Cadeau Beauty Lip Glow Review | Cantiknya Dihiasi Sekuntum Bunga

Assalamualaikum 

Holla korang ~ pernah tak korang ada perasaan seperti jatuh cinta pandang pertama ? bila pandang si dia mata tak berkelip merenung , hidung pulak kembang kuncup dengan haruman semerbak si dia .. bibir tersenyum ketika mata memandang ~ eh eh eh qaseh dah kawen mana boleh jatuh cinta lagi ! haa siapa cakap qaseh jatuh cinta kat manusia , ni haaa qaseh dah terjatuh cinta dengan CADEAU BEAUTY LIP GLOW ! 
Thank you so much Cadeau Beauty team , so qaseh dapat Cadeau Lip Glow berkod GL04 Viridiflora ,yeah dapat bunga warna hijau dan sangat-sangat wangi , tak tipu ~ wangi sangat , selain tu ada lagi tiga kod iaitu GL01 Celosia , GL02 Jacques Cartier , dan GL03 Acacia 

Oh my god , kenapa perlu ada lip glow secantik Cadeau ni weh ! sebenarnya ni kali pertama qaseh lihat lip glow yang harum , cantik dan berkilauan ibarat emas .. kenapa qaseh cakap lip glow ni sangat cantik ? sebab dia ada keunikan tersendiri kerana mempunyai sekuntum bunga penghias diri di dalamnya ~ lepas tu kat dalam lip glow ni ada taburan emas so nampak berkilau-kilau dan bila pakai di bibir terasa lembut dan buatkan bibir nampak shining gitu.. rasa macam nak muahciked haha .. 


Packaging

By the way , Cadeau ni dalam bahasa French yang bermaksud GIFT , kalau tengok packaging Cadeau ni sangat cantik  dengan warna pastel , simple , soft tapi nampak exclusie dan elegant dan ianya limited edition! .. memang kena sangat dengan perwatakan seorang wanita yang cantik , lemah lembut tapi tegas haa gitu ,tapi memang kali pertama tengok pun qaseh sangat suka dengan apa yang di persembahkan ..ini lah apa yang wanita inginkan ~ so perfect ! 

The lipglow is crafted in Korea, where beauty standards are one of the most competitive in the world by craftsman of great skill
Jika korang dapatkan satu box ni , korang akan dapat 4 lip glow yang berbeza , dan sememangnya Lip Glow ni adalah handmade sebab tu ia sangat exclusive 



a premium product designed with love and nature in mind , the limited run product is produced in small , controlled numbers across all four seasons , and has a case of polished brass finished sporting the CADEAU brand along the side , giving the lip glow a classy look that is ideal for the warmest of occasions.

Review Cadeau Beauty Lip Glow 

So mari kita cuba lipglow ni , qaseh memang suggest kat sayang-sayang semua yang sukakan makeup yang simple dan natural , kejar masa , sibuk dan sewaktu dengannya .. sebab lip glow ni bukan lah seperti lipstick yee , cadeau lip glow ni akan membuatkan bibir korang bertukar warna mengikut darah , so dalam masa 3 second ia akan bertukar warna mengikut ph masing-masing .. ada yang buatkan bibirkan korang berwarna pink dan ada juga berwarna merah .. terpulang pada darah masing-masing ye , kalau darah mutant tu err ngeri nak cakap .

Tengok bibir qaseh lepas qaseh apply lip glow cadeau , seriousy sekejap sangat bibir bertukar jadi merah , haa ikut darah memasing lah ye , macam pakai gincu dah kan .. lepas ni nak kurangkan pakai lipstick sebab nak pakai lip glow ni je , so nampak natural beauty gitu .. lelaki kan suka natural beauty katanya ! eh laki ai lah .. hihi cantik kan 
Jenis- jenis bunga yang di gunakanLavenders, English Marigold, Damask Rose, Chamomile, Roselle Hibiscus, English Daisy, Kobushi Magnolia, Tiger Lily, Beach Rose. These are the flowers that bestow the lipglow its amazing benefits. 
Nah qaseh close up sikit sekuntum bunga berwarna hijau yang menyerikan lip glow ni haa ~ cute kan 
Oh ye , bila pakai lip glow ni selain ia akan menukarkan warna bibir korang dalam masa 3 saat , ia jugak dapat bertahan selama 8 jam , so pakai sekali tahan dah 8 jam .. jimat kat situ , dah la limited edition pakai selalu nanti cepat habis hehehe .. 

Kandungan Cadeau Lip Glow
Octyldodecanol
Polyglycerol-2 Isostearate/Dimer Dilinoleate Copolymer
Diisostearyl Malate
Caprylic/Capric Triglyceride
Polyglyceryl-2 Triisostearate
Dibutyle Lauroyl Glutamide
Dibutyl Ethylhexanoyl Glutamide
Hydrogenated Polyisobutene
Cl 45410:1
Gold
Glyceryl Caprylate
Chamomilla Recutita(Matricaria) Extract
Hibiscus Sabdariffa Flower Extract
Calendula Officinalis Flower Extract
Rosa Damascena Flower Extract
Bellis Perennis (Daisy) Flower Extract
Magnolia Kobus Flower Extract
Water
Propanediol
Lithospermum Erythrorhizon Root Oil
Perfume

Selain tu , lip glow ni sangat wangi , bila qaseh bukak je penutup , terus bau semerbak .. bagi husband bau , dia cakap wangi nya macam nak makan haa , kalau hilang separuh sah la dia yang makan haha .. bau-bauan ni macam bau bunga buah-buahan gitu , bau yang manis , bila qaseh apply kat bibir adalah terjilat sikit haha dan rasa dia tak pahit okey .. bahan-bahan yang terkandung semuanya bahan semulajadi yang berkualiti tinggi dan sesuai dengan kulit sensitif .. bunga yang di gunakan pula adalah bunga sebenar .



Get a FREE GIFT 


Last but not least , jangan lupa tau korang cepat-cepat dapatkan Cadeau Lip Glow ni dan jangan lupa tau dapatkan FREE GIFT dengan menggunakan code QASEH11 di website www.maystar.com.my , kalau korang tak masukkan kod ni korang takkan dapat hadiah misteri atas setiap pembelian korang , rugi uols ! so dah baca ni save kod QASEH11 ni okay , nanti nak beli takdelah terlupa ..

Where to buy ?

Mana nak dapatkan Cadeau Lip Glow ni ? korang boleh beli di website yang qaseh sertakan di bawah , more detail tentang produk klik je link kat bawah orait ! oh ye harga untuk satu kotak RM350 , dan RM95 untuk satu pieces~

Guna kod untuk dapatkan mystery gift

instagram : @cadeau_beauty




You Might Also Like

9 ribu bUdak comel coNteng2

  1. pernah tengok sebelum ni, terus terigin nak cuba gak lips ni.. cantik ya amaaaatt wooiiii..

    ReplyDelete
  2. Alahai comelnya lipstik dia, sayang pulak nak pakai kalau beli lipstik camni. Hehehee!

    ReplyDelete

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

Popular Posts