huhu
NasQ said…
susah nak jawab soalan tu... tanya hati la...
semutsengal said…
waahhhh...


saya blur ni..Err
alexayussida said…
yang patah tumbuh yang hilang berganti..keke


slmt berpuasa :D
Sarkasiz said…
bff=bf=ex bf=musuh.
miszlonely said…
ada kawan mcm tu...tpi bila dh kwn prsaan dulu mse couple dh pudar...so nothing.....kwn2 cm tu jer la...nk lebey...bole...bole bla...hahah
Lea Isnawi said…
kawan2 biasa sudah
kalo jumpa senyum
kalo tak jumpa, xyah kontek..hehe
FaKArePa!n said…
jadi teman tapi tak mesra la.. susah dah nak baik balik
i know nothing about love la sis ;(
anyways, selamat berpuasa kk comeyyy!
sharifah diyana said…
hurmmm, bg saya, kalau kita da putus then nak kawan blh but if kita ada boyfie better think again, sbb jgn di sbb kn persahabatn, cinta yg kita putik yg akan hilang plak, tkt boyfie kita cemburu dan ta faham plak nanti,
but masingmasing ada pendapat yg berbeza :)
zEri sAfEerA said…
susah nak jawab sbab x pnah bercintan. hehe :D
MizzTina said…
klu buley tanak jd kwn balik sbb dh terkena...bila jd kwn duk tayang GF baru dia dan sering menyakitkan hati.. sebok ajak jmpa semata-mata kn kenalkn GF dia.. motif??
sYafIk-wAy said…
ex sy dah jd besfren sy .
YouSOF said…
Nak tanya jugaklah..

apakah kau akan menerimanya ?






Ini memang jiwang..
Ilaasuhailaa said…
jadi kawan?erm..susah tu..selepas dulu ada ikatan..^^,
Fara E's said…
entah , mungkin boleh tapi perlukan masa
haha.. kwan je balek.. kalau betol2 sayang confirm x putus kn :)
Anonymous said…
kalau chemay.
susah nak kawan semula dengan ex tauu
-.-
YUL said…
peh, jiwang gile, suke2! haha. tp yul tak pernah cmtu lg huhum
Unknown said…
okay shje bg ayie..hehe sebb ddh laluinyer
Ieyqa Adam said…
kawan selagi boleh berkawan. :)
Chuu Muqhlis said…
wahaa., mesti la bole.,
frends forever..
saye penah melaluinye -___-'
dan msih bkwn~
~Sal Ismail~ said…
x reti nak komen sbb bercinta pun x penah..hmm~
Nuruashia said…
awww..nuru kwn jee ngn exbf..tp kalo ngn bff sndiri tu dlm proses ahhaha
Pink said…
kita boleh ;)
fiqas said…
kawan jadi kekasih, mungkin saja boleh tapi kalau ex-bf jadi kawan baik, rasanya macam ssh sikit kut,..
ILA HonEyBuNNy said…
susah la nak terima jadi kawan balik..tak nak tak nak...ehheh

salam ramadhan..;-)
Far8 budak baik said…
kesahhh!!tu ar kn..ade je org
tak lehh terima ex dyorg..
tgk akuu cool je..
tak payah lahh gadoh2
yg lelaki kn ley pasang 4..
seorang pergi..3 lagi ade..hahaha
Nizam Ijam said…
kim salam org dalam gambar k..hehe
Unknown said…
sy dgn ex sy tetap kwn ..
tp ....
dah tak mcm dulu time mula2 jadi kwn ..
nth la perasaan tu mcm lain lah ..
ewanthology said…
kawan menjadi kekasih memang mudah, tetapi sikar untuk kekasih menjadi kawan.
faiz said…
bab2 cinta xdpaeik den nak noleng..heheh
odahonebizz said…
kwn yg best ialah kawan sampai mati...
WuMing said…
Ex ini kadang -kadang boleh juga di terima sebagai kawan. Bergantung kepada apa sebab yang memisahkan kita dahulu...
Tapi jika pergaduhan yang ditimbulkan oleh mereka dan buat kita teraniaya.. Mungkin kita tak boleh terima mereka lagi..
Begitu juga sebaliknya...
aDisH.sHidA said…
susah skit la sebab egt apa yang berlaku berkaitan hati n perasaan...sekali terluka.terguris ermm....sukar di terima...huhuhu..
fRaMe+LenSeS said…
buleh ka? sat nak pikiaQ. lalalalala~~
FaraAmira said…
erm mmg susah nk jd kwan cam dl blik...confirm janggal punya...
ArezAyreeN said…
cerita nim sume..
sye pernah lalui..
mmg sme..trharu n + kecewa bler bce..
heheh..
tq fr da post...
igt blik kngan lame...
bukan mudah untuk terima sebagai kawan kerana cinta yg lama maseh wujud di dalam hati . lebih baik menjauhkan diri je drpada semakin terluka
back to top