Althea Makeup | Tutorial Mekap Simple Menggunakan Mekap Dari Althea

2 ulasan:
Tutorial mekap simple dengan menggunakan mekap dari Althea Korea , bila Althea buat pengumuman bahawa ia akan mengeluarkan produk mekap , i'm so so excited ! Kenapa ? Haa sebab kebanyakan produk brand Althea ni sangat best dan murah tapi kualitinya sangat eklusif okay. Jadi , aku dah mencuba sendiri mekap dari Althea ni , memang tidak mengecewakan lagi-lagi ada eyeshadow pallet hasil kolaborasi Althea X Bunga Cinta Lestari. 


Lets unboxing Eklusif Althea Makeup Box khas untuk korang , jadi dalam box ni ada 5 produk , i wanna share all about this one by one . Dengan 5 produk ni jer korang akan dapat kesan mekap yang sangat cantik tanpa menggunakan any foundation dan juga blusher . Yeah dah berseri bak puteri gunung ledang , gitewwww . 
  • Skin Relief Spot Film Gel 
  • Flawless Creamy Concealer
  • Eyeshadow Pallet Soonrise & Moonrise
  • Watercream Colour Tint
  • Spotlight Eye Glitter 
Skin Relief Spot Film Gel 

Skin relief spot film gel ni korang boleh apply masa tengah prep wajah yang cantik tu , just apply pada spot2 yang bermasalah je , sebab tekstur nya agak melekit dan perlu masa untuk kering , if tak tunggu kering nanti mekap jadi comot . 




Flawless Creamy Concealer 

Believe or not concealer ni hanya RM15 je , murah tapi tekstur dan hasilnya sangat lah cantik dan tak bertapuk , sebelum mekap apa-apa pun korang kena prep wajah dulu , simple prep pakai pelembab muka , primer dan sunscreen dan aku terus guna concealer ni , aku guna shade Vanilla [paling cerah]




Ia ada 4 shades , dari warna cerah hingga lah gelap , Vanilla , Ginger , Honey dan Mocha. Concealer ni bukan untuk tutup cela je , korang boleh conceal untuk kening , gantikan foundation [simple mekap tanpa foundation] , shade gelap pulak korang boleh jadikan sebagai shading.




Eyeshadow Pallet Sunrise & Moonrise by Bunga Cinta Lestari X Althea 

Bila dah pakai concealer , aku guna eye pallet ni untuk cantikkan mata pulak , jom lah ber eyeshadow , sebenarnya paling tak pandai adalah nak apply eyeshadow , kelopak mata besar ni tak tahu nak apply secara penuh atau pun sikit-sikit haha tapi ai cuba dengan berpandukan tutorial di youtube ehehe , tapi eyeshadow ni sumpah cantik gila warna dia dan pigmented sangat 

Eye Pallet ni ada 8 colour , yang matte dan jugak shimmer . Uols boleh nampak dalam gambar colour dia cantik sangat , walaupun apply sikit je , warna dia menyerlah sangat . 






Spotlight Eye Glitter

Next nak bagi mata nampak cute , soft and ala-ala doll , apply this spotlight eye glitter . Boleh apply seperti eyeliner , atau boleh letak di hujung-hujung mata ganti highlight dan sebagainya , aku letak di hujung mata bagi nampak comel sikit [comel ke ? ] haha 



Ada dua colour , light pink dan white ~ 


Watercolour Cream Tint 

Kebiasaannya aku memang guna tint tapi bukan jenis cream macam ni , lebih cair macam air gitu . Then , bila aku cuba yang jenis cream ni lagi cantik sebab ia melekat penuh pada full bibir , biasa yang cair tu dia cepat kering so kena apply gincu jugak . Tapi yang ni cantik dan sangat mudah nak guna. 

Ada 4 colour , Plum , Strawberry , Peach & Marron . Tak boleh nak decide yang mana satu jadi favourite sebab semua colour ni cantik sangat dan boleh di jadikan sebagai blusher juga . Nampak tak sangat lah jimat dengan menggunakan mekap dari Althea ni 




MY FULL VIDEO TUTORIAL USING ALTHEA MAKEUP 



Haaa nak tengok full tutorial boleh lah tengok video ni , melalui gambar ni susah sikit nak cerita kan haha tapi aku suka jenis mekap yang simple je , light mekap dan eyeshadow first try sebab sebelum ni tak pandai sangat nak apply , eye pallet ni membuatkan aku jadi senang dan mudah nak apply hehe enjoy watching ! Tapi sebelum tu nak bagitau awal-awal im not pro mekap haha . 

 Sebelum apply spotlight eye glitter , cantik kan warna eyshadow pallet ni , sumpah jatuh cinta sangat !

Selepas apply spotlight eye glitter , mata lebih nampak menyerlah gitu .. hehe . So korang boleh dapatkan semua mekap ni di website Althea. 



2 ulasan:

Cerita Huda berkata...

Simple and Sweet! I Like!

Sue Izza berkata...

cantiknyaaaaaaa awak mekap...bestnya brg althea,berkenan concealer tu

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com