Unboxing Pore Care Box | Althea Beauty Box Launched !

Annyoung hashimnikkan ! Holla semua , haa hari ni excited sangat nak share kat korang yang sememangnya ALTHEA LOVER kerana apa ? kerana Althea Beauty Box telah di lancarkan .. wohoooo apakah Althea Beauty Box ni ? 

What's Althea Beauty Boxes? 
They're curated specially by the Althea Korean Team back in Seoul. Each month, Althea will release 3 beauty boxes for fans to try. They're limited edition and limited in stock, which makes them a "SOLD OUT" Item on Althea. The prices are a steal as all items found in the beauty boxes are FULL SIZE items. 

Unlike the conventional beauty boxes where you have to subscribe (and pay). Althea Boxes comes with no subscription fees and no surprises (heart attacks). Buy if you like what you see! Wait for the delivery 10 - 15 working days and unbox it!

By the way , bagi yang masih belum tahu , Althea dah ada aplikasi mobile ! so korang boleh download sekarang di appstore/playstore di henfon masing-masing dengan kadar segera sebab ni akan lagi memudahkan aktiviti shopping kalian dengan kadar segera .. kerana apa ? korang tahu tak Althea Beauty Box ni laku keras weh sekejap je dah sold out .. so jangan cakap hakak tak warning awal-awal !

Jeng jeng jeng , minggu lepas qaseh dah dapat my Trendy Box - Pore Box Care yang di terbangkan khas dari Korea .. waaa lupa nak suruh terbangkan sekali Lee Ming Hoo .. upss ! hehe so nah hari ni qaseh nak Unboxing dan tunjukkan kat korang apa yang ada dalam Pore Care Box ni ~ yang pasti sangat berbaloi gila , korang akan dapat 9 produk + 1 free gift dalam kotak pink yang cute ni haa , jom qaseh tunjuk satu persatu yawww ~

Trendy Box - Pore Care Box

See~ bila korang beli Althea Beauty Box ni , Althea Box  mahupun Trendy Box korang akan dapat produk full size ok bukan sample dan sebagainya haa dont worry okay



Tadaaa ni lah dia kesemua full size product yang ada dalam Pore Care Box 

Nella - Black and Black Cleansing Foam + Pore Brush
Innisfree - Jeju Sparkling Mineral Powder
Innisfree - Jeju Volcanic Pore Clay Mask
Skinfood - Egg White Peel Off Nose Pack
Secret Key - Lemon Sparkling Peeling Pad 
Rire - Pore Tightening Fresh Toner
Chica Y Chico - Oil Clear Essence 
Mamonde - Rose Water Multi Soothing Gel
My Beauty - Rice Sheet Mask


For every purchase , korang akan dapat freegift mask .. dan qaseh dapat Green Tea Innisfree Mask .. tq ! 
so now qaseh nak huraikan sikitlah kegunaan produk-produk yang best gila ni ! jom jom skrol ke bawah lagi ~ 


  • Black and Black Cleansing Foam by Nella 

Cleansing foam ni di datangkan dengan satu set tau , so korang akan dapat free brush yang sangat la lembut ! waaa suka sangat dengan cleansing foam by Nella ni , memang buat kulit muka lebih bersih .. sangat berbeza bila guna brush dan tak .. sebab bila guna brush ni lagi teliti pembersihan muka korang tu haaa gitu, so apa kebaikan black and black cleansing foam ni ~
  • Dapat membersihkan liang pori muka korang yang mana bahan yang ada adalah serbuk arang yang mana dapat menyerap secara semulajadi
  • Dapat mengeluarkan segala sisa-sisa makeup dengan microfoam 

  • Jeju Sparkling Mineral Powder

  • Jeju Pore Clay Mask by Innisfree 
Yang ni pulak produk 3-in-1: Menghilangkan Sebum + Mencerahkan kulit + Merawat noda + Menenangkan dan melembabkan kulit .. ini lah dia produk dari tanah liat gunung berapi Jeju , sebab tu bila pakai , macam pakai lumpur je kat muka tapi siriyes sangat best , produk ni tak memberatkan muka and then cepat je kering .. dari segi bau memang takde bau tanah ke lava okay haha wangi jugak baunya .. produk ni free from: mineral oil, animal-originated ingredients, artificial fragrances, imidazolidinyl urea

Banyak sangat kebaikan tanah liat dari gunung berapi ni kalau uols nak tau , so antara kelebihan jeju pore clay mask ni 
1. Amazing absorption of sebum and impurities

The fine, porous structure of Jeju volcanic clay strongly absorbs sebum inside pores.
Remove impurities and give your skin a clear and complete look. 

2. Creates good conditions for skin and makeup
Our clay mask, containing volcanic scoria from Jeju, absorbs sebum and impurities to create clean skin. It delivers minerals deep inside your skin, brightens and clarifies your skin tone, and creates an ideal texture

Selepas mencuci muka dan menggunakan toner, sapu ke seluruh muka .. Elakkan daripada menggunakan produk pada mata dan bibirkawasan anda. Bilas topeng dengan air suam selepas 15 minit. (Gunakan 1-2 kaliseminggu).. dah macam hantu mak jemah hihi

  • Egg White Pack by Skin Food
Mengandungi putih telur yang sangat baik untuk pengelupasan, liang penapisan, dan mengawal minyak berlebihan. Pek peel-off berkesan menghapuskan bintik hitam menjengkelkan pada hidung, dahi, dan dagu. Ia adalah mudah untuk digunakan,
Thoroughly wet desired area (strip will not adhere on dry skin),dry hands and peel strip off plastic liner. Apply to desired area smooth side down, pressing down to ensure good contact with skin. Let dry for 10-15 minutes or until stiff to the touch. Slowly and carefully peel off starting at the edges
  • Lemon Sparkling Peeling Pad by Secret Key
    Asid sitrik daripada lemon membantu pengelupasan semula jadi, dan bukan sahaja membekalkan pemakanan dari Vitamin C yang banyak tetapi juga mencerahkan kulit korang 
Sangat mudah untuk cuci makeup , biasa kena guna tisu basah or makeup removal kan , dengan lemon sparkling peeling pad ni  mudah je membersihkan sisa-sisa kotoran kat muka , haaa nak bawak ke mana-mana pun mudah !

  • Pore Thightening Fresh Toner by Rire

Kalau korang sangat menitik beratkan penjagaan wajah , toner salah satu benda penting tau sebab toner ni mampu segarkan kulit muka korang . so apa kelebihan toner dari Rire ni haa
Toner ni adalah 7 dalam 1 , wah so 7 dalam 1 tu ialah Sebum cotrol / Skin calming / Moisturizing / Nourishing / Pore tightening / Blackhead removal

  • Oil Clear Essence by Chica Y Chico

Yang ni pulak sesuai sangat untuk korang yang selalu bermasalah dengan kulit muka yang berminyak , so dengan oil clear essence ni dapat mengawal sebum yang berlebihan. Ia akan menjaga kulit berminyak segar sepanjang hari , Pore Tannin Complex with quince; green tea, persimmon leaf, chestnut shell, nutgall and black tea  menjadikan liang sihat dan pulih keseimbangan sempurna. Rasa kulit korang selembut sutera .. 

Selepas apply toner , sapu oil ni dekat kawasan muka yang berminyak ataupun seluruh muka pun boleh.
  • Rose Water Soothing Gel by Mamonde

Dalam banyak-banyak produk , rose water ni  wangi gila , semerak bau rose dia bila apply kat muka , lepas tu rasa sejuk-sejuk .. segar sangat !
Yang bestnya bukan boleh guna di wajah je , tapi korang boleh apply di rambut dan badan lebih-lebih lagi pada musim panas , sebab ianya super cooling dan sangat menenangkan 



Rice Sheet Mask

The last one is tadaaa , segar je muka pakai mask ni ! 
So amacam best kan box ni semua , selain dari tu banyak lagi box-box lain yang semestinya akan menarik minat korang haaa , korang boleh klik link bawah ni or search je dalam web althea ok !  http://my.althea.kr/althea-box

More info boleh skodeng link ni ,ok ~~~




3 comments

  1. waaaahhh bestnyaaa comey la ummi rayyan pas ni heheh

    ReplyDelete
  2. jeju polcanic tu kita dah try..memang best..

    ReplyDelete
  3. Wow meriah lah.. makin cantik gebu feloles lah lepas ni.

    ReplyDelete

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..