Lepak Dapo Pata Uptown Kontena di Pantai Tok Jembal | Tempat Lepak Best di Terengganu

2 ulasan:
Assalamualaikum ~ terluah perasaan rindu Ayyan bila dedinya balik , Umi nya pun tumpang gembira , eh eh !  even 2 hari je dedi Ayyan balik kitorang decide nak lepak rumah Kaklongnya kat Kuala Teganu , so alang-alang kitorang pun lepak kat Dapo Pata Uptown Kontena , lama dah sebenarnya teringin nak datang sini ,, hehe akhirnya dapat juga datang .. btw jatuh cinta sangat dengan tempat ni .. bagi qaseh tempat ni best (bagi seorang manusia yg bernama qaseh ni asal ada pantai je mesti best ) haha





Bagi yang tak tahu Dapo Pata ni terletak di Pantai Tok Jembal , Kuala Nerus Terengganu , kitorang pun pakai waze je cari tempat ni ha , sekarang kan da canggih semua di hujung jari .. btw kat sini merupakan Tapak Bazar niaga berkontena di tepi pantai pertama di Malaysia , tempat yang berkonsepkan ala-ala hipster gitu , untuk fasa pertama katanya terdapat 22 biji kontena , tu pun jenuh nak try satu-satu makanan kat sini , memang bankrup sekejap haha

Tapi bagi qaseh jujurnya qaseh suka tempat ni , lebih-lebih lagi sebab ada tarikan pantai , so angin pantai tu memang kena la sambil layan lagu raggae dan air ala-ala hipster haha , sekarang kan trend hipster gitu , dan ramai jugak yang mandi manda kat pantai , memang sesuai bawak anak-anak datang sini .. dengan tarikan tempat makan berkonsepkan kontena , deko-deko memang menarik gilaa laah , teruja kot datang sini .. btw qaseh tahu tempat ni pun melalui facebook laa , inshaaAllah memang akan datang lagi kat sini ! 

 Maaflah na gambar tak berapa nak lawa , snap pakai fon je haaa , bila dah ada anak ni susah sikit la nak pegang camera , guna fon je senang .. oh ye kalau korang nak datang sini , Dapo Pata Uptown Kontena ni bukak pukul 5 ke atas , so kalau datang awal pun rasanya ok sebab boleh lepak-lepak dulu tepi pantai .. lagi pun cafe-cafe kontena yang ada takdela besar sangat , so amat terhad juga la tempatnya walaupun ada tingkat atas , nampak tak betapa menarik tempat ni , full full full ok ..


 antara cafe-cafe kontena yang ada kat sini ~ 

Tapi yang lawaknya kitorang jadi blur tak tahu nak lepak cafe mana satu , banyak sangat sampai tak terpilih .. so lepak dulu tepi pantai ni main dengan Ayyan , tapi dia asyik nak tido je haaa , best lepak berangin , musim sekarang kan panas , so kena angin pantai syok la mentido .. nasib baik jugak lah ada kerusi dan meja di sediakan kat tepi pantai so boleh je beli dekat cafe-cafe sana makan kat tepi pantai je lagi syiok , tapi tak banyak sangat pun kerusi ngan meja yang ada ... hohoho sape cepat dia dapat 




 tumpang bergambar je , sumpah smart gilaa deco-deco kat sini , qaseh rasa ramai datang pun sebab nak bergambar , letak kat ig , insta femes gitu haha takdela gurau je .. sebenarnya itu untuk diri sendiri :p 


Sambil lepak , dahaga la pulak , so meround lah gue sengsorang jap cari air apa yang best , so masuk Birra Pata Cafe , kalau nak tahu Birra tu maksudnye Tepi , so cafe ni maksudnya tepi pantai .. ahaks first2 baca macam tak paham jugak , dua tiga kali repeat baca baru lah paham ! qaseh beli Thai Green Tea & Thai Red Tea kat sini .. dua-dua sedap !! kembung perut nak habiskan , harga air RM3.00 satu .. 
hehe bila ada anak ni best pulak berjalan-jalan , bawak dia jalan-jalan , nasib baik la bukan jenis meragam sangat , cuma kadang-kadang nak tido susah sikit , ada masa tak kena memang mengamuk jugak la ..lepak punya lepak , tak sedar dah maghrib tapi kat sini jangan risau ada je surau dan toilet haa ,. sesetengah cafe pun tutup sekejap bila waktu maghrib .. so lepas tu kitorang decide lepak cafe THE PONDOK , kat sini ada jual kebab , nasi lemak dll .. qaseh suka kebab daging kat sini , sedap sangat sampaikan tapau buat balik satu hihihih~ 


  

Cafe The Pondok , cafe ni cantik .. cuma satu je la macam tak kena .. pinggan bunga-bunga macam tak berapa nak hipster hihi , tapi makanan ok 5/5 .. deco pun  lawa .. bagus jugak la sbenarnya Dapo Pata ni , secara tak langsung bukak peluang untuk anak2 muda berniaga .. 



Hati berbicara :
Memang best lepak sini oiii , nanti bawak Ayyan lagi datang sini , bab parking korang better la jangan nak parking dekat2 pasir sangat nanti tak memasal kena panggil orang tolak kereta haha , so parking jauh-jauh sikit dari pasir ok .. dan kalau datang lewat sangat memang masalah parking takde akan berlaku di situ :) memang recommend sangat tempat ni  , so korang kalau datang Terengganu jangan lupa datang sini k ! viem malam-malam kat sini lagi cantik tau ! 







2 ulasan:

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com