Posts with the label PRODUCT REVIEW
Showing posts with label PRODUCT REVIEW. Show all posts
Showing posts with label PRODUCT REVIEW. Show all posts

5/06/2023

Safa Soap Deep Cleansing Raudah | Sabun Untuk Hilangkan Gatal-Gatal dan Jerawat di Muka

Sabun Untuk Hilangkan Gatal-Gatal Muka dan Jerawat, Raudah Safa Soap | Assalamualaikum & holla gais, masalah gatal-gatal atau miang di muka ni memang merimaskan sangat kan, siapa yang selalu mengalaminya je yang tahu, ia boleh menganggu rutin kehidupan harian dan menyebabkan ketidakselesaan. Qaseh pun selalu ada masalah gatal-gatal muka ni, walaupun dah cuci muka dengan bersih kadang ia tak membantu juga.


Hurm mungkin pencuci muka sedia ada tiada bahan kandungan untuk merawat masalah gatal-gatal muka ni kan, jadi untuk selesaikan masalah gatal-gatal muka ni, korang kena cari sabun khas / pencuci muka yang mampu merawat masalah macam ni. Haa hari ni qaseh nak share sabun yang memang boleh mengurangkan masalah gatal-gatal di muka dan juga jerawat iaitu Raudah Safa Soap Deep Cleansing.

Kenapa masalah gatal muka ni selalu terjadi ? 

Sebelum tu, kita kena kenal pasti mengapa gatal-gatal di muka sentiasa terjadi. Punca biasa yang selalu terjadi adalah resdung, haih kalau ada resdung memang rasa nak tonyoh-tonyoh je bila gatal tu datang kan tapi bukan itu sahaja puncanya, banyak juga sebab terjadinya gatal-gatal di muka ni

  • Alergi - Reaksi alergi pada sesuatu memang akan menyebabkan kegatalan seperti alergi dengan kosmetik, skincare, habuk, debu, bulu kucing dan makanan. Haaa qaseh memang paling pantang dengan habuk, memang menyebabkan gatal-gatal muka dan seterusnya bersin tak berhenti.
  • Jerawat - ia juga boleh menyebabkan kegatalan kulit muka lebih-lebih lagi sewaktu jerawat meradang,
  • Pori-pori tersumbat - jika korang biarkan pori-pori tersumbat, ia akan membawa kepada jerawat tau, so jika dibiarkan jerawat itu akan meradang dan lebih beri kesan yang kuat pada kegatalan kulit muka

Raudah Safa Face Soap Deep Cleansing Bar 


Dalam rutin skincare memang bagus jika korang lakukan deep cleansing ni tau, muka akan jadi lebih bersih dan bebas dari segala kekotoran, tapi kena lah cari skincare yang sesuai. Haaa tak payah susah-susah cari yang lain, guna je Raudah Safa Soap Deep Cleansing ni dalam rutin penjagaan muka harian korang, apa yang bestnya tentang Raudah Safa Soap Deep Cleansing ni ?

SAFA SOAP merupakan deep cleansing bar khas untuk membantu mengecutkan jerawat dan mengurangkan kegatalan di muka terutamanya sebab persekitaran seperti debu, bulu kucing, lipas dan lain-lain.

Sabun ni memang diperbuat khas untuk mengurangkan rasa gatal-gatal muka dan jerawat disebabkan resdung dan lain-lain, Bolehla gantikan pencuci muka korang dengan Raudah Safa Soap ni jika masalah jerawat dan gatal-gatal masih berterusan, mungkin pencuci muka yang sedia ada tidak membantu. 

Siapakah Yang Sesuai Menggunakan Safa Soap ?


Jangan risau ya, ianya selamat digunakan dan tiada kesan sampingan. Sabun ni sesuai untuk lelaki dan perempuan dan untuk kulit muka yang berminyak. Kalau korang jenis kulit kering, boleh je gunakan tapi kena pakai pelembab, essence dan juga face oil. Ibu mengandung pun boleh guna safa soap ni. Jika korang ada masalah seperti di bawah, memang sangat sesuai untuk menggunakan Safa Soap ni

  • Kulit muka berjerawat dan kemerahan
  • Kulit muka berminyak dan kusam
  • Kulit muka kemerahan disebabkan gatal-gatal
  • Kerap bersin, hidung dan mata gatal-gatal disebabkan resdung

Kelebihan Raudah Safa Soap Deep Cleansing 

  1. Membantu mengurangkan kegatalan pada wajah akibat resdung, debu, dan alahan bulu kucing.
  2. Membantu menanggalkan set kulit mati yang boleh menyebabkan pori-pori tersumbat
  3. Memudarkan parut hitam akibat jerawat 
  4. Mengecutkan jerawat 
  5. Tidak mengakibatkan kulit menjadi tegang selepas menggunakannya 
  6. Mencerahkan dan menyegarkan kulit wajah
  7. Membersihkan hingga ke liang pori
  8. Mengawal minyak di muka 
Cara Menggunakan Raudah Safa Soap Deep Cleansing

Caranya mudah je sama macam korang cuci muka hari-hari tu ~ 
- Basuh muka dengan air suam atau air bersih
- Basahkan sabun dan gosok hingga keluar buih
- Sapu lembut pada wajah sambil urut 2-3 minit dan bilas seperti biasa

Bahan kandungan :  Aqua, Lauric Acid, Stearic Acid, Decyl Glucoside, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, Sucrose, Propylene Glycol, Sodium Hyaluronate, Panthenol, Propanediol, Sorbitol, Sodium Lactate, Hydroxyacetophenone, Caprylyl Glycol, Dipropylene Glycol, Dipotassium Glycyrrhizinate, D-panthenol, Sodium Citrate, Niacinamide, Pelargonium Graveolens (Geranium) Flower Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Oil, Bifida Ferment Lysate, Salicylic Acid, Sodium Chloride.

So korang kalau ada masalah macam yang qaseh share tu boleh lah cuba Safa Soap Deep Cleansing dari Raudah Beauty ni tau, harga pun tak mahal dan tahan lama. So far, best guna sabun ni sebab dia tak rasa merengsa di wajah, dan ramai dah cuba dan bagi testimoni yang positif lagi-lagi dalam merawat bekas parut jerawat di muka



More Info :






























Safa Soap Deep Cleansing Raudah | Sabun Untuk Hilangkan Gatal-Gatal dan Jerawat di Muka

5/06/2023

4/19/2023

Beraya Bersama Tisu Carina Green Tea | Carina Tissue Malaysia

Tisu Carina, Tisu Berkualiti Pilihan Keluarga | Assalamualaikum & holla gais, bila cerita tentang tisu ni, memang tisu dan perempuan berpisah tiada ~ ibarat isi dengan kuku. Qaseh macam tu la, pantang kalau tiada tisu dalam beg, memang benda yang sangat penting, lagi-lagi bila ada anak kecil ni. So, pilihan qaseh bila bab pemilihan tisu ni, qaseh suka tisu jenama Carina. 


Korang mesti tahu kan tisu Carina ni sebab memang dah berzaman dalam pasaran dan ia memang berkualiti dan menjadi pilihan ramai. Carina memang pengeluar tisu Malaysia yang terkenal tau kerana menghasilkan produk tisu yang berkualiti tinggi, tisu Carina ni lembut je, tahan lama dan kuat dan ianya sesuai untuk kegunaan harian kita. 

Yang bestnya Carina mengeluarkan pelbagai rangkaian dan jenis tisu yang berkualiti dan ianya diperbuat dari 100% Pulpa Dara dan 100% kapas tulen asli.Tisu ni bukan satu jenis je kita guna dalam kehidupan harian kan, untuk lap muka kena tisu yang lembut, untuk dapur, tisu yang menyerap kekotoran, tisu basah untuk anak-anak dan banyak lagi, jadi semua jenis tisu ni korang boleh dapatkan dalam jenama Carina ni haaa, senang kan ~ semua ada ! 

Carina Fast Selling : Lavender Series Carina Wallet Tissue dan Carina Soft Pack Facial Tissue

Hari ni, qaseh nak kongsi buat korang dalam pemilihan tisu yang tepat untuk kegunaan harian dan ini antara tisu Carina yang terlaris dan kesukaan ramai dalam Lavander Series iaitu Carina Wallet Tissue dan Carina Soft Pack Facial Tissue



Rangkaian Tisu Carina Dalam Kehidupan Harian 

Tisu Kering Mudah Dibawa kemana-mana : Carina Lavender Handkerchief & Carina Lavender Wallet 


Tisu kering untuk dibawa kemana sahaja, yang ni memang wajib ada dalam beg. Ia memang direka untuk kemudahan sewaktu keluar rumah, travel dan sebagainya. Cute je kan, bentuk macam wallet dan  leper so sangat senang nak simpan dalam beg. Sesuai untuk lap mulut, lap tangan dan lap peluh. Lagi-lagi dah nak masuk musim perayaan, haaa banyak nak pergi rumah terbuka so tisu ni sangat penting


Atau korang boleh juga bawa Carina Lavender Handkerchief, packaging sederhana kecil dan senang untuk di bawa ke mana-mana. Diperbuat dari 100% Virgin Purpa, sesuai untuk semua jenis kulit lagi-lagi kulit sensitif

Carina Soft Pack Facial Tissue 


Yang jenis ni qaseh selalunya akan letak dalam kereta dan memang akan pilih tisu lembut jenis facial macam ni, selalunya qaseh mudah selsema bila buka aircond dan muka kadang cepat berminyak, so bila guna tisu lembut jenis facial ni, tak menyebabkan sekitar hidung kemerah-merahan dan mudah menyerap minyak di wajah.

Ianya sangat lembut dan selesa di kulit, agak tebal so tak mudah terlerai sebab ia mempunyai 3 lapisan dan diperbuat dari 100% virgin pulp.

Tisu Basah Antibakteria : Carina Lavender Antibacteria  Wipes & Carina Wet Wipes 


Bila ada anak kecil, tisu basah memang keperluan sangat untuk qaseh, biasalah budak-budak suka explore sana sini, so qaseh pastikan tangan anak-anak sentiasa bersih walaupun ditempat yang tiada air. Qaseh suka sebab Carina Lavender Wipes ni antibakteria dan bebas pewangi. Ia mengandungi 99% air tulen, bebas paraben so boleh juga untuk kegunaan baby dan kulit sensitif. 


Selain tu, korang boleh guna Carina  Wipes ni untuk sapu permukaan, yelah kita tak nampak kuman-kuman atau kekotoran dari mata kasar so penting untuk dibawa bila keluar makan atau ke taman permainan. 

Pelancaran Baru Carina  : Carina Green Tea Scent Tissue 


Kalau sebelum ni ada Lavender Series, sekarang ada produk baru yang dilancarkan oleh Carina iaitu Carina Green Tea Scent Tissue. Qaseh memang suka dengan bauan green tea sebab ia bagi ketenangan dan  keselesaan. Bau green tea ni tak menusuk hidung tau korang

Green Tea series ni dirumus khas dengan menggunakan bau teh hijau yang menyegarkan, memberi sensai yang menenangkan tanpa menyebabkan sebarang kerengsaan pada kawasan kulit yang sensitif. Haaa siapa peminat teh hijau / green tea, korang jangan lupa dapatkan tau !


Carina Green Tea Wallet & Carina Green Tea handkerchief

Untuk Green Tea series korang boleh dapatkan 2 jenis ni tau, memang sesuai untuk dibawa kemana-mana, haaa dah nak masuk bulan Syawal ni, memang wajib ada rangkaian Carina Green Tea ni dalam beg korang. Yang pasti ianya sesuai untuk seisi keluarga. 


Tisu Untuk Kecantikan dan Perubatan :  Carina Cotton Series ( Facial Cotton & Cotton Bud)

Untuk penjagaan muka pula qaseh suka Carina Cotton Series ni sebab ianya sangat lembut untuk wajah, haaa tak boleh la guna tisu dapur untuk lap wajah korang hehe. Carina Cotton Series ni diperbuat dari 100% kapas asli dan bersifat hypoallergenic, so jangan risau tau, kulit korang takkan ada masalah iritasi kerana ia diperbuat dari bahan semulajadi 

Carina Facial Cotton memang wajib ada sebab senang sangat untuk cuci mekap, just letak je makeup remover dan korang cuci je dengan facial cotton ni, memang sangat mudah untuk hilangkan kesan mekap tanpa menyebabkan kulit jadi kemerah-merahan. 


Carina Cotton Bud pula selain untuk cuci telinga, juga boleh digunakan untuk hilangkan mekap juga, seperti sisa-sisa mascara ataupun eyeliner, sesuai juga untuk seisi keluarga 



Special Raya Offer ! Mana Nak Dapatkan Rangkaian Tisu Carina ?


Korang boleh dapatkan rangkaian tisu Carina ni di AEON BIG dan AEON Wellness Outlet, memang masa yang tepat untuk dapatkan rangkaian tisu Carina ni sebab ada tawaran raya istimewa dari Carina, so cepat-cepat dapatkan dan beraya bersama Carina ! Pilihlah tisu Carina untuk kelembutan dan keselesaan dalam kehidupan harian okay ! 




INSTAGRAM
●    Aeon BiG Instagram: https://instagram.com/myaeonbig/
●    Aeon Wellness Instagram: https://instagram.com/aeonwellnessmy/
●    Carina MY Instagram: https://www.instagram.com/carina.malaysia/

FACEBOOK
●    Aeon BiG Facebook: https://www.facebook.com/MYAEONBiG/
●    Aeon Wellness Facebook: https://www.facebook.com/aeonwellnessmy/

TIKTOK
●    Carina MY Tiktok: https://www.tiktok.com/@carinamalaysia
 


#AeonBig #AeonWellness #CARINAMALAYSIA #MildAndGentle #comfortable #pure #SoftAndTender #CarinaMalaysia #CarinaCares #HealthyTissue #VITAMEDIA #CARINA #CarinaGreentea 


















Beraya Bersama Tisu Carina Green Tea | Carina Tissue Malaysia

4/19/2023

3/28/2023

Cuka Kurma OXYMEL Khal Sakan Jabin | Rupanya Banyak Khasiat Cuka Kurma Ajwa Pada Kesihatan

Khasiat Oxymel Khal Sakan Jabin / Cuka Kurma untuk kesihatan | Assalamualaikum & holla korang, selamat menyambut bulan Ramadhan, puasa penuh tau ! Bila masuk bulan puasa , qaseh selalu baca update dari kawan-kawan yang ada masalah gastrik atau gerd. Kadang kesian sangat sebab kita yang tak merasa ni rasa ala gastrik je pun, tapi yang merasa sakitnya memang teruk hingga doktor tak sarankan untuk berpuasa. 


Bukan mereka minta untuk tak berpuasa tapi kesihatan yang memudaratkan. So, hari ni qaseh nak kongsi khasiat cuka kurma yang qaseh amalkan dan ramai yang ada masalah gastrik telah amalkan cuka kurma ni untuk membantu masalah mereka 
 
Alhamdulillah, qaseh tiada masalah gastrik,gerd atau anxiety tapi kadang-kadang masalah kesihatan yang lain memang selalu ada, so qaseh ada amalkan minuman kesihatan (homemade) iaitu Oxymel Khal Sakan Jabin atau pun cuka kurma Ajwa untuk tingkatkan imuniti, susah tidur dan masalah penghadaman yang qaseh sendiri alami
 
Penat  juga la  selalu sembelit ! Bila baca tentang sembelit ni jika tak dirawat akan membawa kepada masalah lain pula. Takodd !
 
I think semua orang tahu khasiat cuka kurma pada kesihatan kan ? Kalau tak tahu, meh qaseh kongsi betapa bagusnya jika korang amalkan cuka kurma ni dalam kehidupan harian
 
Cuka Kurma  Membantu Masalah Gastrik, Gerd dan Anxiety 
 
Dan bila qaseh baca khasiat cuka kurma ni, salah satunya boleh membantu orang yang ada masalah gastrik, gerd dan anxiety. Gastrik ni dia menyerang organ perut so ia terjadi bila lapisan perlindungan perut terganggu. 
 
Eh ! Boleh ke orang yang ada gastrik amalkan cuka kurma ? Sebab ia kan ada asid ! Haaa cuka kurma ni memang berasid tapi tak tinggi dan ia akan menormalkan PH dalam perut dan semestinya korang tahu kurma salah satu makanan yang penting dalam meneutralkan asid berlebihan. Boleh la korang cuba ya, mana tahu tahun ni boleh berpuasa penuh. InshaAllah !
 
Jadi, qaseh nak berkonsgi sedikit sebanyak apa yang best tentang Oxymel Khal Sakan Jabin ni. Noh, panjang nama dia kan, untuk info korang maksud di sebalik nama ni : 
 
Maksud Oxymel Khal Sakan Jabin 


Oxymel merupakan sejenis ramuan herba turun temurun sejak zaman dulu. Khal pula adalah perahan buah-buahan terpilih yang akan diperap bagi menghasilkan cuka. Manakala sakan jabin adalah ramuan yang diajarkan oleh Ibnu Sina untuk kesihatan. Digabungkan ketiga-tiga ramuan ini yang bersumberkan kitab Tibb Ibnu Sina dan kitab Tibb Syeikh Wan Ahmad Al Fathoni lalu terhasil lah  “Oxymel Khal Sakan Jabin" 
 
Sebenarnya, ini pertama kali kali qaseh cuba cuka kurma, sebelum ni qaseh pernah cuba cuka epal je, lah rupanya cuka kurma lagi bagus dan kurang masam, rasa dia sedap tau korang (rasa masam manis) dan cuka kurma ni bagus sangat untuk ibu-ibu yang mengandung sebab ia tinggi dengan kandungan zat besi, so bolehla amalkan, takde lah nurse nak membebel asyik darah rendah je kan ~
 
Kesan Cuka Kurma Oxymel Khal Sakan Jabin Pada Badan
 

Bila dah amalkan sendiri, terasa ada kesan pada badan, badan rasa tak berat, tak lemau dan senang nak ‘membuang’, sememangnya sistem penghadaman qaseh tak berapa bagus, kadang 2 3 hari baru dapat ‘membuang’ huhuhu salah sendiri sebab makan pun tak jaga sangat, dah 30-an ni memang kena jaga pemakanan dengan betul
 
Bila konsisten amalkan cuka kurma ni, korang akan dapat rasa perbezaannya, bukan sekali minum terus berkesan oik, kena lah hari-hari amalkan, inshaAllah akan membantu. Badan yang berangin pun rasa lega je dan terus paksa juga suami amalkan cuka kurma ni sebab haih dia susah ye tinggalkan air manis ! Nah, cuka kurma ni boleh hilangkan ketagihan pada gula dan sesuai untuk korang yang ingin turunkan berat badan. 
 
Qaseh selalu minum cuka kurma ni sebelum sarapan pagi, bila dah masuk bulan puasa, bolehlah amalkan pada waktu sahur. Jangan risau tau, cuka kurma ni tiada bahan kimia, tanpa bahan pengawet, tanpa sebarang gula, tanpa sebarang perisa dan tanpa pewarna 


Bahan Kandungan OXYMEL Khal Sakan Jabin semuanya HALAL, buatan sendiri dan perapan sendiri dengan menggunakan bahan-bahan : 

· Cuka kurma Ajwa
· Madu Hutan
· Perahan Bawang Putih
· Perahan Lemon
· Perahan Halia

Kebaikan dan Khasiat Cuka Kurma Oxymel Khal Sakan Jabin pada Kesihatan 
  • Sangat bagus untuk meningkatkan imuniti tubuh badan
  • Merawat masalah gastrik, gastritis dan gerd
  • Melancarkan penghadaman makanan
  • Melancarkan peredaran darah dalam tubuh
  • Menurunkan kadar kolestrol dalam tubuh
  • Menghilangkan ketagihan gula (potong gula)
  • Menurunkan berat badan
  • Memulihkan sakit ulu hati
  • Membuang angin dari badan
  • Menormalkan pH dalam perut anda
  • Menguatkan pH zat asam dalam perut anda
  • Menghilangkan muntah2, nausea and vomiting
  • Menghilangkan sakit dada, belakang dada dan sesak nafas akibat gerd
  • Memulihkan sakit saraf tengkuk akibat gerd
  • Meghilangkan rasa tidak selesa perut dan badan
  • Menghilangkan masalah insomnia susah tidur malam 

Cara Pengambilan Cuka Kurma Oxymel Khal Sakan Jabin
 

Bagi masalah gastrik / gerd.
 
5 sudu besar khal dan dicampurkan ke dalam segelas air suam
Tambahkan satu sudu madu asli. 
 
Minum 2x sehari, sekali sebelum sarapan pagi dan sekali sebelum makan malam. Amalkan setiap hari sehingga masalah gastrik sembuh, kemudian boleh kurangkan kepada 2 sudu besar sehari. Sila amalkan pantang, jangan makan gula, tepung dan susu tin / kotak / lembu. Susu kambing sahaja dibenarkan. Amalkan khal bersama pantang sehingga gastrik anda sembuh.
 
Untuk menurunkan kolestrol.
 
2 sudu besar khal tanpa dicampurkan air atau apa-apa campuran lain. 
Minum terus setiap kali selepas sarapan dan selepas makan malam.
 
Untuk penjagaan kesihatan.
 
2 sudu besar dicampurkan segelas air suam dan setengah sudu madu (apa-apa jenis dibolehkan). 
Minum 1x sehari sebelum sarapan pagi.
 
Untuk penjagaan kesihatan ibu mengandung. 
 
Ambil 1/2 sudu khal dicampur air suam dan madu, minum sebelum sarapan. 
1 kali sehari sahaja.
 
Untuk kanak-kanak.
 
Hanya usia 4 tahun ke atas sahaja. Ambil 1/2 sudu sahaja sehari mengikut kesesuaian kanak-kanak tersebut.
 
CARA PENYIMPANAN:
 
Simpan pada suhu bilik. Elakkan daripada haba panas dan cahaya matahari. Tidak perlu disimpan dalam peti ais.
 
*Sesuai untuk prepping. Tiada tempoh luput.
 

Banyak kan khasiat cuka kurma ni, korang kena cuba dulu baru boleh tahu keberkesanannya. Bagusnya boleh diamalkan seisi keluarga. 
 
Mana nak dapatkan cuka kurma Oxymel Khal Sakan Jabin

Korang bolehkan di shopee sahaja : —> Cuka Kurma Ajwa Oxymel Khal Sakan Jabin

 
 

 
 

Cuka Kurma OXYMEL Khal Sakan Jabin | Rupanya Banyak Khasiat Cuka Kurma Ajwa Pada Kesihatan

3/28/2023

3/27/2023

GKB Probiotics Review | 5 Produk GKB Yang Bagus Untuk Usus dan Penghadaman

GKB Probiotik Produk Meningkatkan Proses Penghadaman dan Kesihatan Usus | Assalamualaikum & holla korang, sejak dua menjak ni qaseh baca ramai amalkan pengambilan Probiotik dalam kehidupan harian yang mana sangat bagus untuk kesihatan. Lagi-lagi kepada kita yang tidak amalkan pemakanan yang seimbang. Sekarang banyak sangat makanan yang tidak begitu sihat, asal nampak makanan viral je semua makan kan ~ eh macam mengata diri sendiri je 

Apa itu Probiotik ?

Bahasa mudahnya Probiotik ialah makanan tambahan yang mengandungi bakteria atau yis baik melekat pada dinding usus untuk menjadikan manusia kuat dan sihat. Ia menggalakkan kesihatan yang baik, menghasilkan keseimbangan dan membantu sistem penghadaman berfungi dengan baik

Probiotik dapat ditemukan dalam berbagai jenis makanan dan minuman, seperti yogurt, kefir, kimchi, tempe, dan miso. Selain itu, probiotik juga tersedia dalam bentuk suplemen yang qaseh tengah amalkan sekarang iaitu GKB (GK Bio International Sdn. Bhd) Probiotik Suplemen untuk meningkatkan proses penghadaman secara menyeluruh.

Probiotik dalam Suplemen GKB | Kenapa pentingnya Probiotik ?

Kenapa qaseh amalkan suplemen GKB ni ? Hurmm secara jujurnya, bab penghadaman ni qaseh memang bermasalah untuk ‘membuang’ dan selalu sangat alami sembelit. Bila baca keburukan sembelit ni pun bahaya juga tau korang, kalau tak di rawat ia akan membaca kepada penyakit lain. Qaseh juga pernah mengalami buasir sewaktu mengandung disebabkan oleh sembelit.

Tambah pula qaseh memang jarang makan sayur dan buah, lepastu suka makan makanan yang tak berkhasiat, iskkk pantang dengar makanan viral memang semua nak cuba, sedangkan melalui pemakanan yang tak berkhasiat lah memberi kesan buruk pada usus sebab kebanyakan nutrien dalam makanan di serap di dalam usus ! Nah, bila makanan tak berkhasiat ajee masuk, lama-lama memang bawa pada toksik je tau korang

Kelebihan Utama Probiotik GKB

  • Dihasilkan dengan teknologi paten lapisan pelindung pelbagai antioksidan dalam bentuk granul. 
  • Yang bestnya GKB ialah satu-satunya syarikat suplemen kesihatan dengan empat lapisan pelindung untuk probiotiknya untuk memastikan probiotik berjaya sampai ke usus dengan kadar kelangsungan yang tinggi
  • Dengan probiotik yang berbentuk granul (berbutir halus), dapat membantu mengurangkan risiko tercekik. Senang nak consume (boleh makan terus atau campur dalam minuman

Kalau korang ada masalah kesihatan yang sama ataupun selalu ada masalah yang tak tahu puncanya, korang boleh amalkan suplemen dari GKB ni, kadang semuanya bermula dari usus, bila usus tak sihat ia akan mempengaruhi semua kesihatan badan kita

Sekarang GKB telah melancarkan 5 produk sasaran yang berorientasikan untuk membantu pengguna macam qaseh ni haa untuk mengekalkan kesihatan usus mereka dan akan membuatkan pengguna bukan sahaja cantik luaran tapi paling penting dalaman

5 Produk Suplemen Probiotik GKB yang Bagus Untuk Usus dan Kulit

1. GKB Probio+ : Untuk Memperbaiki Usus

Yang penting jom kita sama-sama baiki usus dengan GKB Probio+ yang mengandungi 5 jenis bakteria probiotik yang aktif serta mempunyai prebiotik
  • Untuk membantu pencernaan dan mengurangkan sembelit dan cirit-birit 
  • Kombinasi Probiotik dan Prebiotik memberi lebih perlindungan kepada saluran usus, membantu pencernaan dan penyerapan nutrien dari makanan, mengekalkan keseimbangan mikroflora usus dan meningkatkan imuniti
  • Setiap sachet mengandungi 20 bilion jumlah bakteria probiotik hidup
  • Sesuai untuk penjagaan harian usus dan kesihatan perut keluarga 
  • Sesuai juga untuk korang yang alami gejala sembelit ringan dan senak perut ringan 


2. GKB Probizymes : Untuk Mengurangkan Gastritis

Qaseh tiada masalah gastritis (keradangan perut) tapi qaseh nak bagi pada kawan yang punyai masalah ni, kadang kesian sangat bila nampak kawan update tentang masalah Gastitis ni.

Ia diformulasikan dengan probiotik, prebiotik, enzim karbohidrat, enzim protein dan enzim lemak yang khusus dalam :
  • Menangani masalah kembung perut berpanjangan 
  • Masalah sakit perut akibat gastrik 
  • Mengurangkan simptom refluks asid gastrik dengan berkesan 


3. GKB Lactobacillus Rhamnosus Plus : Untuk Memperbaiki Kulit 

Produk ni memang qaseh dah aim sebab qaseh memang ada masalah kulit kering, even pakai skincare pun ia hanya kesan sementara, so mungkin dengan perbaiki dalaman, GKB Lactobacillus  akan membantu masalah kulit kering qaseh dan kulit yang sensitif 

Selain tu GKB Lactobacillus juga digunakan secara meluas untuk mencegah penyakit gastrousus seperti usus bocor ataudysbiosis. 

Ia juga membantu mencegah jangkitan alat kelamin wanita, meningkatkan imuniti dan melegakan penyakit berkaitan ketidakseimbangan mikrob. Sangat bagus untuk wanita ~ 


4. GKB G-Pro Gold : Untuk Mengurangkan Sembelit 

Haa ini memang yang qaseh paling suka, sembelit teruk ni lah punca terjadinya buasir yang disebabkan oleh gaya hidup yang tidak teratur atau tekanan kerja yang tinggi 
  • Mengandungi 10 jenis probiotik dan 2 jenis prebiotik 
  • Setiap kapsul vegetarian mengandungi 80 bilion jumlah bakteria probiotik hidup yang boleh meningkatkan flora usus
  • Direka khas untuk memperbaiki usus dan sesuai untuk yang mengalami sindrom iritasi usus, cirit birit yang teruk dan sembelit 
  • Probiotik membiak dan memetabolismekan dalam usus, meningkatkan PH dan rembesan usus
  • Membantu mengurangkan kemandirian bakteria patogen
  • Meningkatkan fungsi penghalang usus dan mengurangkan kejadian keradangan usus
5. GKB Lactobacillus Plantarum GKM3 : Mengawal Minyak dan Mengurangkan Kalori 

Produk ni memang bagus untuk korang yang mengamalkan makanan yang berminyak dan tak berkhasiat kerana GKB Lactobacillus Plantarum GKM3 satu-satunya bakteria yang boleh menyerap minyak 
  • Mengandungi Lactobacillus Plantarum iaitu ketegangan probiotik yang kuat untuk menyerap lemak dalam badan, asid urik dan lipid darah (kolesterol,trigliseda)
  • Membantu mengurangkan penyerapan kalori 
  • Membantu mengurangkan berat badan ddan menjadikan badan lebih langsing
  • Meningkatkan tenaga 
  • Membantu sistem penghadaman 
  • Meningkatkan kelembapan kulit dan mengurangkan kesan kerosakan kulit yang disebabkan oleh cahaya UV

Korang tahu tak, produk ni telah memenangi lebih daripada 20 anugerah dan paten dari pelbagai negara  termasuk AS, jepun, China, Singapura dan Taiwan

Yang bestnya even korang nak turunkan berat badan tapi dalam masa yang sama, korang masih boleh menikmati makanan yang sedap, dan sesuai untuk orang yang ingin mengekalkan bentuk badan. Selain itu, ia juga boleh merawat masalah kulit kering dan mengurangkan kedutan kulit. 


Haaa itu antara produk probiotik dari GKB yang korang boleh cuba mengikut masalah yang korang yang sedang hadapi. Kalau korang nak tahu, ramai dah rupanya telah mengamalkan suplemen probitok GKB ni dan memang bagi kesan yang positif. 

Ada yang telah turun berat badan 5kg dalam masa 2 bulan, dan berjaya mengatasi masalah sembelit dan masalah usus yang lain. Akhirnya qaseh jumpa produk probiotik yang sangat-sangat bagus ! 

Alhamdulillah lepas qaseh amalkan GKB Probiotics Product ni, perut rasa lega dan tak berangin, sembelit pun makin okay dan badan rasa lebih ringan, maybe segala toksik dalam perut makin berkurangan 


GKB Probiotik Suplemen HALAL dan Selamat

GKB (GK BIO International Sdn. Bhd) telah ditubuhkan pada tahun 2018, sebuah syarikat yang ditubuhkan hasil usaha sama antara All Cosmos Bio- Tech Holding Corporation dan Grape King Bio Taiwan. Objektif utama untuk mempromosikan kepentingan kesihatan dengan produk kesihatan yang berkualiti tinggi 

Yang penting GKB probiotik suplemen adalah HALAL dan setiap produknya diperakui dengan sijil PIC/S GMP, ISO22000, HACCP, NSF GMP, TGF, sijil kualiti tahap 2 TFDA, pensijilan standard pembuatan cemerlang GMP Malaysia, FSSC 22000 dan ISO/IEC TAF 17025

GKB menggunakan lebih daripada 40 jenis cendawan dan probiotik dalam produknya. 100% bahan semulajadi, bebas sisa, bebas bahan kimia, tiada kesan sampingan dan ianya sesuai untuk semua ahli keluarga untuk mengekalkan kesihatan

Mana Nak Dapatkan Produk GKB Probiotik ?

Korang boleh dapatkan produk GKB di semua cawangan farmasi di Malaysia termasuk Alpro Pharmacy

GKB Official Selling Platform:

Central: Alpro Pharmacy, M CARE Pharmacy, Leo Pharmacy        
Melaka: Alpro Pharmacy, Farmasi Big Tree, Farmasi Limbongan, Farmasi Tanjung Minyak       
Penang: Alpro Pharmacy, MEDS & VITS Pharmacy, Pure Pharmacy, NuCare Pharmacy, Bliss Pharmacy, Guan Pharmacy, Island Retail Pharmacy       
Perak: Alpro Pharmacy, HTM Pharmacy       
East Coast: Alpro Pharmacy, Lau & Tan Pharmacy, Farmasi Nazen, Farmasi Ehsan        
Southern: Alpro Pharmacy, The One Pharmacy, You Pharmacy, AcePro Pharmacy       
Sabah: Alpro Pharmacy, LifePlus Pharmacy, Pearl Pharmacy       
Sarawak: Alpro Pharmacy, Trinity Pharmacy, Hometown Pharmacy, Mana Pharmacy

For latest list of pharmacies, please see https://www.mygkb.com/Article/Detail/1188

More Info :

Website : www.mygkb.com
RED 1D:1318211221 (GKB ้›†ๅบทๅฎ)











GKB Probiotics Review | 5 Produk GKB Yang Bagus Untuk Usus dan Penghadaman

3/27/2023