4 Oct 2021

PG Mall Platform E-Commerce No 1 di Malaysia | Top 3 di I-Price

 Assalamualaikum
 
Kadang rasa penat kan dengan dunia sekarang yang dilanda dengan covid-19, semua terbatas, pergerakan terbatas, Yang bekerja pun terpaksa bekerja dari rumah, anak-anak pun belajar online je, tapi apa yang best adalah tetap boleh shopping sambil goyang kaki haaa bab shopping memang tak pernah penat pun
 
Apa itu PG Mall ?
 
Korang tahu tak tentang PG Mall, eh haruslah tahu kerana Pg Mall merupakan Malaysia No 1 e-commerce Platform. Qaseh tahu tentang platform Pg Mall ni dari husband, bayangkan lah dia tu bukannya minat sangat bab shopping tapi boleh tahu tentang PG Mall, lainlah qaseh yang memang kaki shopping
 
Qaseh rasa semua pun dah tahu tapi nak bagitahu lagi dan lagi bagi korang seronok shopping sebab di PG Mall ni qaseh tengok banyak juga tawaran-tawaran menarik, memang sangat berbaloi korang shopping di PG Mall ni dan semua keperluan ada jadi tak risau la kalau tiba-tiba terdesak nak beli sesuatu kan, hanya buat carian je. 
 
Pembayaran Mudah Dengan Sistem Pembayaran E - Wallet
 
Okay bab pembayaran pula sangat mudah tau, kalau nak guna E-Wallet boleh tak ? Haaa sekarang ramai lebih suka bayar dengan E-Wallet, boost dan lain-lain. Tentulah boleh korang, sebab PG Mall satu-satunya platform yang menerima semua kemudahan pembayaran melalui e-wallet dan payment getaway. Mudah gilerr kan. 
 

Platform E-Commerce No 1 di Malaysia 
 
Untuk pengetahuan korang, platform PG Mall adalah platform perdagangan (E-Commerce) No.1 di Malaysia dan satu-satunya e-commerce tempatan di Malaysia. Eh tadi dah bagitahu kan? Memang nak ulang-ulang bagitahu supaya korang terus pergi shopping di PG Mall heheheh dan ianya sejak tahun 2017 lagi, wow dah 4 tahun dah.
 
PG Mall disokong oleh PG Group, dan bukan calang-calang ye kerana kehebatannya telah terbukti billa tersenarai sebagai TOP 3 Most Visited Online Marketplace di Malaysia oleh iPriceinsight. More info korang boleh klik link  https://iprice.my/insights/mapofecommerce/en/ , berdasarkan report, PG Mall mencecah 7 juta lebih user setiap bulan, yeyy terbaiklah semoga dapat No. 1 nanti. 
 

Berdasarkan laporan suku ketiga 2019 iPrice, PG Mall berada di kedudukan 5 Teratas untuk web bulanan tertinggi di antara yang lain, dan dapat sampai ke kedudukan ketiga hanya dalam 6 bulan dengan peningkatan yang mengagumkan sebanyak 812,400 jumlah lawatan web , hingga 1,688,500 jumlah lawatan web pasti mengejutkan, terutamanya untuk jenama homegrown seperti jenama kami, yang menjadikan PG Mall laman web eCommerce No.1 di Malaysia. Tidak syak PG Mall bahawa sekarang secara rasmi menjadi pesaing pasaran yang serius dan akan terus berkembang secara agresif untuk menduduki tangga teratas, kata pengarah urusan, Louis Ng. 
 
More  ; https://www.businesstoday.com.my/2020/06/16/pg-mall-among-top-3-most-visited-online-marketplaces-in-malaysia/
 
Jom Shopping ! 
 
Sebenarnya qaseh tengah cari khemah tau untuk lepak tepi pantai, takde la muka hangus ye tak, hihi so qaseh dah search dan aim beberapa khemah yang qaseh nak, yeyyy nasib baik ada di Pg Mall, dan sebenarnya dah survey banyak tempat tapi berkenan pulak khemah dalam Pg Mall ni so apa lagi add to cart dulu dan sambung survey barang-barang untuk berkhemah pula, sekarang kan musim orang bawak khemah je senang. 
 
Yang qaseh suka tentang PG Mall ni, bila qaseh search apa-apa yang berkaitan, PG Mall akn suggest store/seller yang jual barang tersebut, so boleh lah survey dan bandingkan harga hihi.
 

Bila bukak website PG Mall ni je korang nampak tak apa yang terpampang, banyak gila tawaran menarik, shocking sale yang murah giler dan macam-macam keperluan ada. Kalau lah duit banyak memang semua benda nak shopping haha 

 
Korang apa tunggu lagi, jika ada yang belum download sila download sekarang dan shopping sekarang di https://pgmall.my/

Website: www.pgmall.my 
Facebook: PGMallOfficial , https://www.facebook.com/PGMallofficial/
Instagram: PGMall.my , https://www.instagram.com/pgmall.my/
 
#PGMall #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #Shopnow #ShopOnline #Freeshipping #PGMallxIPrice
Sue Izza said...

meriah pgmall skrg macam2 ada

Nadia Johari said...

Bagus pg mall ada banyak cara pembayaran..senang..

Fiza Aizzawa said...

bercamping la Qaseh lepas nie.. Fiza pun selalu beli kat pgmall nie..

Huda Halid said...

wah dah aim nak beli khemah yer. Semoga tercapai..hehe . huda nak beli emas kat PG Mall

Lisa Nurulain said...

lama juga bertahan ya pg mall ni . hehe