Search

Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Tips Banyakkan Susu Ibu dengan Teknik Sapuan | Melkful Breast Oil


Assalamualaikum

Bila cerita tentang susu ibu ni kadang-kadang boleh buat kan kita sebagai ibu-ibu rasa down kan, lebih-lebih lagi bila kita rasa susu badan merudum tapi tak ramai yang memahami, sehingga ada yang cakap ibu pemalas, tak jaga makan, tak minum banyak air dan sebagainya. Eyy geram je nak sumbat puting anak dalam mulut depa ni

Tapi seriously, breastfeeding journey ni memang sangat menguji, dengan puting melecet,bengkak susu dan sebagainya. Qaseh dulu perlukan milk booster tau untuk tambah susu badan, orang dulu-dulu pun ada milkbooster tapi melalui petua lama lah, haa ko rajin ke nak rebus-rebus segala akar kayu bagai heheh

Tapi sekarang mudah sangat, pelbagai milk booster yang ada, cuma malas dengan rajin je, ada yang jenis makan atau minum ni tapi selalunya lupa jugak nak makan, haih susah betul nak konsisten kan, dah ibu-ibu tak payah risau sekarang milk booster hanya sapu-sapu je ! Seriously hanya menggunakan teknik sapuan sahaja, sapu-sapu je dengan menggunakan Melkful Breast Oil by Pump It.


Apakah Melkful Breast Oil ?


Melkful Breast Oil ni adalah milk booster dengan teknik sapuan. Tekstur berasaskan minyak, dan bahan kandungan yang ada dalam Melkful Oil ni adalah 100% tumbuhan semulajadi, minyak yang berasaskan dari tumbuhan dan bunga untuk meransang dan meingkatkan pengeluaran susu ibu. Jadi memang tiada bahan kimia merbahaya,selamat digunakan.

Sebagai pengguna essential oil kan qaseh memang percaya minyak berasaskan tumbuhan dan bunga mampu meransang dan meningkatkan hormon, positive vibes , menenangkan dan sebagainya untuk badan kita tanpa kita sedar, bila kita cuba eh rasa macam lega sangat.

Macamana Melkfull Oil ni berfungsi, macam magic je sapu-sapu keluar susu kan ? Sebab gabungan sumber semulajadi yang ada dalam Melkful Breast Oil ni menyokong sistem hormon untuk menggalakkan Prolaktin, hormon pengeluaran susu, so ia akan tingkatkan lagi bekalan susu ibu secara sihat.

Seriously jadi ibu bukan mudah, cabaran mengandung, cabaran melahirkan anak dan ditambah pula cabaran menyusukan anak, cabaran ni memang sangat beri tekanan kalau kita tak mencari penyelesaian untuk diri kita sendiri.


Jadi, bahan semulajadi memang akan membantu ibu-ibu lebih relaks, santai dan sebagai sokongan emosi untuk lebih kuat dan dalam masa yang sama mendorong Oksitosin, hormon pengeluaran susu ibu yang mana akan melancarkan pengaliran susu ibu dengan cepat.

Tengok petua orang lama mereka pun guna alam semulajadi tapi sekarang nak mudah beli je haaa, buat apa susahkan diri heheh


Melkful Breast Oil ni hanya untuk luaran sahaja tau, guna bila perlu dan caranya sangat mudah,hanya sapu di kawasan payudara (elakkan nipple area).Korang boleh guna 2 kali sehari selepas menyusu atau pumping. Boleh tingkatkan penggunaan bila perlu dan berhenti jika pengeluaran susu makin okay, Melkful Breast Oil ni juga boleh digunakan untuk mengurut spine.

Macamana Melkful Oil ni berkesan? Bila korang apply di payudara (seeloknya di kawasan atas payudara, elakkan kawasan nipple) bahan kandungan herba dan tumbuhan tu akan diserap kedalam saluran darah melalui liang roma untuk meningkatkan pengeluaran susu, sebab tu ia berkesan lebih cepat

Qaseh suka lah milk booster jenis sapuan ni sebab kalau ikut pengalaman sendiri memang akan terlupa untuk makan atau minum milkbooster lebih-lebih lagi yang kena bancuh, haa tak semua juga ibu-ibu suka minum susu, so dengan teknik sapuan Melkful ni inshaAllah nursing mom akan konsisten dan pengeluaran susu ibu makin lancar, ibu happy anak lagi lah happy

Kalau korang nak tahu lebih banyak testimoni ibu-ibu yang dah cuba sendiri Melkful ni, boleh layari www.pumpit.com.my


More Info :

Website :  www.pumpit.com.my
Whatsapp no : +601126028784

Comments

Izyan Balqis said…
Menarik sgt milkbooster ni, teringin nak cuba utk meriahkan susu luqman
Nadia Johari said…
Firstime nmpk jnis sapuan.. Mmg lain dri lain.. Dh pkai.. Mmg best
mas saari said…
Mudahnya cara sapuan camni!
Lisa Nurulain said…
lisa ingatkan EO tadi hahaha. rpnya tuk boost susu <3 . thanks info.. nk consume sekarang tkde anak lagi hahaha
Mimin Adam said…
doakan ai ye sis.. hope dapat merasa nak terai ni pulak. hehe
Ai said…
Banyak cara yang memudahkan sekarang ni. Tak payah dah nak makan macam-macam.
Sue Izza said…
sekarang banyak cara dan sokongan dah tuk susukan baby ,tak perlu risau macam-macam cara ada,tapi kalau takde rezki tak pe lah,wahhhh eo juga ni...
Hayati Suki said…
alhamdulillah, makin banyak alternatif untuk bantu bf moms :-)