Search

Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Holla !

Anything can email me at dalia_adelia@yahoo.com
I'm Qaseh Dalia

Statistik Blog

Recent Post

Katakan saja ~

Assalamualaikum petang olz ~ lov u tq sudi masuk blog buruk qaseh .. 

''cintamu bagai kan rembulan 
yang hadir bila malam menjalang
kau hilang bila siang mendatang 
begitulah cintamu oh syg ~
mengalir air mataku menemani malam sepiku 
ku rindu saat bersamamu ~''

dahulu engkau berikan cinta ~ mengapa kini engkau berubah .. katakan saja aku tak kisah dari kau terus membuat ku tersiksa ~ hehe ni cebisan lagu sodeh .. kdg2 time hilang cinta atau pun sedang berada di akhir2 perhubungan ...macam2 terjadi ~
  • mula berubah tingkah laku
  • kasih syg mula pudar 
  • buat2 sibuk 
  • kemesraan tu hilang 
  • jarang col / msg
  • bila tanya hal2 berkaitan hati mula beralih topik 
  • susah senang /sihat dan sakit diabaikan 
  • dll ~
bagi yang terkena mula fikir bukan2 n then pasangan rasa tension bila tembelangnya dah makin di ketahui .. kdg2 tuduh psgn sendiri fikir bukan2 ..hey tahu tak pasangan akan tahu ..ada naluri bila someone yg dia syg mula berubah..  

kenapa ye bila dah tak sayang always dera pasangan nya ..bukan dera fizikal tapi dera hati dan perasaan .. meseg pun kdg2 balas kdg2 tak.. ada jugak yang tinggal kan tanpa berita tup2 datang balik 2 3 hari lepas tu ..hurmm tahu tak tersiksa buat macam tu ..sakit sangat ..macam digantung tak bertali pulak ..

kenapa senang nak mendera hati orang tapi susah pulak nak mengaku yg sayang tu dah tak ada .. memang kebenaran satu keperitan tapi lebih baik luahkan dan selesaikan dengan segera dari menanggung keesokan hari ~ katakan saja aku tak kisah dari kau terus membuatku tersiksa ~kenapa takut untuk berterus terang ? ataupun takut janji2 dituntut ?atau takut segala yg negatif akan terjadi ~kalau takut kenapa berubah ?

''dengarlah andai dapat ku undurkan masa ..akan ku himpun jambatan kasih ..andai dapat merawat luka akan ku cari sejuta penawar ..andai aku dapat menggengam cintamu akan ku hampar permaidani hati ~ tapi andainya kasih syg ku sudah tidak memenuhi hatimu lagi ..katakanlah agar aku dapat mengurangkan sakitku .. katakanlah agar aku mencari ketenangan ku sendiri .. lepaskan aku jika tiada lagi cinta di hatimu ~ aku tak mahu terus tersiksa dibayangi bayangmu tapi tidak hatimu ~

hati berbicara :

andai sayang teruskanlah .. baiki apa yng kurang 
andai di hati sudah tidak sayang lepaskanlah agar tidak hatinya terus tersiksa
katakan yg kau sudah tidak menyintai aku agar beri peluang untuk aku memperbaiki kekurangan diri ...agar aku tidak lagi tersiksa denganmu .. untuk apa kita bersama jika hanya aku seorang menyayangi mu ~ tapi kau ? menganggap kewujudan ku seperti hantu ....
lepaskan lah aku ... andainya ini kesakitan saja yg aku rasai 
p/s entry ni qaseh tulis tanpa feel ntah lah nape petang ni tak dapat cari feel..n feel something kekurangan dlm entry ni ..maafkan qaseh :P
hati qaseh ke laut ~
entry tiada kene mengena dgn tuan blog 

Comments

MizzTina said…
nape mcm sedey jer??? huhu
Ilaasuhailaa said…
lirik lagu si Apit kan..sungguh mndalam..entry Qaseh nie ada gk terkena batang hidung kawe..haish..(^_^)
Unknown said…
tacing.. sob sob sob T__T

teringat kisah lame..hukhuk..
gmbr santekkkk....jeles lah ngan pnpuan kulet besih2 niyh..hahahahah...
someyl jep mke 2...wink2~~
Anisa Hang Tuah said…
derita merindui :'(
betul tu qaseh, dulu ieb penah mengalaminyer
Anonymous said…
syahdu nya...kenapa ni..??
tersentap bila baca entry nie..
arhh mood arini kn mcm sedih jak.. lg sedih bla terbaca entry nie.. :(
qasehraihan said…
cayang...kamu ni patut jd penulis novel la..nape xtry ek??masuk cni mesti ai rasa syahdu2 tau..huhu

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/04/tips-bagaimana-lelaki-boleh-gembirakan.html
aloloo..ngape feeling2 ptg2 nie..meh peluk sekt..hehe~
same mc situasi prince skrg ni..dan prince sgtlah bersetuju dgn kate2 qaseh tu..sebab tu prince suke masuk bace entri kat blog ni...nice entri..thumbs up!
aDisH.sHidA said…
QASEH.....SEDIH BILA BACA ENTRY NIE..SEBAB IA ADA KAITAN
semua tanda2 tu dah kena ..
sadiss hati ni ~
KAMIHIDUP said…
kalau kita syg mmg kita ade naluri yg kuat, bila pasangan curan mesti kita akan rasa. :)
aNiS aNiSa said…
mnyelami entry ini ='=

comel ja blog qaseh ni..mana ada bruk =)

latest entry : Hati Seorang Wanita~
Fifi Qhidal said…
qaseh qaseh...awat ke muara da nie? hehehe :)

nice tau entry nie.

* * * * * = 5 bintang :)
Hi..blogwalking

www.mrredrambutan.com
madammondoq said…
sadness...

jom tgok zaman kegelapan utm skudai di blog saya!!
Tasha said…
iyer ker tak de kene mengena?
Firdaus Kasim said…
awk cantik qaseh.. secantik nama awk..

Baca entri terbaru firdauskasim.com :
Cara cantikkan banner iklan disertakan dgn teks yang menarik
Qaseh Dalia said…
mizz -
mana ada sedeyh ..xde idea sebenornye nak tengok feeling korang je hik2
Qaseh Dalia said…
ila -
a.ah lagu dia ..
hehe sabar lah k
Qaseh Dalia said…
amirah adnan -
ops qaseh buatkan amirah terbuai kenangan lama ke hehe sory dear
Qaseh Dalia said…
dim -
ape tu wow?
Qaseh Dalia said…
bila blog bercerita -
atoii tengok muke qaseh pulak dah huh
Qaseh Dalia said…
anisa -
hehe jangan camtu syg ..rindu bukan untuk menderita
Qaseh Dalia said…
sis yg comel -
kisah dulu usah dikenang
Qaseh Dalia said…
fitri -
kes xde idea hehe xde ape sis
Qaseh Dalia said…
miszy dian -
jangan sedeyh kita kena kuat dengan apa yg terjadi okeyh !
Qaseh Dalia said…
sis qaseh raihan -
qaseh tak pandai buat novel lah sis ..ade pulak nak suh buat novel kang xde org beli haha
Qaseh Dalia said…
mommy boncit -
qaseh okie je
Qaseh Dalia said…
kak maera -
mane ade feeling lah sis
Qaseh Dalia said…
prince -
sabar lah jangan cepat putus asa..kalau xde jodoh terima :)
Qaseh Dalia said…
shida -
jgn lah sedih2 :(
Qaseh Dalia said…
nelly -
jadikan tu satu pengalaman
Qaseh Dalia said…
kami -
betul qaseh pernah rasa
Qaseh Dalia said…
anis anisa -
tq syg .. qaseh ni kot buruk hehe
Qaseh Dalia said…
cik fai -
wah qaseh xmo bintang qaseh nak mcd haha tq dear
Qaseh Dalia said…
madam mondoq -
insyaAllah
Qaseh Dalia said…
tasya -
yup qaseh tengah bhgia lah
Qaseh Dalia said…
firdaus kasim -
ek nak pengsan ngeeee
Unknown said…
its okey yang.. hehe..

qaseh, jom jawab tag!:)

http://cokletwinter.blogspot.com/2011/04/segmen-baju-raya-korang-tahun-ni-kaler.html
Izamir Ridzwan said…
IR solo lgi.. huhu xde mslh cmni
forever love said…
nape entry akk skrg nie asyik buat atq terasa je :(

atq pernah kene tinggal seminggu tanpa kaba berita pape pun.. :(
Qaseh Dalia said…
nelly -
alhamdulillah
Qaseh Dalia said…
ir -
nanti nak suh awek cun ngorat ir
Qaseh Dalia said…
yaya -
pengalaman yaya?
Qaseh Dalia said…
atiq -
sis tak berniat buat atiq terasa juz share pengalaman yg lampau ..motif nya untuk org2 yg suka buat hati2 kita mcm tu .. supaya amek pengajaran jgn senang2 melukakan hati org je syg ..ololo pengalaman kan cikgu yg terbaik :)
Sunah Sakura said…
sayang, nape cam jiwang niiii...hahaa~ tapi qaseh memang jiwang...:p

dear, jangan buh nuff floating kat situ..cian orang lappy kecik tau...betul ni, dulu i penah ditegur readers..hahaha~ terus tak bubuh da float advertisement...
forever love said…
takpe kak.. atq paham.. atq je yg terasa.. sebab atq dah lalui semua tue.. hehe..

takde pe la kak...chill okie.~~
Farhanah Adzlan said…
puisinyer sungguh mnyentuh hati..hehe..:)
Unknown said…
muohoho.layannn..
KUREKURE COMEL said…
hhmmm...org yg dah biasa bertukar pasangan...mcm tu lah...


hukum karma....buat lah org mcm tu...

nnti bila dh jumpa org betul2 sayang...kena balik baru tahu...huhuhu...
nazirulhazwan~ said…
ang mmg selalu buat entry emosi cinta kan kan kan?
LM said…
ni layan lagu sedih ke apa ni...mood sedih je?huhu
aliza zeke said…
mmg derita bile kena camtuu.
Santan Berlada said…
bak kata shahir..
kebhgiaan dlm perpisahan...^^
azi nur said…
pernah rase perooosaan macm ni dulu...kijamnye si tutt...


redo~
CikPuanWanda said…
wanda punya bff ada same prob..ada owgg ke3..and owg ke3 tu sngt annoying...sakit ati je dngr cite bff i..sian dia
kay_are said…
nape entri sedih2 suam kuku lak ni? rase nye tuan nye blog ni bahagie je kan? em.. blog buruk?? mane lak!! cantik r ^_^
cik fikaa said…
sedihnye :(
missh terasa lh nan n3 neyh ..
AkuMuzikFilem said…
sexy juga gambar di atas itu.
puteri ain said…
bila situasi ni sampai what we can feel is only hurting and painful..
huh..
fyna ahmad said…
sedih je entry qaseh nih...
Golden Rose said…
'andai sayang teruskanlah..baiki apa yng kurang
andai di hati sudah tidak sayang lepaskanlah agar tidak hatinya terus tersiksa'....luv this quote...thanks for sharing...salam perkenalan....jemput singgah....

http://thegoldenrosereturn.blogspot.com/
Unknown said…
Mungkin dia akan rasa seronok tak dera pasangan dia. Dia anggap pasangan dia tu macam boneka, boleh campak tepi. Bak kata lagu Safura-kalau sudi,kata sudi, tidak aku nanti terus menanti.
tak mo kenag dah cerita dulu, tapi sakit dalam hati sendiri tanggung dik
Unknown said…
as salam..

wah! entri jiwang!
ooh..
penangan cinta yang tidak bertepi.
menyiksa diri dan orang lain
ish.

@_@

jadi single macam saya sudah. fikir keje je. ekeke~