Saya Buta Fashion ? T_T

98 ulasan:
Assalamualaikum .. alhamdulillah qaseh dah sihat sikit tapi tekak rasa pedih2 lagi .. tq korang yang mendoakan qaseh semoga cepat sembuh .. love u olz .. n tq hencik kyleril always temankan saya ...aww aww haha gediks..
sebelum kita lebih lanjut lagi ye anak2 .. apa kah itu fesyen ?ya! fesyen itu bla3x ... adakah saya buta fesyen ?ya ! saya buta fesyen sebab bla3x.. ok faham ye anak2..

fuh rasa macam bayi dilahirkan semula je .. nak menaip pun kena refresh 2 3 4 5 7 kali ..eh silap lepas 5 mesti lah 6 .. macam ni lah someone said ''saya buta fesyen'' apa yang patut saya buat pada 'orang' yang mengatakan sebegitu kepada saya ? adakah kita kena tumbuk mata dia sampai lebang (lebam) atau pun kite bako! kite bako ! ataupun kite kite kite diam jek ? or kita bagi dia ceramah sikit sampai pekak.. ni qaseh nak habaq mai ni.. adakah fesyen itu sangat lah agung ! hinggakan someone tu pilih kawan sebab tengok pakaian dia .. fuyoooo mabeles ! atau adakah dia melihat seseorang itu melalui pemakaian nya yang berfesyen sedangkan ada 'something' yg terdedah di sebalik fesyen !

hurmm macam ni lah ye ..tengok pic2 di bawah ni n gunakan akal untuk menilai .. oo no no no bukan guna ibu jari ye .. guna akal yg ada ...
wow fesyen yang menampakkan lutut nya yg gebu ~

wah kakinya yang seksi .. mabeles fesyen beliau

rusa kena marah sebab 'rusa' tu tegur seksi sgt fesyen ni

cantik menarik tertarik .. kalau duk london boley lah ~

ok fine .. qaseh memang buta fesyen .. always 'wear' 24 hours baju kurung .. okeyh tipu 24 hours .. masa nak keluar pergi kerja or bandar .. adakah baju kurung itu bukan fesyen ? adakah nampak sangat2 buruk ? hehe so funny lah dear ... ~ nothing to proud with ur fesyen ! jika kamu sebenarnya BUTA HATI ... tiada apa nak dibanggakan ... ok see memang orang suka melihat fesyen2 yang ranggi tapi orang yang melihat itu adalah lelaki yang menjadi idaman setiap wanita solehah ?tidak .... lelaki2 yang mata keranjang je suka melihat gaya2 macam tu ... tapi di hati nya .. homaigod .. ada juga terdetik di hatinya ... takut melihat makin lama makin ramai yg terjerumus .. makin suka mendedahkan apa yang tidak patut didedah ..! so fikir lah sendiri 

hati berbicara :
bagi qaseh orang yang hebat fesyen nya adalah orang yang menutup segala auratnya dalam berpakaian .. kemas bergaya .. cantik menawan hati siapa pun yang melihat .. bukan kerna dedahan tubuh ..bukan kerna kegebuan kaki yang ditunjuk .. juga bukan kerana singkatnya kain yang dipakai .. sometimes kita kena pandang diri kita nilai apa yang terbaik bagi kita .. ~ untuk kita bukan untuk sesiapa ... biarlah org fikir kita 'BUTA FASHION' tapi jangan orang cop kita ! dengan "BUTA HATI DAN PEMIKIRAN ''
boleh je nak pakai seksi meksi .. tapi segerombolan org kampung kejar qaseh of coz lah ketuanya my father .. dengan melaungkan "KITE BAKO KITE BAKO'' .. hehe dan yang pasti ALLAH itu melihat segala2nya ... wpun tersembunyi sebesar ZARAH ... ngerti ?

98 ulasan:

amirah syahida berkata...

yeah,sokong ! tutup aurat jom ! :)

Axie04 berkata...

setuju
sangat

Prince Halilintar berkata...

prince pon xpandai sgt nk berfesyen2 ni..sekadar sederhana saje..hehe

elinADNAN berkata...

betol tuh org yg hebat dalam fesyen adalah orang yg sentiase menutup aurat nye..orang yg buta fashion adalah orang yg mnunjuk kan aurt..walupon tutop tapi ketat..jarang...apeda

kakchik@ella berkata...

ada eh org ckp kt qaseh kalo pakai baju kurung 24 jam tu buta fesyen?? Ishhh!! apa da .. Oke apa pakai baju kurung. lebih selesa, sopan dan selamat. btl tak qaseh??

Cik Ezy berkata...

jgn jadik mngse fesyen..
tu bhye..
baju kurung ok pe..
ana rafali nyanyi paki baju kurung je..
hehekk

aliarosli berkata...

hhehhehhehheh, kalau camtue akak kena lari cepat2 la, nanti kena kejar

yep, sangat suke tengok orang pakai baju kurung, sopan je

FreESiAgErBeRa berkata...

setuju dengan qaseh...saya pun boleh dikatakan buta fesyen juga...saya pakai ikut suka je..janji nampak kemas dan selesa...tapi taklah serabut..hehe...biarlah apa orang nak kata, janji kita suka ngan cara kita...smile always dear =)
don't be sad anymore....

Dekcik berkata...

hehe..same lah ngn dekcik x pndai fesyen men belasah jew nak pakai ape..

entry terbaru..http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/04/perempuan-sekarang-dahsyat-jangan-main2.html

FreESiAgErBeRa berkata...

setuju dengan qaseh...saya pun boleh dikatakan buta fesyen juga...saya pakai ikut suka je..janji nampak kemas dan selesa...tapi taklah serabut..hehe...biarlah apa orang nak kata, janji kita suka ngan cara kita...smile always dear =)
don't be sad anymore....

wanda arry berkata...

:)

rara pinkmafia berkata...

sokong! fesyen is universal. kalo models wear kain batik n bju kedah buat catwalk pon tu fesyen kan. =)

Anisa Hang Tuah berkata...

fashion?
heee..

i like how i look.

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! berkata...

yang penting hati bersih, jiwa bersih...luaran pun nampak bersih...itulah kecantikan hakiki...

Mek Norfa berkata...

ya kita bako..bako..hehe wt bendo gop seksi2 ni.. nk tunjuk sapa..lagipun ramai doh hok seksi seksa leni.. biarlah kita ngn cara kita sendiri qaseh..haii si gadis berbaju kurung hehe

syakey berkata...

betul tu qaseh,buta fashion its okey. lagi pun, pakaian yang nampak cantik di dunia ni(mksdnya yg seksi dn sewaktu dgn nya) hanyalah menjadi bahan bakar kita d neraka kelak.

;)

padlie berkata...

agree ngan apa yg ditulis..
benda mahal dan ekslusif, kena la sorok.. kalau semua dah tengok, ada value ke?

KatekateKite berkata...

ngerti bukkkk...... =p

Aida Farzana Nana berkata...

i like your statement..kalau nak berfesyen tapi mndedahkan aurat.. kan dosa..

Ainul Hayat berkata...

Qaseh,

Saya juga pernah dikritik hebat hanya kerana memakai baju kurung ke pejabat. Katanya kekampungan. Rasa macam tak boleh blah jer...HUH!

Mama Gee berkata...

suka berfashion...mau berfashion..
tp skrg lebih berhati2 dlm berfesyen..
dulu mungkin buta fesyen..main pakai je apa rs nk pakai..baju ketat..lengan pendek...
tp skrg..sudah dpt sedikit hidayah utk memperbetulkan apa yg tak betul..
apa2pun masih terus berusaha..
belum sempurna lg cara pemakaian nih..

MamaEma berkata...

betul tu...bukan cantik di luaran..yg penting kena cantik di dalaman...


berbaju kurung memang manis bergaya apa..sesetengah org asing suka tgk org melayu berbaju kurung ini...

forever love berkata...

zaman sekarang nie.. diowg suke mencuba benda yang baru tanpa guna akal...

sama la macam lady gaga... pakai daging... tak geli ke.. yucksss

Nurul Ashikin berkata...

salam qaseh. betul ape yg qaseh ckpkan. sometimes, cikin ni pun x update dengan fesyen2 ni sgt. biar la ape yg org len nak ckp kat kite, buta fashion ke.. buta2 ape pun.. but yg penting, pemakaian kite selaras dengan agama. ^^

cikin perasan juga, org yg 'terlebih' fesyen ni sbb nak attraction drp org len. niat nak riak. ;(

apepun, pedulikan ape yg org len kata. same2 kite baiki diri kite k! :)

FasiHaH SupiaN berkata...

betul 2 qaseh!! setuju sgt2 dgn entri nie......

KAMIHIDUP berkata...

biar buta fesyen, jangan buta hati, biar disenangi, kelak akhirat dirahmati. :)

ghost writer berkata...

jangan diperhambakan oleh fesyen...tapi jadikan fesyen sebagai bentuk keyakinan.fesyen yang bagus ialah fesyen yang mana kamu selesa memakainya bukan fesyen yang menyemakkan mata...

Solihin Zubir berkata...

sy lebih suka tgok pompuan pkai bju kurung.. nampak ayu dan sopan gitu..
nak dedah2 pon, dedah kt suami sindri dhla... kan...

Tanpa Nama berkata...

peduli ape ngan fesyen..berbaju kurung sangat comel..biar la org nak cakap ape..janji pakai baju... :)

HAJAR hasan berkata...

err.. semoga kak qaseh cepat sembuh ya.

teehee~ sebenarnya, hajar pun nak cakap, yang hajar ni buta fesyen. kawan2 selalu tegur, cbe lah bergaya sikit. but then, bagi hajar, this is my style. biar org kenal hajar dgn gaya, tudung bawal and baju kurung. no jeans and no tshirt. itu dah memadai, selagi ianya tidak bertentangan dengan islam. am i right?

and, fesyen bukanlah segala-galanya, sekadar medium untuk bergaya agar kelihatan lebih cantik. dan, cantik itu subjektif. kan kan kan! ;)

♪..aq[daN]pUteraku..♪ berkata...

chantek ok bila bbaju kurungg! lg maniss..teruskn qasehh..pduli org kata ^^

smoga cpt sembuh.eh? skit apakah?

yad'z berkata...

mereka yang bercakap tuh yang sebenarnya buta fesyen.. wanita tuh cantik bukan berdasarkan luaran.. dedah sana sini ape yang dapat.. dierang tuh sebenarnya hamba fesyen,. hurmm

Fyqa berkata...

betul fesyen biarlah berpda.

KUREKURE COMEL berkata...

okeii...mina sama dgn qaseh jgk...
kompem 24 jam pkai baju kurung...


salah satu sbb adalah wasiat dari my mom...TP yg paling utama mestilah kerana DIA....


mina tak kenal fesyen..dan takmau tahu apa itu fesyen...smile...

zeeLa-AtiE berkata...

biar buta fashion jangan buta hati..
such a good statement i tink...
love u dearest qaseh ;)

puteri ain berkata...

setuju ! :)

Shamsuddin Amin berkata...

baju kurung ok pe...
sweet n ayu je...
terserlah kemelayuan...

kurung pun fesyyen gak...
skrg ni byk je fesyen yg tutup aurat...
tapi kene pandai pilih la mane yg x kluar dri batas agame..

sorry... suke komen panjang n merapu... hehe

*suke yg menutup aurat... sejuk je tgok...^^

CassiaSiamea berkata...

biar buta fesyen, jgn buta hati..
tak payah ar terpengaruh ngat dengan barat or timur..
jadi diri sendiri..
kesopanan lambang ketimuran..

Cik Bidadari berkata...

mengerti... entry sejuk jiwa... bila org yg lembut buat entry... terserlah kelembutannya melalui entrynya juga... aurat tu harus ditutup walau dengan apa jua...

me3n berkata...

Yang penting utamakan agama, fesyen tuh kedua..:)

ApiH berkata...

sekarang pakaian yang tak cukup kain lagi mahal dari pakaian yang penuh tutup aurat.. tapi orang tetap pilih pakaian yang tak cukup kain tu... kenape ye??

Isteri Encek Bard berkata...

yang penting, cantik dan manis dimandang juga sopan dimata umum dik

... berkata...

as salam..
huhu.. betul tu..
biar buta fesye. jangan buta aurat. bahaya


>__<

shahjiehan berkata...

sedap seghoti tu amende?


jom baca dan komen Masa aku bersama Keluarga. | ! !shahjiehan [dot] com ! !


salam ziarah..blog awak mmg mantap!

mama comel berkata...

org pun selalu ckp qila buta fesyen..pada qila,lantak lah..daripada nk tggung dosa sebab dedah sana sini,baik qila buat tak heran..

missh aryeika berkata...

honestly ,,
missh takk pandai bab2 fesyen neyh ..
missh suke simple jea ...

Qaseh dalia adelia berkata...

AMIRAH -
JOM SAYANG

Qaseh dalia adelia berkata...

AXIE -
TQ DARL

Qaseh dalia adelia berkata...

PRINCE -
SEDERHANA PUN SMART :)

Qaseh dalia adelia berkata...

ELINADNAN -
BETUL TU SYG .. SO JADIKAN KITA HEBAT ..WPUN RAMAI YG JELIK ..SEKURANG2NYA KITA HEBATA DI MATA ILAHI

Qaseh dalia adelia berkata...

KAKCHIK -
ADE JE KAK CHIK .. MAYBE DIA RASA DIA STYLO ..A.AH SELESA SANGAT !

Qaseh dalia adelia berkata...

CIK EZY -
HA TAHU XPE .. LUPA LAK ANA RAFFALI PAKAI BAJU KURUNG JERK.. HEBAT JE DIA KAN

Qaseh dalia adelia berkata...

ALIAROSLI -
HAHA TAKYAH LARI SEBAB TAK TERINGIN NAK PAKAI CAMTU ..HIHI

Qaseh dalia adelia berkata...

FREESIA -
BETUL TU SIS .. PAKAI APA YANG KITA SELESA N TAK LEBIH BATAS2 ..
ALWAYS SMILE :)

Qaseh dalia adelia berkata...

DEKCIK -
TU LAH PASAL KAN .. PAKAI JE APA YANG KITA SUKA .. BIARLAH BUTA FESYEN PUN

Qaseh dalia adelia berkata...

WANDA -
:)

Qaseh dalia adelia berkata...

RARA -
HA'AH SEKARANG RAMAI JE PAKAI BAJU KURUNG WAT CATWALK .. TU LAH NAK NAIKKAN BUDAYA KITA ..

Qaseh dalia adelia berkata...

ANISA -
ME TOO

Qaseh dalia adelia berkata...

CIK PUAN IZAN -
BETUL TU SIS

Qaseh dalia adelia berkata...

MEK NORFA -
TAHU XPO .. NOK WAT GAPO TAHU .. HAHA

Qaseh dalia adelia berkata...

SYAKEY -
YUP .. TQ SYAKEY

Qaseh dalia adelia berkata...

PADLIE -
XDE VALUE KOT HEHE

Qaseh dalia adelia berkata...

KATEKATEKITE -
TQ BUKKK

Qaseh dalia adelia berkata...

AIDA -
YUP KENA AMIK KIRA

Qaseh dalia adelia berkata...

AINUL HAYAT -
JUZ IGNORE .. DIAMKAN ..KALAU NAK SURUH MEREKA DIAM ..CAKAP JE .. AURAT KU DOSAKU

Qaseh dalia adelia berkata...

MAMAGEE -
QASEH DULU PUN NAKAL JUGAK .. MAKIN MENINGKAT UMUR NI MAKIN MALU LAK NAK PAKAI MCM KANAK2 RIBENA DULU HEE

Qaseh dalia adelia berkata...

MAMAEMA -
TAHU XPE.. ORG ASING MEMANG SUKA TGK PAKAIAN MELAYU .. DIORANG PUN ADA YG TRY2 .. HAAA HEBAT KAN

Qaseh dalia adelia berkata...

ATIQ -
TERIKUT2 DENGAN BUDAYA BARAT .. YANG NEGATIF SUKA AMEK ..HURMM EK LADY GAGA AMEK DAGING .. DIA TU MEMANG PELIK ..DAH CRAZY KOT HEHE

Qaseh dalia adelia berkata...

NURUL ASHIKIN -
WSLM DEAR
BETUL TU SYG .. NAK BUAT ORG TERARIK PADA FESYEN YG DIPAKAI ..SEDANGKAN SETIAP MATA MEMANDANG APA YG KITA DEDAHKAN BERJUTA DOSA YG KITA DPTKAN .. MEH SAMA2 PERBAIKI APA YG SALAH YE

Qaseh dalia adelia berkata...

FASIHAH -
TQ DEAR

Qaseh dalia adelia berkata...

KAMI -
WAH .. NICE WORD HEHE SUKA2

Qaseh dalia adelia berkata...

BRO GHOST WRITER -
A'AH BRO ..QASEH SELESA DENGAN BAJU KURUNG JE SKANG NI .. HEHE ..TQ BRO

Qaseh dalia adelia berkata...

SOLIHIN -
TAPI ADA JUGAK SUAMI YG SUKA ISTERI DIA PAKAI YG DEDAH2 GULPPP

Qaseh dalia adelia berkata...

SOLIHIN -
TAPI ADA JUGAK SUAMI YG SUKA ISTERI DIA PAKAI YG DEDAH2 GULPPP

Qaseh dalia adelia berkata...

CIK AYIN -
HAHA .. TAHU TAKPE ..

forever love berkata...

hahaha.. bukan kot da.. memang. haha

Qaseh dalia adelia berkata...

HAJAR HASAN -
BETUL TU HAJAR .. QASEH PUN STILL PAKAI TUDUNG BAWAL .. SELESA .. XPELAH KITA DENGAN CARA KITA :) KITA TAHU KITA BUAT YG BETUL KAN

Qaseh dalia adelia berkata...

AQ DAN PUTERAKU -
DEMAM JE .. SKANG QASEH DAH OK DAH

Qaseh dalia adelia berkata...

YAD'Z -
HEHE BETUL TU

Qaseh dalia adelia berkata...

FYQA -
YUP BUAT BAIK PUN BERPADA2 ..BUAT JAHAT JGN SESEKALI

Qaseh dalia adelia berkata...

SIS MINA -
YEYYY KITA SAMA .. HEHE YUP SEMUANYA KERNA DIA :)

Qaseh dalia adelia berkata...

ATIE -
TQ DEAR .. LOVE U TOO

Qaseh dalia adelia berkata...

PUTERI AIN -
TQ

Qaseh dalia adelia berkata...

SHAM -
XPE PANJANG2 PUN KOMEN QASEH TERIMA SEMUA HEHE..
TQ N BAGUSLAH KALAU SUKA TGK PAKAIAN YG SOPAN2.. MMG FESYEN SEKARANG ADE YG SOPAN .. TAPI RAMAI YG SUKA PILIH FESYEN YG TAK CUKUP KAIN

Qaseh dalia adelia berkata...

CASSIA -
BUDAYA JANGAN DILUPAKAN :)

Qaseh dalia adelia berkata...

SIS BIDADARI -
SAPE PULAK YG LEMBUT TU HEHE..
TQ SIS

Qaseh dalia adelia berkata...

ME3N -
BETUL TU .. FESYEN TU HANYALAH DUNIA

Qaseh dalia adelia berkata...

APIH -
NTAHLAH QASEH PUN TAK TAHU .. HURMM

Qaseh dalia adelia berkata...

SIS IEB -
ITU LAH YG TERBAEK ..

Qaseh dalia adelia berkata...

FADHLI -
WSLM ... HEHE BUTA AURAT PUN ADE YE

Qaseh dalia adelia berkata...

SHAHJIEHAN -
SEDAP SENGOTI TU SEDAP SGT2 LAH ..HEHE

Qaseh dalia adelia berkata...

MAMA COMEL -
ITU YG TERBAIK

Qaseh dalia adelia berkata...

MISSH -
QASEH PUN SAMA HEHE

Qaseh dalia adelia berkata...

ATIQ -
SIAN KAT ORG MAKAN DAGING HABES DAH KENA AMEK KAT LADY GAGA WAHAHAHA

azi nur berkata...

apo yang penting nutup aurat...hehe

Oopss..Cikgu Cinta berkata...

zue penah ditegur perempuan kampong oleh ex...sebab always wearing kurung....

mamaqari berkata...

x penting kata org..yg penting jd diri sendiri=

myra yusreena berkata...

baju kurung comel jek..macam quite misteri la sebab segalanya tersorok kn..hmm nice laa~ ;)

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com