Selamat datang 2019

2 ulasan:
Assalamualaikum semua ~ Lambat 8 hari wish new year dalam blog , azam konon nak update setiap hari dah ke laut ~ eh ape ni ! hahaha ampun kan daku 

Jadi , aku  nak wish selamat tahun baru 2019 buat semua , terima kasih pada yang masih lagi sudi menjadi kawan , masih lagi sudi baca blog dan masih lagi seperti insan yang aku pernah kenal . Yang penting orang-orang yang aku sayang masih lagi di sisi walaupun dari jarak yang jauh , tq so much , sangat-sangat menghargai kehadiran korang 


Tentang azam , aku ada satu azam yang belum lagi tertunai , 2018 hampir tertunai dah tapi rezeki masih belum lagi menyebelahi , takpe mungkin belum tiba masanya dan ada hikmah yang tersembunyi ~ but its okay , terima dengan redha even permulaannya agak pahit , mana tahu 2019 azam tu akan tercapai hehe.

Nak tau azam apa ? Biarlah rahsia ~ haha ce teka apakah itu :p , dan azam - azam lain still macam biasa , masih sama pada tahun sebelum-sebelumnya , ingin menjadi yang lebih baik , ingin menjadi seorang ibu yang kuat (tapi selalu kalah dalam handle emosi ) , tq husband dan Rayyan masih lagi di sisi Umi , masih lagi setia menyintai Umi , sayang kalian berdua yang paling terdalam , cuma tak tunjuk je ~ jatuh bangun susah senang still together-gether , im so sorry if banyak kesilapan sepanjang tahun sebelumnya ~ 

Tahun 2018 , ujian sentiasa ada , tapi rasanya ada lagi ujian orang lain yang maha hebat , aku bersyukur dengan nikmat ujian yang Allah bagi , masih lagi dapat mengatasinya dengan tenang . Kan Allah dah kata setiap masalah pasti ada penyelesaiannya kecuali MATI . Tq Allah untuk umur yang masih lagi bersambung , masih lagi dapat menerima nikmat kesihatan dan rezeki yang tak pernah putus , walaupun hambaMU ini selalu lalai :(

So , 1 Jan 2019 aku sambut new year ke tak ? Hahaha takdenye nak sambut-sambut tahun baru ni , cukup doa dalam hati semoga yang baik-baik sahaja yang muncul untuk 2019 ni . Rasanya dah lama gila tak sambut new year (tengok bunga api) sejak ada anak ni , memang tak lah nak bersesak bagai , baik duduk rumah makan keropok

Tapi siangnya aku ajak husband pergi IKEA ~ cari meja dan cermin mekap besar sikit , acah-acah nak buat tempat workplace supaya makin rajin berblog (nanti aku share workplace yang tak seberapa itu )  , kikiki harapnya begitulah ! Btw aku memang rindu gila nak tulis tentang personal dalam blog ni , sumpah rindu ~ tengoklah panjang pulak aku membebel , sebenarnya bila dah start menaip ni susah nak berhenti , tapi yang jadi susahnya , untuk cari mood nak bermula tu haaa , dengan Rayyan punya perangai nya , kene tunggu dia tidur dulu barulah Umi boleh nak berfikir sikit ~

Bukti pergi ikea ~ kah ! 

Alkisahnya nak wish happy new year je kan ? hehe so ugais Selamat Datang ke Tahun 2019 , aku mendoakan semoga yang masih belum jumpa jodoh , akan jumpa jodoh yang baik-baik yang mampu menjaga kalian , pada yang masih belum mendapat cahaya mata , semoga tahun 2019 ni kalian akan di kurniakan cahaya mata yang paling membuat kan kalian terbahagia sekali , sesungguhnya penantian itu satu penyiksaan tapi itu lah ujian untuk hamba-hambaNYA yang DIA sayangi , for those yang kehilangan orang-orang tersayang semoga kalian tabah dan sesungguhnya hikmah itu sentiasa ada .. :) 

Last but not least , im sorry if selama tahun sebelum ni , ada kata-kata dalam blog ni buat terguris hati  dan sebagainya , semoga tahun 2019 adalah tahun yang akan membuatkan kita semua bahagia dan pada yang belum move on , please move on dan bangkit dari masa lalu yang dah lama berlalu , sampai bila nak hidup dalam kenangan lalu ? Rugi wak .. sudah-sudah la tu , bangkit dan cari bahagia sendiri :) 

Hati Berbicara :
Januari adalah bulan kelahiran orang-orang yang aku sayang , hey tak aci lah Rayyan sama bulan dengan Abah , hurmm baby girl come to Umi , pliss lahir dalam bulan JUN , we can shopping and cantik-catik together-gether hahah Ameen :p

Jangan lupa doakan aku sekali ya , doakan aku jadi insan yang kuat pada tahun 2019  , terbahagia , dan di rahmati ALLAH selalu ~ 





2 ulasan:

Sunah Sakura berkata...

Insya'Allah..ameen..jom berusaha dengan lebih baik tahun baru ni untuk cipta bahagia sendiri dan membahagiakan orang lain! Gituhhhhh

Happy new year sueee 😄

Sue Izza berkata...

Happy New Year Qaseh Puya,maaf etek deh ado saloh silap kesot hati sepanjang saing ni huhuuuu biasa la mek sue brehi bobel tu gak huhuuu

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com