Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Holla !

Anything can email me at dalia_adelia@yahoo.com
I'm Qaseh Dalia

Statistik Blog

Recent Post

BEN ASHAARI : LELAKI vs PEREMPUAN KERANA FIZIKAL

Assalamualaikum ...
nak juin segmen abg beng agy ...
baguslah abg beng wat segmeng .. xde idea hari ni hihi..



Anda pernah jatuh cinta ? Apakah yang membuatkan anda jatuh cinta ? Kerana fizikal atau keperibadiannya ?
  • pernah lah berpuluh2 kali haha... yang membuatkan jatuh cinta sbb pndai buat lawak .. always bergurau .. bukan kerana fizikal tapi peribadi .. yang menyenangkan hati semestinye ...n then hensem tu ade lah sikit2 ..tak hensem pun manis tu ade ..eceh 
Apakah anda jenis mengutamakan fizikal dalam memilih pasangan hidup ? Kenapa ?
  • yup ! haha sebab fizikal tu biarlah sebagai seorang lelaki ..kalau nyah tolak awal2 ok.. yang lain tak kisah pun..janji dia lelaki sejati ..ketul2 ke tak ke xkisah ... janji dapat bahgiakan saye ..n dapat lindungi saya 
Bahagian fizikal manakah yang membuatkan anda tertarik ? Kenapa ?
  • dada .. kenapa? ntah lah haha... suka dada yg tegap tak tahu nape hik2..gatai ...
Pendapat anda jika pasangan yang dah berkahwin mengatakan 'berisi tandanya bahagia' .. Apakah anda setuju ?
  • berisi macamana ni ?tak paham hik2
Setujukah , lelaki kacak biasa kaki perempuan dan perempuan cantik pula materialistik ? Jelaskan pilihan jawapan anda ..
  • setuju ! adakalanya lelaki mempertaruhkan wajahnya untuk mendapat perempuan ...  di tambah pulak dengan kata2 manis ..mentang2 dia hensem nak semua girl ceh .. n satu kes lagi nak yg cantek2 je ..ok fine ..cari lah .. bhgia or tak ?up to you ..hihi tapi tak semua ... laki cenggini kasanova ceh ...perempuan cantik materialistik ?kdg2 setuju jugak sbb dia cantik dia dapat tawan hati laki tu n then dalam diam dia mainkan lakonan ... sbb dia cantik mana laki tak cair kan ... lalalala ..tapi tak semua sesetengah aje.. me not ..sbb xcantik pun haha
Beri contoh LELAKI IDAMAN ( bagi perempuan ) dan PEREMPUAN IDAMAN ( bagi lelaki ) ... Sila jelaskan pilihan anda .. kenapa anda pilih 'si dia '  ..
  • hencik kyleril
  • always bersabar dengan perangai qaseh yg gom n noty ..
  • tak marah2 ..tak mengongkong .. tak memaksa .. 
  • always amek masa berbincang kalau ade pape yang tak kena ... selagi tak abes masalah tu selagi tu lah bincang ...haha love u ..eceh ..
  • bertanggungjawab bukan pada qaseh je tapi family ... lama dah perhati ... mmg tabik spring ..

Apakah anda berpuashati dengan fizikal pasangan anda sekarang ?
  • yes puas hati ,..terima dia seadanya 
Apakah anda berpuashati dengan fizikal anda sendiri ?
  • tidak puas hati nak naikkan berat badan !
Perlukah seseorang wanita / lelaki itu menjaga tubuh badan kerana kehendak pasangannya ?
  • tak perlu ! ko cinta sbb badan ke ? kalau cinta sbb badan leh blah okie ... asalkan sihat dah .. terima lah pasangan seadanya tanpa apa2 permintaan ... barulah cinta tu beshhh ... kalau tak leh terima pasangan seadanya macamana mao hidup sekatil n sebantal n serumah sehingga gigi tinggal dua ? pk ok ...kalau diri sendiri nak ubah utk dia ok bagus ..tapi kalau pasangan nak pakse2 bagai maknanye dia tak eklas !kalau nnt kawen perlu lew
Zaman sekarang ini , terlalu banyak produk menguruskan badan ... Apakah anda rasa ianya benar benar mujarab ? Ada bukti ? heheh..
  • tak pernah guna ... tapi qaseh tengok citer yang newyork menda tah ..macam ok je ... try lah yg nak kuruskan badan tu ...ok abg beng! xde bukti ..hahaha ... tapi satu kes cikgu qaseh pernah amek pil2 macam tu kesannya .. sekarang dia dah pergi buat selama2nya ..semoga dia tenang di sana..apa2 pun kalau nak amek pape ...tanye pakar kelak nyesal di kemudian hari ..
hati berbicara :
fizikal tu sementara .. terima pasangan seadanya !

Comments

huhuhu.. sweet korang nie
Unknown said…
as salam..
qaseh!!!

hoho~ lama dah tak ebrblogwalking~
petang ni boleh la melebamkan amta dengan berblogwalking sambil tengok2 entri~

oo..takde idea? saya ada idea?
cerita la pasal merompak.haha~
bukan merompak yang rompak tu..apa la yang boleh tuakr jadi 'rompak'

=_="

saya baru ter-rompak celcom. kesina la sapa yang beli tiket topup tu

=_=" rm 30..

rugi la sapa yang beli..

er..maaf terspam kat sini, rindu nak komen kat blog qaseh

=p

Isu kahwin, siapa ambil peduli? mai tengok sini
slamat tgahari dear Qaseh..

wahh dah tbongkar dah ape yg d dalam hati Qaseh.. :P

Mutiara nak join jugak..tp mcm lambat sket..tgah maen kejar dgn kerja..

Duh!~
Unknown said…
terima la pasangan seadanya kan.. heheh..Yana suka yang tough.. haha...
Miya Ismail said…
meya follow Qaseh~
Unknown said…
wow...terpaku..hahahhaha..:P
MizzTina said…
setuju part : fizikal hanya sementara!!! =)
rmai y ska dada n perot...;p

http://cekedismanis.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html
Abang Zam said…
abang taugh la..konfem selamat ngn abang..hahaha..ops.mrah bini
haha

meh baca untuk boy awak Dosa Melancap
Nur Farah Hani said…
kiranya dada encik kyleril nih la y membuatkan kaseh tertarik kat dia.. ekekeke... ;p

emoga berbahagia selalu ya.. xd
nur said…
DEAR!
SUKA YANG ADA SENSE OF HUMOR GITU YE.. NANTI KAT PELAMIN ASEK GELAK AJELA YE..

ALL IN ONE

PS.. PERKATAAN NYAH TU.. HIHI..
kembang kempis idung abg kyle baca nih..=p
Dayana Z said…
jalan2 tengok segmen abg ben hehe

tengokla dayana pye :)

http://herstoriie.blogspot.com
no name said…
singgah dr blog abg ben^^

dada tegap?kite suka gak~*gatai*(:

singgah sini jom..
http://whenisaidsomething.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html
Imran nyambek said…
ciri2 yang lu nak semua gua ade gua rase.hihi
Unknown said…
erm betol terime seadanye
qasehraihan said…
wah wah wah..hehe
tp part cikgu qaseh tu tkejut metar..
ingat kawe td cikgu qaseh tu..rupanya cikgu kepada qaseh..haha
puteri ain said…
kadang2 sedih jugak bila cinta ditolak sebab fizikal..apa2 pun..cintai lah kerana keperibadiannya bukan fizikalnya..:)
aDisH.sHidA said…
berat qaseh bape nie..sama je kita nak naik kan berat gak
♥nyeto89♥ said…
hihihi..tak hensem tapi manis tu ada :)
SUKAAA!! :D
Dekcik said…
macam2 pendapat yang dekcik bace..
singgah lah blog dekcik

http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/03/perempuan-kerana-fizikal.html
cacing said…
waaaa!!! berpuluh2kali tu bercinta... hot la qaseh ni.. nak sign... heeee....
mas saari said…
akak datang sini baca jawapan qaseh..

fizikal dan paras rupa nombor 2
yang penting hati!
Salasiah Ammar said…
hahahha...nice2...jom singgah cini plak

http://salsabilahammar.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

anyway, cantik blog awk..;)
nadiem sharmz said…
jenguk2 dr sgmen incik ben...best bc komen blogger2 lain...

http://nadiemsharmz.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html
efa said…
like2 last entry tu fizikal sementara,terima pasangan seadanya sokong!!
irwanmiswan said…
uik???anda suke dada lelaki??ingatkan laki je suke dada...oppppsssss....ape2 pon dada saye tak tegap...tapi perut saya tegap...sebab??...buncit...keh3



kalo tak malas,singgah la kenapa perempuan jadi mangsa laki gila seks
Mama Gee said…
mama pernah guna pati halia utk kempiskan pewot je...hehe tp tak kempis2 gak...{bukan sbb tak berkesan..tp sbb kes malasss nk sapu...abih tu guano??? }
Ammar said…
Dah ok dah tu..nak naik berat badan lagi?
Unknown said…
lau cinta dekat badan bleh blah.....???

Entri Terkini; BEN ASHAARI : LELAKI vs PEREMPUAN KERANA FIZIKAL
waah,...nukilan seorang doktor cinta =P
Anonymous said…
Nice. (: Visit awak juga. (: Congrats sebab nak bertunang. Salam perkenalan. Blogger cantik. (:
tika said…
hukhuk..nakal sengoti demo ni..ado ko nok tengok dada...?hikhik
fRaMe+LenSeS said…
Assalamualaikum..Nadh melawat dari segmen enchik Ben. hebat sekali pilihan kamu. nadh doakan bertemu dengan pilihan kamu tu dan berbahagia keakhirnya.. :)
solomolo said…
kalo hati dah suke, semuanya tak kira dah...
Sheraff Boroi said…
rmainye yg suke dada..
org prempuan mmg ske dada eh,,haha

meh jenguk..

http://sheraffroi.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-fizikal.html
NiSha said…
datang dari segmen abg ben..
http://heandsheloves.blogspot.com/
zeeLa-AtiE said…
eyh kita pon samer...
suker laki itam manis..hehe..
tak nsem sgt pon xpe..
jnji sedap mata memandang n manis.hehe;)
a'ah kan..fizikal tu sementara jerk..yang bawak kebahagiaan dunia akhirat mestinya keperibadian someone tuh..neway, nice entry!!

hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog
Unknown said…
Setuju dgn qaseh. Klo dia cintakan kita, dia mesti terima kita seadanya. :)
mila said…
wah saya pon join gak segmen abg ben ni hihihi