Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Cinta di Pusara ~

Assalamualaikum ~ tiba2 hati berkata lama tak jadi ustazah hehe .. nnt lah buat research n bahan2 ilmiah untuk dikongsikan .. kena banyak membaca ~ skang ni jadi dr.cinta dulu ~ weee maaflah ye kalau entry2 dalam blog ni bagi kesedihan buat kamu2 semua .. ada masa kita kena bersedih agar kita tahu dunia ni bukan untuk ketawa je ..rite ?



pagi olz .. alangkah indahnya bila kelak pusara kita sentiasa hidup ~ berseri dipenuhi bunga2 dan di hiasi suara2 merdu yang menghadiahi kita ayat2 suci al-quran ~ pusara tu seakan2 hidup ~ tenang dan punya cinta .. bez kan kawan2? sadis kan bila org yg kita syg pergi selama2nya ~ kembali padaNYA .. adakalanya kita menanti sebuah khayalan untuk betemu dengan mereka2 yg sudah pergi ..kdg2 terlalu payah untuk menerima ketentuan takdir ..adakala2nya dia selalu hadir dalam mimpi2 menyatakan dia sangat bahgia di alam sana ~


pusara yg dipenuhi cinta .. aku melihat seseorang sedang membersihkan pusaramu ..ditemani angin yg lembut menampar di pipi ..seakan2 seorang yg menahan segala gejolak di hati namun diselindung oleh ketabahan diri .. insan yg dirimu cintai masih lagi mencintaimu walaupun dirimu sudah pergi .. inilah cinta ..cinta yg sentiasa hidup !yang tak pernah pergi walaupun dirimu pergi buat selama2nya ~ 


    ''dikala kerinduan di dalam kesepian ..trkenang kisah lalu ..pada waktu itu kau dan aku sgt bhgia ..berjalan bersama2 melihat mentari senja ..mencoret nama di pasir yg putih..kita sentiasa bersama tak kira masa .. bila berjauhan kita slg merindu ..bila bersengketa syg semakin kuat ..bila berdepan penuh dengan gurauan ~tapi kenangan itu hanya jadi teman hari2 hidupku..kau pergi jua tgglkan aku..aku tahu DIA lebih sygkan mu dan aku hanya mmpu mendoakan kau bahagia disana dikalangan org2 beriman '' 


hati berbicara :
tidurlah insan tersayang ~ tidurlah buat selamanya ..
nanti aku akan mengikuti dirimu dan hatiku masih punya setangkai cinta buatmu selama2nya ... walaupun dirimu tiada cintamu tetap mekar dihatiku ..
jiwa ni masih bersatu dengan darah pekat yg mengalir sama ..
dan di pusara ini akan ku taburkan doa2 dan bunga cinta ..
agar pusara mu tetap subur di hati ..
salam syg dr insan yg terluka 
hihihihi layan ~
qaseh nak buat satu ruangan kat dlm blog ni .. ruangan bicara hati wah2x tapi mesti xde org nak juin kan ...?
ruangan tu untuk korg meluahkan rasa .. bukan setakat soal cinta ..utk ibu ~ kawan ~ex bf ke apa2 ke.. haha xde org nak juin kan .. tutup buku grrr




Comments

Unknown said…
Buat ja sis, mesti ramai yang nak join.

Mati itu pasti. Tapi, tetap juga leka dengan urusan duniawi sehingga terlupa yang rumah kita nanti adalah liang lahad.
forever love said…
atq nak nages baca entry nie kak :(
forever love said…
lupa lagi nak subcribe... haha
Ilaasuhailaa said…
adeh..Qaseh nie memang terror r bab2 kate2..hehe..
Ujang9897 said…
mood jiwang masuk sini..=)
qasehraihan said…
bila baca entry qaseh saya salu terfikir...cne dia boleh buta ayat sepuitis ini???hoho

ruangan yg nk dibuat tu bagus tu..hehe

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/04/aku-cinta-padamu.html
MaErA kZz said…
hehe . . nk join . .
athirahassin said…
qaseh.... blog ni penuh dengan kata hati.. woooott woott.. hehehehehehe
qaseh suker buat akak nages pepagie... huwaaaaa... kenaper erk, biler setiap akak baca nukilan kasih nie tiba-tiba dada rasa sebak, gugur air mata kesedihan... huhuuuh... akak nie gembeng sket, tue sensitif sket tu
lalink7 said…
buat la..nk joinnnnnnnnnn laa..hehehe
Unknown said…
sob...sob...
neslO_ais said…
em cube la try plan tuh..
mane r tau gempak plak org join..
♥sophie♥ said…
sophie join sophie join ! aww ! hahaha ;p
Santan Berlada said…
blog dalia cute...
sng nak buka n sng nak komen...^^
yaya_flanella said…
huhu. sedihnya la kalau kita yang alaminya nanti kan..
Kak Sam said…
alamak rajinnya.
farhana sahri said…
moga insan yg kita syg pergi selamanya tu, ditempatkn bersama org beriman...para solihin...=)
semutsengal said…
nak join.nak join ;)
zeeLa-AtiE said…
wah qaseh...atie suker lah entry dia..
ayat dia berbunga bunga..
mang betol doktor cinta..
dapat Phd dah ker??hehe!!
sayu saja entri ini...
NadiRah said…
best jer!!!
menarik!
KAMIHIDUP said…
teringat kt arwah abh. :(
Qaseh Dalia said…
awan biru -
yelah tu awan hehe .. yup mati itu pasti cuma kita je tak tahu bila kita akan pergi
Qaseh Dalia said…
atiq -
jgn lah nanges olololo
Qaseh Dalia said…
ila -
huhu yelah tu syg
Qaseh Dalia said…
ujang -
baru tahu ke huh
Qaseh Dalia said…
sis qaseh raihan -
qaseh tulis time dengar lagu lah sis
Qaseh Dalia said…
maera -
join lah dear
Qaseh Dalia said…
athirah -
blog org dah banyak tulis pasal personal biar blog qaseh dipenuhi bunga2 cinta ehehe
Qaseh Dalia said…
sis yg comel -
maafkan qaseh hehe .. qaseh pun sensitif jugak orgnye ..meh lah kite nanges sesame uwaaa haha
Qaseh Dalia said…
lalink -
tak juin siap u
Qaseh Dalia said…
neslo ais -
hurm yeke huhuk
Qaseh Dalia said…
sophie -
yeke hik2 tq dear
Qaseh Dalia said…
shamsudin -
tq bro
Qaseh Dalia said…
yaya -
tau xpe syg
Qaseh Dalia said…
farhana sahri -
insyaAllah
Qaseh Dalia said…
atie -
mau kena cubit nggak
Qaseh Dalia said…
nadirah -
ape yg menarik pun qaseh tak tahu
Qaseh Dalia said…
kami -
maaf :)
doakan byk2 kat arwah abah :) semoga tenang di sana ye
forever love said…
teringat kat arwah abah..
Qaseh Dalia said…
atiq -
doakan arwah abah tenang di sana jangan miss sedekahkan ayat2 suci Al-Quran ..
forever love said…
insyaAllah kak.... :(
Qaseh Dalia said…
atiq -
jgn buat muke sedih2 lah .. sis rasa bersalah pulak..kepergian seseorang tu supaya kita berdikari :) berat mata memandang berat lagi bahu memikul .. sabarlah ..nnt sis qaseh pergi jugak hehe
forever love said…
huhu.. it's ok kak.. cume sebab lain je nie...

pasal tue dah biasa da..
Qaseh Dalia said…
atiq -
sebab pe? xyah ingat kenangan lame ok piat kang
forever love said…
tak.. tak ingt pun.. yg lepas tue bia la.. kan dah kene basuh dgn sis b4 nie..

pasal lain la.. dan update kat entry
Sedih melepaskan orang kesayangan pergi. Tapi itu ketetapan ilahi. Terima dengan redha walaupun sukar.
KUREKURE COMEL said…
hhmm...mina ada pengalaman...

hari ni dia luahkan perasaan dgn banyak senyuman...

esoknya..tanpa sempat mina balas jwpnnya...dia pergi selama lamanya dgn penuh tragis....huhuhu...
*kesat2 air mate*

aitt..

hye Dr Chenta Qaseh Deary,

:)
Raden said…
buat!!!! sy kompem join!!!!
azi nur said…
aduh indahnye bahase..suke!
Solihin Zubir said…
mmg sedih jika org yg kita cintai pergi buat selamanya..
tp lg sedih melihat org yg kita cintai bersama org lain.. =(
Unknown said…
Touching la. Thanx for da info.
kAmi dAn mEreKa said…
pagi2 ni dah tacing bace benda alah ni,
sob sob,
=)
Qaseh Dalia said…
siti nurhayati dolah -
betul tu sis
Qaseh Dalia said…
mina -
huhu sedihnya .. hurmm tiada jodoh ngan dia ..Allah lebih sygkan dia ..semoga dia tenang di sana
Qaseh Dalia said…
sis mutiara -
hehe hye sis syg muahhh
Qaseh Dalia said…
solihin -
olololo sabar lah hehe
Unknown said…
as salam..
wah!
menarik! saya nak join ;)

oo...
bagus netri ni ;)

ukhwah yang terjalin antara yang hidup dan yang mati tidak akan putus dengan hanya berdoa untuk kesejahteraan dia disana

=)
back to top