Berehat di Kampung ....

11 ulasan:
Assalamualaikum ..
Sekarang aku berada di kampung halaman tercinta hehe , mungkin ada yang cakap aku ni anak manja , kahwin pun still nak bertepek dengan mak lagi ... btw bukan suka-suka nak balik dan tinggalkan suami tercinta di sana sorang-sorang diri ..xdelah sorang2 , dia duduk rumah abg nya kalau aku xde , dekat sikit pergi tempat kerja  tapi keadaan tak mengizinkan untuk terus duk di sana , buat sementara waktu sahaja .. 

Ntahlah aku pun pelik dengan keadaan diri aku sendiri , bila duk kat rumah sana [rawang] macam-macam sakit ada , maknanya agak teruk , biasalah alahan kan semua orang merasai nya .. dan aku sekarang tak terkecuali untuk merasai nya tapi alhamdulillah setakat ni takdelah teruk sangat sampai kena warded , kalau ikutkan sejarah keturunan memang semua alahan alamatnya kena warded .. 

Cerita tentang kampung dan bandar , mungkin kat kg udara lebih segar dan tak terperuk sangat dalam rumah , amek angin segar .. ada orang nak borak , ada mak yg sentiasa bebel-bebel .. dan yang pasti persekitaran dan suasana .. lagi pun kat sana masih tak kenal sesiapa kecuali suami sendiri , time dia kerja , aku just melepek je .. hehe , so buat sementara waktu ambil keputusan untuk berehat di kg sekejap , takdela dia risau aku duk rumah sengsorang .. makan pun agak terjaga hehehe , dan alhamdulillah sakit kepala yg teruk hilang , muntah pun jarang .. hihihihi ngado je tahu ! 

jauh ~ terbawa lukisan hatimu 
hilang ~ mencari di mana kau pergi 
tinggal ~ aku di kampung ini 
sampai aku sihat .. :p

Macam ni ye rasa nya alahan seorang ibu , baru merasa haa kau , dulu buat do no je bila tengok orang-orang alahan .. hurmm tapi bukan senang nak jadi seorang ibu ..semoga aku jadi seorang yang tabah untuk menerima apa-apapun ujian .. semoga anak yang sedang membesar ni jadi anak soleh dan solehah dan permudahkan segala urusan dunia mahupun akhirat .. membesar lah sayang ~ ummi nak lihat anak ummi sihat sempurna .. ameen ..


11 ulasan:

  1. aminnnnn....cik ngah pun tak sabar nak jumpa baby...heheheh...ummi tu jaga diri molek,jnge dok koya sangat hahahhah

    BalasPadam
  2. tau takpe..duduk kampung hilang semua sebab ade mak..hahaha...

    BalasPadam
  3. Sabar2...tak lari kyle klu dikejar...kbye...

    BalasPadam
  4. Take care.. Smoga semuanye baik2 aje hingga bersalin.. Bukn ape.. Bila kita kt kmpg.. Ramai org yg dekt ngn kita dr kecik.. Buatkn kita selesa.. Skli gus emosi pon ok.

    BalasPadam
  5. saya anak pertma sangat2 teruk sampai x lalu nak makan nasik sehingga kandungan 8 bulan

    BalasPadam
  6. xpe duk kg jap..ade org jage...

    BalasPadam
  7. lain orang lain alahan dia qaseh.. t.care ye... klu lin, nak duduk bawah tiak laki je.. hahaah

    BalasPadam
  8. tabah Qaseh..lain org lain ragamnya..mudahan dipermudah kan.. nanti ada baby, rindu nak preggy lagi.... simpan kenangan terindah sewaktu mengandung ni.. lagilah anak pertama..best tauu..

    BalasPadam
  9. xpelah qaseh.asal sihat.akk dulu xde alah langsung.hmm lain lain kita punya dugaan.

    BalasPadam
  10. Kita 3bln pertama tu mmg byk kali la mc dahla time puasa. Sabar lah, tu semua dugaan yg penting jaga kesihatan utk ummi dan baby dlm perut jgk.
    Nikmat sebenarnya kalau kita betul2 menghargai tempoh2 ni

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com