23 May 2021

Ecolite Boostick Concentrated Supplement Bagus untuk Kesihatan Badan dan Mata

Assalamualaikum.

Ecolite Boostick Concentrated | Hai korang, pernah dengar tak tentang Ecolite ? Macam familiar je bunyinya kan ? Siapa yang suka minum sarang burung mesti tahu tentang jenama Ecolite heheh tapi hari ni qaseh tak nak share tentang kebaikan sarang burung tapi qaseh nak share produk baru dari Ecolite juga iaitu Ecolite Boostick Concentrated yang mana sangat bagus untuk kesihatan badan dan mata kita. 

Sekarang qaseh tengah mengandung tapi jangan risau ia boleh di amalkan waktu mengandung juga sebab bahan kandungan merupakan bahan semulajadi, ada khasiat yang sangat bagus juga di waktu hamil ni seperti kurma merah, kurma arab, sarang burung dan lain-lain bahan yang sesuai dan tidak memudaratkan. Bahan-bahan semulajadi ni memang banyak khasiat dan sesuai la untuk daku sekarang.


Orang mengandung je ke boleh consume? Oh tidak ye, semua generasi boleh amalkan lagi-lagi jika korang ada masalah yang berkaitan, lagi-lagi bila dah berumur nak masuk 30 an ni memang lagi kena jaga bab kesihatan, orang kata umur-umur macam ni, banyak la sakit-sakit datang menyinggah, ye dok? Thats why kena juga amalkan supplement untuk beri tenaga pada tubuh badan dan pancaindera kita

Tak dinafikan sebelum ambil supplement tambahan, takut jugak kan dengan pelbagai cerita yang memberi kesan negatif pada badan sebab tu lah sebelum nak proceed dengan mana-mana supplement pastikan kita tahu ia dari mana, apa bahan kandungan yang ada, korang sendiri ada alergik atau tidak dan paling penting pastikan dijual di farmasi, watson ataupun guardian sebab sah-sah la bila masuk farmasi, produk tu selamat untuk diamalkan, haaa nak jaga kesihatan pun kena bijak jugak tau. Dan semestinya Ecolite memang selamat untuk di consume.


Untuk Ecolite Boostick ni ada 3  perisa dengan 3 fungsi berbeza. 

  • Ecolite Boostick Concentrated Red Dates & Date Palm For Rosy Cheeks
  • Ecolite Boostick Concentrated Pear & Bird’s Nest For Good Complexion 
  • Ecolite Boostick Wolfberry & White Chrysanthemum 

Apa je khasiat yang ada dalam tiga-tiga Ecolite Boostick Concentrated ni ? Haaa banyak khasiat yang tersembunyi tau, tapi qaseh suka sangat dengan packagingnya sebab sangat mudah nak bawa ke mana-mana dan tak perlu bancuh pun ! Yang paling best sebab ianya sedap ! Hehehe, qaseh tahu kalau sesuatu tu tak sedap memang susah lah nak consume kan, last-last terbiar je. 

Ecolite Boostick Concentrated Red Dates & Date Palm For Rosy Cheeks - Kurma Merah dan Kurma Arab

Bila sebut tentang kurma ni, memang kita dah sedia maklum memang banyakkkkkkkkk sangat khasiat dari buah kurma, bulan puasa memang wajiblah amalkan kurma untuk elakkan rasa letih, lesu dan kurang tenaga kan. Dalam Ecolite Boostick For Rosy Cheeks ni ada campuran kurma merah dan kurma arab tau
Yang ni sangat bagus jika korang ada masalah lesu, muka selalu nampak pucat, kaki dan tangan selalu rasa sejuk, memang bagus untuk diamalkan, bahaya juga ye kalau korang selalu nampak pucat, banyak zat tak mencukupi tu, kurma merah dapat menolong mencegah anemia (kekurangan zat besi). Memang sesuai sangat untuk qaseh sekarang, bila mengandung memang kena tambah zat besi yang mencukupi sebab anemia ni sangat bahaya untuk ibu dan baby. Dan ia juga memberi kelembapan semulajadi pada pipi kerana kandungan zat besi

Kurma arab pula kaya dengan serat dan tinggi antioksidan yang bermanfaat untuk membantu proses pencernaan dan melindungi sel dari radikal bebas 

Nutrients:
Carotene, rich in vitamin A, C, iron, cellulose and riboflavin


Ingredients:
Red Date,  Date Palm, Brown Sugar, Linden Honey, Galacto-oligosaccharide Syrup (GOS)

Ecolite Boostick 
Concentrated Pear & Bird’s Nest For Good Complexion - Sarang Burung & Buah Pir 
Sedapnya sarang burung kan, bila cerita tentang sarang burung ni bukan sahaja berkait dengan kesihatan tapi kecantikan juga, nahh kalau korang nak kulit muka anjal try lah amalkan hehe, yang ni pulak sangat bagus diamalkan oleh korang yang selalu bekerja sehingga lewat malam, student pun bagus amalkan ni, yang bekerja shift malam pula memang penat kan, macam tak cukup untuk rehat, sangat berbeza bila kita kerja lewat malam, badan cepat penat.
Sebab ia mempunyai bahan kandungan campuran sarang burung dan buah pir, kalau korang nak tahu sarang burung ni dapat membantu meransang sel badan serta untuk penghasilan kulit lebih muda, lembut, licin dan halus, flawless gitu. Chinese suka amalkan sarang burung ni kan, patutlah kulit diorang putih gebu je. 

Dalam Ecolite ni menggunakan chinese pear, qaseh tak tahu la apa bezanya yang pasti kombinasi sarang burung dan buah pir banyak khasiatnya dalam memberi tenaga pada tubuh badan, mungkin tak ramai yang tahu, buah pir juga dalam kategori buah yang berserat so sangat membantu untuk pencernaan, elakkan sembelit sebab ia punya kalori rendah dan tinggi kandungan air 

Nutrients:
Epidermal growth factor (EGF) and bird's nest acid (sialic acid), cellulose, vitamins, prebiotics


Ingredients:
Chinese Pear, Bird’s Nest, Lily Bulb, Tuckahoe, Monk Fruit, Kudzu Root, Ophiopogon Tuber, Linden Honey,  Galacto-oligosaccharide Syrup (GOS)

Ecolite Boostick Concentrated Wolfberry & White Chrysanthemum For Good Eyesight - Biji Koji dan Kekwa

As a blogger memang nak kena hadap skrin tiap hari, kadang tak buka laptop pun still kena tengok smartfon setiap masa, tapi dalam masa yang sama sebenarnya beri kesan negatif pada mata kita, thats why qaseh bila nak menghadap skrin terlalu lama kena pakai spek tapi kadang-kadang rimas juga lah 
Untuk Ecolite campuran biji koji dan kekwa ni memang sangat sesuai untuk penjagaan mata kita, haaa bagus sangat untuk korang yang selalu menghadap skrin elektronik, pancaindera yang sangat-sangat penting untuk kita jaga tau
Mempunyai kandungan campuran Goji dan Kekwa yang mana buah Goji dapat membantu meningkatkan penglihatan dan menyuburkan darah manakala Kekwa pula memberi khasiat untuk penglihatan mata kita dan menurunkan suhu badan jika panas, lepas ni qaseh tak perlu la pakai spek lagi ye dak, sebab sebelum ni qaseh takde amalkan supplement untuk kesihatan mata. 

Nutrients:
Lutein, Anthocyanin, Vitamin A, B1, B2, C, Carotene, Calcium, Iron


Ingredients:
Wolfberry, White Chrysanthemum Flower, Prune, Pomegranate,Linden Honey, Galacto-oligosaccharide Syrup (GOS)

Cara Pengambilan Ecolite 

  • Boleh minum / makan secara terus, shake, koyak dan terus minum
  • Boleh campur dengan air suam 
  • Nak lagi sedap, boleh letak dalam peti ais 
  • Elakkan pengambilan bersama kafein
  • Minum air putih secukupnya 
Dalam 1 kotak ni ada 10 sachet x 12g. Korang boleh amalkan 1-3 stick sehari. So far semua sedap bagi qaseh, boleh diterima tekak, macam minum pati buah je gais, serious sedap dan berbaloi untuk diamalkan. Memang pati pekat dan tak cair.  

Mana Nak Dapatkan Ecolite Boostick ?

Jangan risau sangat mudah untuk dapatkan Ecolite Boostick ni, korang boleh beli di Big Pharmacy, Health Lane Family Pharmacy dan Guardian. Harga sekotak adalah RM38.80 sahaja, so apa tu ggu lagi, jangan lupa beli naaaa, boleh juga nak bagi hadiah untuk family dan orang tersayang. Marilah kita jaga kesihatan di zaman pandemik ni 

More Info 


Instagram : Ecolite
Facebook : Ecolite
Marina Bashah said...

Menarik ni. Untuk mata pon ada ye. Bolehlah cuba nanti

sheila adziz said...

Menarik produk ni

Aisya Ismail said...

Teringin nak try produk sarang burung tapi tak berani nak cuba.

Nadia Johari said...

Dah cuba tiga2 ni.. Memng sennag nak consume.. Suka tiga2 ni

Ardini Humaira said...

Sejak tahun lepas berganda tahap penggunaan gajet. Huhu. Kena cari gak supplement untuk mata camni

Tekkaus said...

This easy packaging supplement will definitely make consumption easier. :)

Mimin Adam said...

dah try dah 3 3 . paling suka yang chrysanthemum tuu , hehehe